Vianney Le Caer/Invision/AP
PROFILE

H Katherine Langford δεν έχει ανάγκη τη Marvel

Επίκαιρη λόγω του Savage River του Netflix, η 26χρονη Αυστραλή σταρ με τους 30 εκ. followers στο Instagram, αφήνει ανοιχτή μια πιθανή επιστροφή της στον γαλαξία της Marvel.

Τρία χρόνια και μια πανδημία μετά την κομμένη σκηνή της στο Avengers: Endgame, στον ρόλο της Morgan Stark (της κόρης του Iron Man), η χαρισματική Αυστραλή που απογειώθηκε το 2017 μετά το 13 Reasons Why, συνεχίζει να απαντάει σε σχετικές ερωτήσεις φαν.

Για το αν δηλαδή υπάρχει ενδεχόμενο, σε κάποια από τις επόμενες φάσεις (5,6 and beyond) επέκτασης του κινηματογραφικού γαλαξία της Marvel, να τη δούμε να επιστρέφει σε αυτόν. Για την ακρίβεια να κάνει το ντεμπούτο της αφού, είπαμε, η σκηνή που γύρισε κόπηκε.

Παρά τη δαμόκλειο σπάθη των συμφωνητικών εμπιστευτικότητας (NDA’s) που έχει σίγουρα υπογράψει, η ίδια αφήνει αρκετά σχετικά υπονοούμενα. Στη λογική «και να ισχύει δεν μπορώ να πω τίποτα».

Προσθέτοντας πως «Όπως και να ‘χει είναι τιμή μου που μου ζητήθηκε να υποδυθώ την Morgan. Το legacy που άφησε ο Robert Downey Jr. ως Iron Man είναι ασύγκριτο και αγαπώ αυτόν τον τύπο 3.000%».

 

Το αν αυτό το comeback/ debut, όπως επιμένουν κάποιοι, όντως συμβεί στο πλαίσιο του επερχόμενου Avengers: Secret Wars τον Μάιο του 2026 (με και εκείνη να συμβάλει στον αγώνα εναντίον του Kang the Conqueror), προφανώς είναι κάτι που θα αργήσουμε να μάθουμε.

Όχι ότι η Langford έχει ιδιαίτερη ανάγκη το συγκεκριμένο ρόλο. H ταλαντούχα κόρη της παιδιάτρου και του ιπτάμενου γιατρού από το Applecross, το ποταμίσιο προάστιο του Περθ, έχει ήδη προλάβει να πρωταγωνιστήσει σε εξαιρετικές ταινίες τύπου Love Simon, Knives Out και Spontaneous.

Kαι, φυσικά, να πάρει εντελώς εργολαβία το Netflix αφού μετά το 13 Reasons Why, για το οποίο αποκόμισε και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, πρωταγωνίστησε επίσης στο Cursed και τώρα στο Savage River.

Η σειρά που έφερε τον επαναπατρισμό της

Εδώ που επιστρέφει στην επαρχιώτικη πόλη που γεννήθηκε στη Βικτόρια, μετά από 8 χρόνια στη φυλακή, για να βρεθεί ύποπτη για ένα φόνο και να αρχίσει να παλεύει για να αποδείξει την αθωότητά της. Μια σειρά που ήθελε απεγνωσμένα να κάνει αφού της επέτρεψε να γυρίσει στην Αυστραλία και να επαναπατριστεί για όσο περισσότερο διάστημα είναι εφικτό.

Ταυτόχρονα η Langford είναι εδώ και καιρό brand ambassador της L’Oréal Paris. Χρησιμοποιώντας εντατικά την πλατφόρμα του Instagram για να προμοτάρει δράσεις γυναικείας ενδυνάμωσης και, φυσικά, οτιδήποτε έχει σχέση με τον αγώνα κατά του bullying. Το οποίο ναι, αν αναρωτιέσαι, και η ίδια έχει υποστεί.

Προφανώς, είναι ταλαντούχα. Αυτό το είδαμε ήδη από το 13 Reasons Why και τις διάφορες ανεξάρτητες ταινίες που γύρισε πριν από αυτό. Προφανώς, είναι στην ευχάριστη θέση, παρότι μόλις 26, να επιλέγει τους ρόλους της. Και, προφανώς, αυτό το πρόσωπο είναι φτιαγμένο για μεγάλα πράγματα και μεγάλες οθόνες.

Το στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει

Εκείνο το στοιχείο, ωστόσο, που τη διαφοροποιεί και μας προϊδεάζει για το ότι η καριέρα της θα είναι μεγάλη σε διάρκεια και ενδιαφέρουσα, είναι η εμμονή με την οποία διαλέγει διαφορετικούς μεταξύ τους ρόλους για να μας παρουσιάσει. Το πάθος με το οποίο πολεμά για τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Και το γεγονός ότι, όπως δηλώνει και η ίδια, ανυπομονεί να δει τι ρόλους θα κληθεί να παίξει όταν είναι 30, 40 ή ακόμη και 50 ετών. Με άλλα λόγια, αυτή η κολόνια να το περιμένεις ότι θα κρατήσει χρόνια.