AP Images
DONALD TRUMP

H Melania Trump έσβησε τα κεράκια της παγιδευμένη

Η πρώτη κυρία γιόρτασε τα 50 της χρόνια 'εγκλωβισμένη' στον Λευκό Οίκο. Business, δηλαδή, as usual.

Στο δικό μου σπίτι η πεθερά είναι ιερό τοτέμ. Την σεβόμαστε, την φροντίζουμε, την έχουμε στα όπα όπα. Η συγκεκριμένη, βέβαια, το αξίζει, αφού όσο και όπου μπορεί προσφέρει. Κυρίως με το να μας μαγειρεύει ότι και όποτε θέλουμε, όπως εκείνα τα μηχανάκια που είχαν πάνω στο Enterprise.  Θα μου πεις τι σχέση έχει αυτό με την πανέμορφη Σλοβένα των 180 εκατοστών;

Ότι αυτό, το πώς φέρεται ο γαμπρός Donald (που έχει επισκεφθεί την Σλοβενία μια μόνο φορά, για ένα γρήγορο δείπνο τριών ωρών) στην γλυκία του πεθερούλα είναι μια ακόμη ένδειξη του πόσο ιδιαίτερος είναι ο γάμος τους. Ναι, εντάξει, φρόντισε ώστε τα πεθερικά του (o -συνομίληκός του- καλοντυμένος έμπορος αυτοκινήτων και η καλλονή εργάτρια σε εργοστάσιο) να πάρουν την Αμερικάνικη υπηκοότητα. Αλλά δεν νομίζω ότι τρώνε πολύ συχνά μαζί, φάση το Σόι μου (παρότι ενιότε ζουν στο Trump tower ή επισκέπτονται το golf club του).

Προφανώς δεν τρέχει κάτι. Ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του σε αυτή τη ζωή. Όπως η Melania, μεγαλωμένη πτωχά πλην τίμια σε μια εργατική πολυκατοικία, όταν συνειδητοποίησε ότι δεν της είναι γραφτό να γίνει supermodel, όσες ημίγυμνες φωτογραφήσεις και αν κάνει, (με πιο χαρακτηριστικές μια στο βρετανικό GQ και μια στο Max) επέλεξε να ‘ερωτευτεί’ τον Donald.

Επέλεξε να κάνει παιδί-διάδοχο μαζί του. Επέλεξε μια άνετη ζωή στο χρυσό κλουβί της (κυριολεκτικά, αφού το penthouse τους θυμίζει την αποθήκη της φακαντορο και περιέχει και ιδιωτικό κομμωτήριο-νυχάδικο-spa μόνο για πάρτη της). Ψηλά, πολύ ψηλά πάνω από το skyline της Νέας Υόρκης. Με θέα που έφτανε ως τον ωκεανό. Ο ορισμός του ευάερο, ευήλιο που λένε.

Είναι και αυτό, όπως και να κάνεις, ένα τρόπος να εκπληρώσει κάποιος το American Dream. Στην τελική καμία δουλειά (ή γάμος) δεν είναι ντροπή. Και το να αναδειχθείς, από ένα απλώς καλό μοντέλο σε Μιλάνο και Νέα Υόρκη, στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας απαιτεί σίγουρα γερό στομάχι.

Αυτό που δεν επέλεξε η 50άρα Melania (που γνωρίστηκε με τον Donald στα τελειώματα του δεύτερου γάμου του) είναι να βρεθεί ξαφνικά να είναι Πρώτη Κυρία. Διάδοχος της Michelle Obama και ‘αναγκασμένη’ να έχει γνώμη, πλατφόρμα και pet project σκοπό (κάτι απροσδιόριστο και generic περί well-being, online safety και opioid abuse) ως κληρονομία.

Αυτό που δεν επέλεξε είναι να ανταλλάξει το prive χρυσό κλουβί της με ένα in your face λευκό. Εκεί όπου δεν μπορούσε να κρυφτεί. Eξού και τους πρώτους -αρκετούς- μήνες παρουσίας της εντός του ήταν εμφανώς ψαρωμένη και εμφατικά στο background κάθε εικόνας.

Προς τιμήν της η ‘μου θυμίζεις την σφίγγα’ Melania ποτέ δεν μας έχει δείξει ως τώρα τι πραγματικά αισθάνεται για την κατάστασή της και για τους late night show hosts που επιμένουν να την παρουσιάζουν ως παγιδευμένη. Εντάξει, με την εξαίρεση εκείνων των περιπτώσεων όπου αρνείται να του πιάσει το χέρι δημόσια. Αλλά ποιος γάμος δεν έχει τα προβλήματά του;

Αυτό και μόνο αυτό, η απόλυτη εχεμύθεια της (ότι και αν κάνει ο άντρας της), είναι ένδειξη -κατά πολλούς- και του επαγγελματισμού της και του καλού προγαμιαίου συμβολαίου που έχει κάνει. Ελπίζω μόνο το συμβόλαιο να μην είναι εντελώς ‘αεροστεγές’ ώστε, δυνητικά στο μέλλον, να μπορέσει να σπάσει τη σιωπή της και να δούμε μια πολύ ωραία ταινία για την ιστορία της. Εκεί όπου δεν θα φοράει ποια την μάσκα προστασίας της.

Στο τέλος της ημέρας, όπως και να λήξει η θητεία του, όπως και όποτε λήξει ο γάμος της, η Melania είναι καταδικασμένη να περάσει στην ιστορία ως η πρώτη μετανάστρια Πρώτη Κυρία. H πρώτη Πρώτη Κυρία η μητρική γλώσσα της οποίας δεν είναι τα αγγλικά. Άσε που, επειδή τον τελευταίο καιρό φαίνεται και πιο τσαμπουκαλεμένη, δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί όταν και εφόσον ανοίξει το στόμα της και δείξει τον πραγματικό της χαρακτήρα.