WOMEN

Η Ναταλία Γερμανού ξέρει τι έχεις στο μυαλό σου

Η νέα εκπομπή της κόρης του Φρέντυ, που θα προβάλλεται στις 11.45μ.μ. κάθε Παρασκευή από τον Ant1, είναι μια χαρά αφορμή για να την εντάξουμε στο Hall of Femme μας.

Η Ναταλία Γερμανού έχει πολλούς φίλους/κόλακες δημοσιογράφους που συναγωνίζονται να την αποθεώσουν. Δεν ανήκουμε σε αυτούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αναλύσουμε ψύχραιμα τα δυο πιο σέξι στοιχεία της, δηλαδή το μυαλό και την ευγένεια της.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει ότι το μυαλό της Γερμανού στροφάρει με χίλια. Είτε πρόκειται για να βρει τους στίχους του επόμενου σουξέ που θα κάνει δώρο σε κάποιο ανερχόμενο ή καταξιωμένο τραγουδιστή (σ.σ. έχει γράψει στίχους σε πάνω από 345 τραγούδια και έχει στο ενεργητικό της περισσότερους από 130 πλατινένιους και χρυσούς δίσκους) , για το πώς να αποφύγει τις δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με τις λυκοφιλίες του επαγγέλματος ή να πετάξει την τέλεια ατάκα-μπηχτή όπως το ‘ανελέητο’ πρόσφατο  ‘Δεν έχω κάνει ποτέ σχέση για οικονομικό συμφέρον, δεν έκανα ποτέ σχέση με εργοδότη μου, δεν μπήκα ποτέ ανάμεσα σε παντρεμένο ζευγάρι για να το χωρίσω. Για μένα αυτά είναι ανηθικότητες, όχι το να είσαι με έναν νεότερο άντρα επειδή το θέλετε και οι δυο’.

Και αυτό, μια γυναίκα που τα έχει τετρακόσια και ξέρει πώς να είναι κυρία στο σαλόνι και (υποθέτουμε, με όλο το σεβασμό) ‘αλάνι’ όπου αλλού χρειαστεί, είναι ο ορισμός του σέξι ουσίας και όχι του σέξι εντυπωσιασμού.

Κάτι που αποδεικνύει άλλωστε την πέραση που έχει στους νεότερους άντρες που  ελκύονται από εκείνη σαν μύγες στο μέλι και όχι, όπως νομίζουν οι πολλοί (που δεν έχουν δει τι συμβαίνει όταν κυκλοφορεί το βράδυ), το αντίστροφο.

 

Αυτό όμως που κάνει πραγματικά την 48χρονη (σύμφωνα με την Wikipedia) κόρη του Φρέντυ Γερμανού να ξεχωρίζει από το τηλεοπτικό σωρό είναι η ευγένεια της.  Απόρροια της αστικής καταγωγής (βλέπε αγγλικά, γαλλικά, μπαλέτο), της ανατροφής και της μόρφωσης που έχει αλλά ποτέ δεν καταδέχτηκε να βγάλει πασαρέλα.

Καθώς επίσης μιας ζωής γεμάτη εμπειρίες, μιας καριέρας που πλέον διανύει την τέταρτη δεκαετία της (σ.σ. πρώτη εκπομπή της ήταν το Club Sandwich στον Ant1 πίσω στο μακρινό 1990) χωρίς να δείχνει ίχνη κούρασης ή κορεσμού και ενός πολύ ιδιαίτερου χιούμορ που έχει πάντα ως πρώτο στόχο τον εαυτό της και τις δικές της ατέλειες.

 

Το μοναδικό μεμπτό που μπορούμε να βρούμε στην πάλαι ποτέ παρουσιάστρια του Mega Star (επίσης ραδιοφωνική παραγωγό, διευθύντρια δισκογραφικής εταιρίας, διευθύντρια ραδιοφωνικού σταθμού, αρθογράφο) είναι ότι υπάρχουν φορές που πασχίζει να βγει σέξι. Όπως π.χ. στην συνοδευτική publicity φωτό της νέας της εκπομπής με τίτλο ‘Η Γερμανού ξανάρχεται’, με το ντεκολτέ να είναι πιο βαθύ και από το φαράγγι της Σαμαριάς.

Κρίμα που δεν έχει βρεθεί κανείς να της εξηγήσει ότι πραγματικά σέξι είναι όταν είναι απολύτως χαλαρή.  Όταν δηλαδή είναι απλά ο εαυτός της. Ένα χαριτωμένο κορίτσι της διπλανής πόρτας, με καμπυλωτό σώμα, πονηρό χαμόγελο και ένα βλέμμα που σε κάνει, όταν πέσει πάνω σου, να αισθάνεσαι ο πιο τυχερός άντρας στη γη.

Όσον αφορά τους άσπονδους εχθρούς της, εκείνους που επιμένουν ότι είναι σημαιοφόρος της λαϊκοποπ και ελαφρόμυαλης εκδοχής της ζωής/τηλεόρασης, είναι απολύτως στο χέρι της να τους αποδείξει -μέσω και της νέας εκπομπής της- ότι διαθέτει τη μαγκιά να γίνει Κουταλιανός (και να μασάει ως σίδερα τους καλεσμένους της).

Αν και, μεταξύ μας, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Γιατί, όπως έλεγε και μια ψυχή κάποτε, η ζωή είναι πολύ μικρή για είμαστε όλοι μαζί το ίδιο θλιβεροί. Και η Γερμανού έχει ταλέντο στο να είναι πάντα μες την καλή χαρά.