Hulu vía AP
PROFILE

H νέα εποχή της Jessica Biel

Η σύζυγος του Justin Timberlake, στα 40 της, έχει δημιουργήσει το δικό της αρχέτυπο παίζοντας (στο Candy) άλλη μια νοικοκυρά που πιάνει το τσεκούρι.

Το ομολογώ ότι, αν ήμουν στη θέση του Justin, θα μου είχαν μπει ψύλλοι στα αυτιά. Γιατί μόνο τυχαίο δεν είναι ότι και στις δυο σειρές που σηματοδοτούν την αναγέννηση της Biel, το Sinner και φέτος το Candy του Hulu (στα οποία είναι και παραγωγός), το κορίτσι που πρωτογνωρίσαμε 20 κάτι χρόνια πριν με το 7th Heaven, υποδύεται μια νοικοκυρά που μετατρέπεται ξαφνικά σε δολοφόνο.

Ειδικά αν λάβεις υπόψιν, παρακολουθώντας τα couples ab therapy videos που ανεβάζει το ζευγάρι (το οποίο είναι παντρεμένο από το 2012), ότι η Biel είναι σαφώς πιο γυμνασμένη και ετοιμοπόλεμη από τον Justin.

Ένα ζευγάρι που, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην αρχή της σχέσης τους, παραμένουν εμφατικά μαζί. Στη ζωή, καθώς πέρασαν την πανδημία κάνοντας γυμναστική και «φτιάχνοντας» ένα ακόμη γιο (τον No2).

Και στην οθόνη καθώς ο Timberlake παρακάλεσε την παραγωγό Biel να του δώσει τον ρόλο ενός αστυνομικού στο Candy. Και μάλιστα χωρίς αμοιβή (αφού η παραγωγή είχε εξαντλήσει το budget της), με μοναδική προϋπόθεση να του παρέχουν μια προσθετική κοιλιά.

Τι εστί Candy

Μισό να σου εξηγήσω τι εστί Candy. Είναι η αληθινή ιστορία της σεμνότυφης Τεξανής νοικοκυράς και ευσεβούς χριστιανής Candy Montgomery η οποία, τον Ιούνιο του 1980, δολοφόνησε τη φίλη της Betty Gore με ένα τσεκούρι. Με τον άντρα της οποίας διατηρούσε παράνομη σχέση επί χρόνια.

Μια ιστορία που η Biel, ως παραγωγός, κυνήγησε επί χρόνια για να πάρει τα δικαιώματα. Αν και δεν έχει τελικά την αποκλειστικότητα αφού σε λίγους μήνες κυκλοφορεί μια αντίστοιχη σειρά από το HBO Max με τη -σαφώς πιο ταλαντούχα υποκριτικά- Elizabeth Olsen στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Αυτό που με ιντριγκάρει είναι το γιατί συνέβη ό,τι συνέβη. Το να το απογυμνώσουμε και να δείξουμε την πιο αγνή, ωμή, ελαττωματική πτυχή του ανθρώπινου ψυχισμού. Θέλω να το δω αυτό στην τηλεόραση. Το γιατί οι άνθρωποι κάνουν ό,τι κάνουν είναι ατελείωτα συναρπαστικό».

Μία εξαιρετική παραγωγός

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα στο Candy δεν είναι καινούργιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια θρίλερ (Texas Chainsaw Massacre) και blocbuster (Underworld, Stealth, Total Recall, A-Team) προσπαθεί να κρύψει την εκθαμβωτική ομορφιά της πίσω από μια περούκα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κορίτσι με την Ινδιάνικη καταγωγή (κατά 1/8), η οποία ξεκίνησε την καριέρα της σε διαφημίσεις των Pringles, υποδύεται μια νοικοκυρά που μετατρέπεται σε δολοφόνο. Το ίδιο έχει κάνει στο Sinner. Εκείνη τη σειρά με την οποία επέστρεψε στην τηλεόραση μετά από 21 ολόκληρα χρόνια.

«Ήμουν στο τσακ να ονομάσω την εταιρία παραγωγής μου Χοντρά Δάχτυλα ΕΠΕ. Γιατί έχω χοντρά δάχτυλα. Απλά δεν σου φαίνονται έτσι μέχρι που θα προσπαθήσεις να σφηνώσεις ένα δαχτυλίδι σε ένα από αυτά».

Ούτε είναι η πρώτη φορά που χτυπάει jackpot ως παραγωγός αφού από τότε που αποφάσισε (εκεί γύρω στο 2017) να αφήσει πίσω της τον κινηματογράφο και να αρχίσει να δημιουργεί -μέσω της εταιρείας παραγωγής της- τα δικά της project, έχει ένα εξαιρετικό σερί (The Sinner, Limetown, Cruel Summer, Candy).

«Κάθε φορά που δοκιμάζεις μια καινούργια ιδιότητα, όπως του παραγωγού, και εξερευνάς τη δουλειά σου από διαφορετική οπτική γωνία, υπάρχουν τόσα πολλά να μάθεις».

Μαθαίνοντας από τα λάθη της

Δεν είναι τυχαίο ότι η Biel, που πρόσφατα λάνσαρε και το Kinderfarms, ένα brand με βιολογικά προϊόντα για παιδιά, μας έχει αναγκάσει να μιλήσουμε για κάθε μια από αυτές τις σειρές ξεχωριστά.  Γατί καθεμιά από αυτές είναι αδύνατο να την αγνοήσεις.

Ολοκληρώνοντας τη στροφή στην καριέρα της που ξεκίνησε μετά το 2011, όταν και σταμάτησε να παίζει σε ευτελή και mainstream  πράγματα (Valentine’s Day, Playing for Keeps). Επιχειρώντας να κάνει πρώτα μια indie περασιά (Emanuel and the truth about fishes, Nailed, Bleeding Heart) που δεν της βγήκε, πριν καταλήξει να φτιάχνει σειρές τις οποίες και η ίδια, ως πραγματική true crime fanatic, θα καθόταν να δει.

Kαι, προφανώς, αφήνοντας πίσω την ντροπή του -straight to DVD- Powder Blue όταν και πείστηκε  να μπουστάρει την καριέρα της παίζοντας -τι άλλο- μια στρίπερ.

Με άλλα λόγια η Biel, στα 40 της, είναι μια υπολογίσιμη τηλεοπτική δύναμη. Και όλα δείχνουν ότι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει.