HOT RIGHT NOW

Η νέα καψούρα του Hank Moody είναι η παλιά δικιά μας

Πάνε 9 χρόνια από τότε που γνωρίσαμε την Maggie Grace ως μπιτσιόλα Barbie επιζήσασα της γνωστής πτήσης της Oceania. Χρειάστηκε όμως το Californication για να την δούμε για πρώτη φορά σε όλο της το (γυμνό) μεγαλείο.

Το ‘μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις ταξιδιωτικό πράκτορα’ που της είπε ο Greg Ferguson συνοψίζει ταμάμ την καριέρα της. Η οποία ξεκίνησε το 2004 με το Lost και έκανε πικ με τις δυο εμφανίσεις της ως κόρη του Liam Neeson στα Taken. Ναι, αυτή που απαγάγουν οι Αλβανοί νταβάδες. Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι να πείσει Showtime και κοινό ότι αξίζει να γίνει η νέα Hank Moody.

Μπορεί το Californication να μας αποχαιρετά στο τέλος αυτής της σεζόν, αλλά οι δημιουργοί του παλεύουν να συνεχίσουν να βγάζουν μεροκάματο επενδύοντας στο διαβολικό κορμί και το αγγελικό πρόσωπο της Maggie.

 

Όλα αυτά μέσα από τον ρόλο της Faith, μιας πρώην μαθήτριας καθολικού σχολείου που έγινε επαγγελματίας groupie σε ροκ  μπάντες, μαζί με τις οποίες έκανε για χρόνια περιοδεία. Μέχρι που ο θάνατος ενός κιθαρίστα του οποίου αποτελούσε μούσα την οδήγησε στο ίδιο κέντρο αποτοξίνωσης με τον Hank.

 

Εξίσου λαίμαργη με τον Moody σε ότι έχει να κάνει με sex, drugs & rock n roll, αλλά πολύ πιο θρησκευόμενη (σ.σ. λέει την προσευχή της φορώντας νεγκλιζέ), η Faith υποτίθεται ότι θα γίνει ότι ο Joey στους Friends. Ένας χαρακτήρας που το κοινό θα καψουρευτεί αρκετά ώστε να δικαιολογεί το να πρωταγωνιστήσει στην δική του σειρά.

 

Τουλάχιστον αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο, το οποίο φαίνεται να ναυαγεί. Εκτός αν η 30χρονη Maggie συνεχίζει να μας χαρίζει εμφανίσεις όπως αυτή του 3ου επεισοδίου, όπου με απόλυτη φυσικότητα βγάζει τα ρούχα της και βουτάει στην πισίνα.

 

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι το κορίτσι που παράτησε το γυμνάσιο στα 15 της για να γίνει σταρ είναι πολύ καλύτερη ηθοποιός από ότι κανείς πιστεύει.

Κάτι που αποδεικνύει κάθε βράδυ στην sold out θεατρική παράσταση στο Broadway στην οποία πρωταγωνιστεί.

 

Επίσης μάλλον έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι πολύ μεγάλη για να συνεχίσει να μένει τόσο ντυμένη (σ.σ. δεν έχει παίξει ποτέ σε ερωτική σκηνή).

Οπότε το Californication μια χαρά ευκαιρία είναι για να δείξει στο κοινό τα εντελώς μοντελά σωματικά της προσόντα. Τα οποία είναι η αλήθεια ότι μέχρι τώρα δεν χρησιμοποίησε όσο θα έπρεπε.

 

Δυστυχώς η Maggie, που κάθε φορά που την βλέπεις σε late night show την καψουρέυεσαι στο φτερό, δεν έχει καταφέρει να πείσει ότι αξίζει να την μάθει το ευρύ κοινό με το όνομα της. Και όχι απλά ως την ξανθιά απέναντι στην Cameron Diaz και τον Tom Cruise στο Knight & Day, την κόρη του προέδρου στο Lockout ή την Irina των δυο τελευταίων Twilight.

 

Και παρότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να περάσει χρόνια τρώγοντας McDonald’s και μένοντας σε μοτέλ, όπως συνέβη όταν πρωτοέφτασε στο Los Angeles, είναι πολύ πιθανό να μείνει για πάντα κολλημένη στον βάλτο της χρυσής τηλεοπτικής μετριότητας.

 

Εκτός και αν ο Hank αποφασίσει να της δώσει την σκυτάλη.