Instagram
HOT RIGHT NOW

H Paige Spiranac είναι η πιο μισητή παίκτρια στην ιστορία του γκολφ

H 27χρονη παίκτρια γκολφ έχει χτίσει μια καριέρα εκατομμυρίων από το τίποτα και σε κάποιους δεν αρέσει καθόλου.

Μπορεί το γκολφ να μην είναι από τα πιο δημοφιλή αθλήματα παγκοσμίως και οι περισσότεροι από εμάς όταν μας ζητηθεί να ονομάσουμε τρεις διάσημους παίκτες μένουμε στον Tiger Woods, άντε και στον Michael Jordan (επειδή του αρέσει), αλλά στην Αμερική έχει φανατικό κοινό. Διεξάγονται τεράστια τουρνουά και τα λαμπρά αστέρια του αθλήματος λαμβάνουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά σε αυτές τις διοργανώσεις.

Σπάνια θα δεις παίκτες ή αθλητές του γκολφ να αποκτούν haters. Μιλάμε άλλωστε για ένα σπορ που όπως και να το κάνεις, έχει ένα πιο ελίτ κοινό να το ακολουθεί. Η εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα βέβαια είναι η Paige Spiranac, η αθλήτρια που έχει καταφέρει να αποκτήσει φανατικούς haters και θεωρείται η (ίσως) πιο μισητή παίκτρια στην ιστορία του αθλήματος. Παρόλα αυτά είναι και μία από τις πιο διάσημες, μετρώντας περισσότερους από 2 εκατομμύρια followers στον λογαριασμό της στο Instagram.

Η 27χρονη σήμερα Spiranac σήκωσε μεγάλη θύελλα αντιδράσεων όταν το 2016 φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Golf Digest. Στις περίπου επτά δεκαετίες ζωής του περιοδικού, μόλις 23 αθλήτριες γκολφ έχουν φωτογραφηθεί για το εξώφυλλό του, με τις 11 από αυτές να είναι επαγγελματίες.

Η Paige δεν ήταν καν. Απλά ήταν πολύ όμορφη για να μην μπει στο περιοδικό. Αυτό έκανε την αθλητικογράφο του ESPN, Sarah Spain, να αναρωτηθεί δημόσια, “πραγματικά απορώ για το τι δίνει στο περιοδικό ένα άτομο που δεν έχει πετύχει απολύτως τίποτα. Τι δίνει γενικά η Paige Spiranac στο άθλημα του γκολφ;”

H Spiranac γεννήθηκε το 1993 στο Κολοράντο, με την οικογένειά της να έχει και κροατικές ρίζες. Η μητέρα της ήταν μπαλαρίνα, κάτι που έκανε κι εκείνη να ασχοληθεί με τον χορό και τη γυμναστική από πολύ μικρή ηλικία. Μάλιστα, όνειρό της ήταν να συμμετάσχει και σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δυστυχώς οι τραυματισμοί στα γόνατά της δεν της το επέτρεψαν. Έτσι, είπε να ασχοληθεί με ένα άθλημα που δεν απαιτούσε μεγάλη σωματική καταπόνηση, όπως το γκολφ.

Το ταλέντο της ήταν τέτοιο που κέρδισε γρήγορα υποτροφίες, ενώ σάρωνε στα junior τουρνουά. Η εμφάνισή της, όμως, πάντα επισκίαζε το ταλέντο της. Το 2015 απέκτησε χιλιάδες θαυμαστές όταν κάποιες ιστοσελίδες στην Αμερική ασχολήθηκαν μαζί της. Η Paige είδε ξαφνικά τους 10.000 followers της να δεκαπλασιάζονται μέσα σε λίγες ώρες.

Ωστόσο, φαίνεται πως κι εκείνη άρχισε να βλέπει την επιρροή της στα social media ως κάτι πολύ μεγαλύτερο από το ίδιο το άθλημά της. Ανέβαζε συνεχώς φωτογραφίες της στα κοινωνικά δίκτυα με τις εμφανίσεις της στα γήπεδα, σαρώνοντας σε likes. Όταν, όμως, έφτασε η στιγμή για να κερδίσει μια θέση στο LPGA, το κορυφαίο πρωτάθλημα γυναικών γκολφ, απέτυχε.

Κάτι που βέβαια δεν πτόησε το Sports Illustrated από το να της αφιερώσει ένα εξώφυλλό του δύο χρόνια αργότερα. Όλη αυτή η αναγνωρισιμότητα που κέρδιζε συνεχώς η Paige Spiranac, χωρίς ουσιαστικά να πετυχαίνει τίποτα στο άθλημά της, εξόργισε τόσο τις υπόλοιπες κορυφαίες γκόλφερ, όσο και πολύ κόσμο που αγαπά το γκολφ.

Η Paige, όπως έχει παραδεχθεί σε συνεντεύξεις της, έχει δεχθεί πολλές φορές απειλές για τη ζωή της στα social media, ενώ δέχεται σκληρή κριτική για ότι κι αν κάνει και έχει σχέση με το γκολφ.

Η ίδια δεν φαίνεται να πτοείται πάντως. Συνεχίζει να ανεβάζει φωτογραφίες της με μπαστούνια και μπαλάκια, αυτοχαρακτηρίζεται ως insta golf girl και οι χορηγοί πλέον κάνουν ουρές για να αγοράσουν ένα post στο λογαριασμό της.

Την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες αθλήτριες προσπαθούν να ‘λυγίσουν’ την Paige Spiranac, εκείνη απλά πετυχαίνει το στόχο της.