WOMEN

H Παναγιώτα Βλαντή ψηφίστηκε πιο σέξι γυναίκα της 20ετίας. Διαφωνεί κανείς;

Δυο γυμνές σκηνές και καμία (μα καμία) σέξι φωτογράφηση. Φτωχή συγκομιδή. Και όμως, στα 42 της, μπαίνει παμψηφεί στο Hall of Femme. Γιατί το κάρμα σου, φυγείν αδύνατον.

Τραγουδιάρα στο Μαύρα Μεσάνυχτα, μπαλαρίνα στο Μ+Μ, νοσοκόμα σε ένα από τα παρακάτω βίντεο και μπιτσιόλα executive που της κάνει στοματικό στο γραφείο της ο Παπακαλιάτης στο 4. Αν το καλοσκεφτείς, η Παναγιώτα έχει παίξει όλους τους αρχετυπικούς για τις αντρικές φαντασιώσεις ρόλους. Χωρίς όμως ποτέ της να μας έχει επιτρέψει να την δούμε ως οτιδήποτε άλλο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα, δηλαδή μια κυρία.

 

Οχτώ μήνες από την ζωή μου ξόδεψα για πάρτη της. Εκατοντάδες ευρό σε τηλεφωνήματα και SMS, e-mails και άγρυπνες νύχτες περιμένοντας μια απάντηση της που ποτέ δεν ερχόταν. Όχι, δεν της την έπεφτα. Προσπαθούσα να την πείσω να φωτογραφηθεί σέξι.

Χρησιμοποιώντας όλη την γκάμα επιχειρημάτων που είχαν αποδειχτεί άκρως επιτυχημένα σε 200 μοντέλα, τραγουδίστριες, παρουσιάστριες και ηθοποιούς πριν αυτή. Και σε άλλα 200 μετά από εκείνη.

Αλλά η Παναγιώτα ποτέ δεν ενέδωσε. Δεν μπήκε καν στην διαδικασία να με πάρει στα σοβαρά όταν της έλεγα πόσο σέξι είναι, πόσο σέξι την θεωρούν οι άντρες και πόσο τυχερός είναι αυτός που ξυπνούσε δίπλα της.

 

Με την χαρακτηριστική της ευγένεια (αυθεντική και όχι κατασκευασμένη με στόχο να κρατάει τους αδιάκριτους μακριά της) με ευχαρίστησε και με απώθησε μακριά. 

Όπως ακριβώς έκανε και όταν έμαθε ότι ψηφίστηκε ως η πιο ωραία γυναίκα της 20ετίας στα πλαίσια των 20 χρόνων του Mega, δηλώνοντας με χαμόγελο:

«Είναι τιμή μου που ψηφίστηκα ως η πιο ωραία γυναίκα της 20ετίας… Δεν το έχω συνηθίσει στην καθημερινή μου ζωή να με αποκαλούν σέξι και ωραία. Όλοι θέλουμε να σε λένε καλή ηθοποιό αλλά και το σέξι δεν μας χαλάει». 

H Παναγιώτη Βλαντή ψηφίστηκε πιο σέξι γυναίκα της 20ετίας. Διαφωνεί κανείς;  

Αυτό είναι και η διαφορά της με κάποια όπως π.χ. η Δήμητρα Ματσούκα. H Δήμητρα, που αποπνέει σέξι από κάθε της πόρο, σιχαίνεται να την μπραντάρουν έτσι. Κυρίως γιατί θεωρεί ότι έτσι της στερείς τον σεβασμό που δικαιούται ως καλλιτέχνης.

Η Παναγιώτα, από την άλλη, απλά αδιαφορεί. Γιατί δεν έχει στήσει την ζωή της ή την καριέρα της γύρω από το τι νομίζεις εσύ για εκείνη.

Αλλιώς θα είχε κάνει άλλες επιλογές. Πιο εύκολες και αναμενόμενες, όπως το να φωτογραφίζεται σέξι σε κάθε ευκαιρία.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει την αυτογνωσία να αναγνωρίσει ότι είναι μια άκρως εμφανίσιμη γυναίκα. Αλλιώς δεν θα είχε διανοηθεί να δηλώσει συμμετοχή στα νιάτα της (1989) στα καλλιστεία.

Ούτε θα  δεχόταν να εμφανιστεί γυμνή σε ένα δυο σκηνές από ταινίες το όνομα των οποίων κανείς ποτέ δεν θυμάται:

«Η εμφάνισή μου με βοήθησε πολύ. Όταν μου το έλεγαν στη σχολή, ένιωθα τύψεις και αμηχανία. Αλλά το ξεπέρασα. Απλώς δεν ήθελα οι άλλοι να με αντιμετωπίζουν σαν ένα… ωραίο αγγούρι.

Θέλω να πιστεύω πως τώρα, αν μη τι άλλο, έχω καταφέρει να γίνω ένα… διακοσμημένο αγγούρι».

Στην προσωπική της ζωή, προτιμά φανατικά τις μακροχρόνιες σχέσεις, με πιο γνωστή της αυτό με τον σκηνοθέτη Πάνο Κοκκινόπουλο. Την οποία ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε καθόλου για να κάνει το ένα βήμα παραπάνω.

Γιατί για την Παναγιώτα, η δημοσιότητα είναι κάτι που ειλικρινά και απόλυτα, ποτέ της δεν κυνήγησε. Ούτε για τους σωστούς, ούτε για τους λάθος λόγους

«Δεν ξεκίνησα να γίνω ηθοποιός για το χατίρι της δημοσιότητας. Λατρεύω τη δημοσιότητα και τα εξώφυλλα και όλα αυτά τα σχετικά, απλώς ποτέ μου δεν πίστευα πως θα το ζούσα όλο αυτό.

Και γενικά δεν θέλω να απασχολώ τα έντυπα με τέτοια πράγματα, με ποιον είμαι πού πηγαίνουμε για φαγητό. Είμαι χαμηλών τόνων, είμαι ντροπαλή στο να εκθέτω τη ζωή μου».

Επίσης, για κάποια που συμβολίζει τόσο εμβληματικά το πρότυπο της ωραίας γυναίκας της διπλανής πόρτας, είναι κατηγορηματικά μονοκόμματη:

«Η Παναγιώτα είναι αντράκι. Ολα αυτά τα χαζογυναικουλίστικα τερτίπια τα θεωρώ τουλάχιστον αστεία (…)

Επίσης μου έρχεται να βάλω τα γέλια όταν ακούω ότι είμαι μοιραία γυναίκα. Εγώ; Εγώ είμαι αλητάκι. Μοιραίες γυναίκες είναι η Δήμητρα Ματσούκα, η Μαρία Κορινθίου, η Μαρία Σολωμού, όχι εγώ»

 

Παναγιώτα, στο συγκεκριμένο σημείο, θα συμφωνήσουμε να διαφωνήσουμε.