HOT RIGHT NOW

Η Raica Oliveira θα μάθει τον Νεϊμάρ και μπάλα και μπαλίτσα

Γιατί μόνο μία συμπατριώτισσά του θα μπορούσε να τον κάνει δεύτερη είδηση μέσα στον Ιούνιο.

Ο προηγούμενος μήνας είχε δύο Βραζιλιάνους στο προσκήνιο. Ένας ο Νεϊμάρ με την μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, τα καινούρια του παπούτσια και τις εμφανίσεις του στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Και από την άλλη μία Βραζιλιάνα που δεν χρειάστηκε να κάνει ούτε μια ντρίπλα για να αποθεωθεί εξίσου με τον ποδοσφαιριστή. Από τα μίντια τουλάχιστον.

Γιατί από τότε που η Oliveira φωτογραφήθηκε στη Χαβάη για την Victoria’s Secret με ένα μαγιό στα χρώματα της Βραζιλίας, δεν έχει περάσει μέρα που να μην έχω βρει έστω ένα δημοσίευμα στα ξένα site που παρακολουθώ. Η αρχή έγινε φυσικά με τα κατ’ εξοχήν site που ασχολούνται με μοντέλα, πριν περάσουμε στα γενικού ενδιαφέροντος και τα πολιτικά χθες και σήμερα.

Και προσπαθούσα να σκεφτώ πόσο απλό είναι για μια γυναίκα σαν την Raica Oliveira, ακόμα και στην ηλικία των 29 ετών – έχω μόλις 4 ημέρες διαφορά από εκείνη, θα της το πω άμα την δω πουθενά – να κάνει τον κόσμο να κινείται με μία και μόνο φωτογράφησή της.

 

Ο Νεϊμάρ πρέπει να καταθέσει ψυχή και σώμα στο χορτάρι για να φτάσει να τον αποθεώνουν οι εφημερίδες και τα περιοδικά. Η Raica αρκεί να ποζάρει. Το πόση δουλειά βέβαια χρειάστηκε για να φτάσει εκεί και πόσες ώρες περνά καθημερινά με γυμναστική, το ξέρει μόνο εκείνη. Για να μην παρεξηγηθούν και τα εγχώρια μοντέλα ότι τις λέμε τεμπέλες.

Το σκέφτομαι όμως πιο πολύ ως επίδραση στον κόσμο. Και σκέφτομαι ότι σε μία χρονιά που η Βραζιλία βρίσκεται στο επίκεντρο χάρη στο επερχόμενο Μουντιάλ, η Raica Oliveira είναι ο καλύτερος πρέσβης της χώρας. Οι λόγοι προφανείς.

Raica Oliveira 

Χωρίς να φωνάξει ποτέ, χωρίς να προκαλέσει και με τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν πάντα στην λίγο μεγαλύτερή της Gisele, η Raica ανέβηκε σιγά σιγά την σκάλα της δημοσιότητας. Ίσως πολύ πιο σιγά απ’ ότι θα περίμενε κάποιος από μία γυναίκα που ήδη από το 2000 είχε απασχολήσει τον Christian Dior.

Από το 2001, η Raica έβγαζε ήδη αρκετά χρήματα, με διεθνείς καμπάνιες και διαφημιστικά. Με τους μόδιστρους να την θέλουν στις πασαρέλες τους κι εκείνη να λέει ναι σε όλους και όλα. Η Gisele είχε άλλωστε καπαρώσει ήδη τη θέση στον θρόνο και η Oliveira ήξερε ότι έπρεπε να δουλέψει στη σκιά της.

 

Και κάπως έτσι αθόρυβα δούλεψε και τα υπόλοιπα χρόνια, φωτογραφιζόμενη για αμέτρητες εταιρείες ρούχων, εσωρούχων, μαγιό και κοσμημάτων. Τα χαρακτηριστικά της και το σώμα της ήταν εξάλλου πάρα πολύ βολικά για κάθε σχεδιαστή. Και εξακολουθούν να είναι.

Εξαιρετικά αστεία ήταν κάποια σχόλια που έγιναν μετά την φωτογράφηση. Βλέπεις, από τις παπαρατσέ φωτογραφίες του shooting που έκανε στη Χαβάη, προέκυψαν κάποιες στις οποίες φαίνεται ότι έχει κυτταρίτιδα. Και αμέσως χιλιάδες γυναίκες έσπευσαν να την αποκαθηλώσουν στα social media γελώντας χαιρέκακα.

 

Σας είπε κανείς ότι έχουμε πρόβλημα με την κυτταρίτιδα, όταν την φέρει μία τέτοια γυναίκα;