HOT RIGHT NOW

Η Robin του How I Met Your Mother φόρεσε την κάπα της

H παρουσία της στο Avengers μόνο αστεία δεν ήταν. Στα 31 της η -πάλαι ποτέ έφηβη μοντέλα- Cobie Smulders ετοιμάζεται για πράγματα και θαύματα (αγγλιστί Marvel).

Αν εξαιρέσεις μια ξεχασμένη φωτογράφηση στο Maxim, η Cobie Smulders ποτέ δεν έδωσε αφορμή στο αντρικό κοινό να πάθει ψύχωση μαζί της. Ίσως γιατί η ομορφιά της, που θυμίζει μια πιο προσγειωμένη εκδοχή της αντίστοιχης της Catherine Zeta-Jones, απευθύνεται σε πιο ραφιναρισμένα γούστα. Όπως π.χ. αυτό του Joss Whedon.

Το πρώτο πράγμα που οφείλεις να ξέρεις για τη -γεννημένη στο Vancouver- Jacoba Francisca Maria (σ.σ. το Cobie είναι παρατσούκλι) είναι ότι, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει συνήθως, έχει εξαιρετικά πολλά κοινά στοιχεία με τη Robin Scherbatskyon που υποδύεται στο HIMYM από το 2005.

Με τη μόνη διαφορά ότι αυτή δεν υπήρξε έφηβη teen star, αλλά μοντέλα που ξόδεψε την εφηβεία της ταξιδεύοντας και μένοντας σε Τόκυο, Μιλάνο, Παρίσι και τις λοιπές μητροπόλεις που βολοδέρνουν τα κορίτσια της -άσημης- συνομοταξίας της προκειμένου να φτιάξουν το μπουκ τους.

 

Για την ακρίβεια οι παραγωγοί της ζήτησαν να τους πει ότι ιστορία, φράση ή κουλαμάρα κάνουν στον Καναδά (σ.σ. τη χώρα με τη φοβερή ιατρική περίθαλψη και το υψηλότατο επίπεδο ζωής που οι Αμερικάνοι επιμένουν να κοροιδεύουν) και μετά φρόντισαν να τα ενσωματώσουν -γύρω στη μέση της 1ης σεζόν- στο χαρακτήρα της, που ξαφνικά έγινε Καναδή.

Κάτι που σημαίνει ότι, αν έχεις δει πάνω από δυο σεζόν HIMYM, την ξέρεις αρκετά καλά.

Ξέρεις δηλαδή ότι πρόκειται για μια πανέμορφη, αστεία και αρκετά αντράκι γυναίκα (που επιπλέον μιλάει φαρσί γαλλικά και είναι επαγγελματίας δύτης) που θα αισθανόσουν τυχερός να ξυπνάς δίπλα της κάθε πρωί.

Ακόμη και αν ήσουν τόσο χορτασμένος όσο και ο Barney Stinson. Που, μεταξύ μας, δεν παίζει να είσαι.

 

Αυτό που δεν υποψιάζεσαι (ή, τουλάχιστον, δεν υποψιαζόσουν μέχρι το Avengers ή αν ανήκεις στους ελάχιστους που την θυμούνται ως λεσβία καλλιτέχνη στην 2η σεζόν του The L-Word ) είναι ότι η Cobie διαθέτει και μια πιο σοβαρή πλευρά.

Εκείνη που της επιτρέπει να είναι πειστική ως πρακτόρισσα Maria Hill τόσο στο τηλεοπτικό Agents of S.H.I.E.L.D όσο και στο Captain America: The Winter Soldier που κυκλοφορεί το 2014.

Διαφωνείς; Την θεωρείς λίγη; Σόρι που θα στο πω, αλλά δεν έχει καμία σημασία.

Βλέπεις ο Joss Whedon, ο άνθρωπος που ξέρει να διακρίνει ποιά γυναίκα έχει την ηρωίδα μέσα της, τη γουστάρει και την πιστεύει. Και δεν μιλάω για τους παραπάνω ρόλους, αλλά για το γεγονός ότι εκείνη είχε επιλέξει να υποδηθεί την Wonder Woman στον πιλότο του που ποτέ δεν προχώρησε.

Παύση μερικών δευτερολέπτων για να τη φανταστείς να φοράει την στολή και συνεχίζουμε.

Η ουσία είναι ότι, με τη σειρά να τελειώνει φέτος (ναι, θα μάθουμε επιτέλους τι ακριβώς έπαιξε με τη μάνα) η Cobie είναι αποφασισμένη να πακετάρει τον αντρούλη της και να την κάνει για Νέα Υόρκη.

 

Εκεί που την περιμένει το θέατρο και μια κινηματογραφική καριέρα που έχει ήδη ξεκινήσει με ταινίες όπως το Safe Haven (δίπλα στον Josh Duhamel) και το They Came Together (δίπλα στον Paul Rudd).

Δεν είμαι και πολύ σίγουρος για το αν θα τα καταφέρει να κάνει κάτι πολύ σημαντικό. Αλλά γουστάρω που είναι αποφασισμένη, μετά από 9 χρόνια βολέματος, να προσπαθήσει.

Και μακάρι να τα καταφέρει να πετύχει το παιδικό της όνειρο, να γίνει θαλάσσιος βιολόγος στις Μπαχάμες και να τσαλαβουτάει όλη μέρα στον ωκεανό.

Μέχρι τότε όμως θα ήθελα πολύ να μάθω τι είναι αυτό που λέει και κάνει τους υπόλοιπους του HIMYM να κοκινίζουν.