HOT RIGHT NOW

Η Shaya κέρδισε την ανιδιοτελή αγάπη σου

Ή τουλάχιστον την επιβράβευσή σου. Μόνο και μόνο επειδή σου θυμίζει μερικές παλιές καλές εποχές.

Κάπου ανάμεσα στο 1998 και το 2008. Εκεί τοποθετώ την χρυσή εποχή της pop – urban – πες την όπως θες ελληνικής στροφής. Μια εποχή που δεν προλάβαινες να βλέπεις νέες δουλειές, να ανακαλύπτεις καινούριες φωνές και να πηγαίνεις σε live του είδους. Αν σου άρεσαν δηλαδή όλα αυτά.

Η Shaya Hansen γεννήθηκε μουσικά σε αυτή την εποχή. Οι Hi-5 δεν θα μπορούσαν να έχουν γεννηθεί κάποια άλλη εποχή άλλωστε. Εκεί την γνωρίσαμε, εκεί ασχοληθήκαμε με την ξεχωριστή τότε αφάνα της. Αλλά δεν είχαμε δει πολλά παραπάνω. Δεν μας είχε πείσει για το ταλέντο της. Και χρειάστηκαν να περάσουν αρκετά χρόνια για να το κάνει.

Χρόνια στο οποία την ξέχασες. Και μάλιστα δίκαια μιας και η solo καριέρα που άντλησε δυναμική το 2008 με το “Πριν σε γνωρίσω” των Stavento είχε πολλές διακυμάνσεις. Και ενώ έβλεπες ότι αυτό το κορίτσι μπορεί να κάνει πολλά και να φτάσει ψηλά, ένιωθες ότι πάντα υπάρχει κάτι που την κρατάει πίσω. Αλλά όχι πια.

 

Το μεγάλο comeback έγινε το 2010. Και από τότε σε κάθε της δουλειά φροντίζει να αποδεικνύει ότι τα χρόνια μέχρι τότε ήταν απλά χαμένα. Για εμάς. Γιατί η Shaya και ταλέντο έχει και ιδέες έχει και το σώμα να υποστηρίξει οτιδήποτε επιτάσσουν οι καιροί. Περισσότερο όμως από όλα, η Shaya μού θυμίζει εκείνη την καλή εποχή.

Γιατί όσο τραγικά λίγη κι αν είναι η μουσική παραγωγή του σήμερα, η Shaya το κρατάει αληθινό στην μουσική γειτονιά της. Με κομμάτια τα οποία είναι άρτια μουσικά και φωνητικά. Με εμφανίσεις που ταιριάζουν σε μία pop ντίβα. Όσο αστείο ή παράλογο κι αν σου ακούγεται αυτό για την Shaya και την Ελλάδα γενικότερα.

Είναι μια αίσθηση που έχω για την συγκεκριμένη. Ότι αδιαφορεί για τις απαιτήσεις των τριγύρω. Ότι αδιαφορεί για αυτό που περιμένουν οι άλλοι από εκείνη. Κάνει αυτό που θέλει, αυτό που θεωρεί σωστό. Και πολύ απλά τυχαίνει αυτό που κάνει να μας αρέσει.

Δεν γδύθηκε όταν την παρακαλάγαμε. Δεν προκάλεσε όταν έπρεπε. Δεν μπήκε σε κόντρες και έριδες αν και θα μπορούσε με μεγάλη ευκολία να το κάνει. Και δημοσιογράφους φίλους έχει και ανθρώπους να την στηρίζουν και να δημιουργήσουν φασαρία έχει.

Και η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν περίοδοι που το χρειαζόταν το σπρώξιμο. Που δεν την έβλεπες πουθενά και αναρωτιόμουν γιατί βρίσκεται πίσω από τα φώτα. Αλλά εκείνη προφανώς δεν χαμπάριαζε. Έκανε ήσυχη ήσυχη τη δουλειά της. Και εμφανιζόταν όταν εκείνη πρόσταζε.

 

Ο τελευταίος χρόνος έχει επιβεβαιώσει απόλυτα αυτά που σκεφτόμουν για εκείνη. Κάθε παραγωγή είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Πιο προσεγμένη, πιο ώριμη, πιο θηλυκή. Όταν την ρώταγα πριν 2 χρόνια αν θα δούμε κάποιο πιο sexy video clip από το In your eyes μου έλεγε “το σέξι δεν είναι αυτοσκοπός”. Και είχε δίκιο.

 

Δεν είναι αυτοσκοπός. Γιατί με την εμφάνισή της το κάνει να μοιάζει τόσο φυσικό, τόσο απλοϊκό, τόσο βασικό και αναντικατάστατο στοιχείο.

 

Την ώρα που οι υπόλοιπες θρηνούν για την απώλεια των μεγαλείων της περασμένης δεκαετίας, η Shaya ζει στον δικό της υπέροχο κόσμο.

 

Αλλάζει στυλ και φωτογραφίζεται για αλυσίδα κοσμημάτων.

 

Ενώ πριν έναν μήνα κυκλοφόρησε και καινούριο single. Το “Love Me”. Που επιβεβαιώνει τον κανόνα και σε προκαλεί να την αγαπήσεις. Ακόμα περισσότερο.