WOMEN

Η ταλαντούχα Έρρικα Πρεζεράκου

Η πιο σέξι Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών δικαιούται μια θέση στο Hall of Femme μας. Δεν νομίζεις;

Στα 25 της παράτησε την δουλειά της για να γίνει πρωταθλήτρια επι κοντώ. Δυο χρόνια μετά, τα κατάφερε. Όπως κατάφερε, αργότερα, να κερδίσει το Dancing with the Stars, να δημιουργήσει τo δικό της tradermark παιδαγωγικό σύστημα προπόνησης και να μας μείνει γενικώς αξέχαστη.

Θα είχε ενδιαφέρον να ήμασταν μπροστά την πρώτη φορά που η μέχρι τότε υπεύθυνη μεγάλου ταξιδιωτικού πρακτορείου (με σπουδές σε διοίκηση επιχειρήσεων και ως χορογράφος και προϋπηρεσία σε ναυπηγείο, ως βοηθός σκηνοθέτης και group manager σε συναυλίες) μπήκε στο ΟΑΚΑ προκειμένου να ξεκινήσει να γυμνάζεται, είδε το επι κοντώ και το ερωτεύτηκε.

 

Ενδιαφέρον τόσο για να τσεκάρουμε τις αντιδράσεις των υπολοίπων στο χώρο οι οποίοι, στα 25 της, την αντιμετώπιζαν ως συνταξιούχα (‘Είχα να γυμναστώ από τα 17 μου’). Όσο και για να δούμε το υπέροχο κορμί της προ σμίλεψης.

Δυστυχώς, όμως, δεν ήμασταν εκεί. Οπότε αρκεστήκαμε, όπως όλοι οι υπόλοιποι, να αναρωτιόμαστε από που μας κλήρωσε αυτό το εξωτικό φρούτο (δεν μπορεί, κάτι βραζιλιάνικο θα έχει στο DNA της. Και ας έχει καταγωγή από την Μάνη) που βρέθηκε, μέσα σε τρία χρόνια, να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των περιοδικών.

Και φυσικά όχι εξαιτίας των επιδόσεών της. Αν και εκείνες δεν ήταν ακριβώς του πεταματού καθώς περιελάμβαναν την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο και το Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβο (2007) και άλλα ωραία και αθλητικά. Αν και όχι συμμετοχή στην Ολυμπιάδα, καθώς ένας τραυματισμός της στέρησε αυτή την ευκαιρία.

 

Όλα αυτά ενώ ταυτόχρονα, από το 2004-2008 κάθισε, έκανε τη μελέτη και δημιούργησε το Replayce, ένα σύστημα προπόνησης που είναι στηριγμένο στον κλασικό αθλητισμό, και ένα χώρο για να το στεγάσει.

 

Ναι, το κορίτσι μας διαθέτει κορμί για… αθλητισμό και μυαλό για μπίζνα. Να κάτι που δεν περίμενες από εκείνη.

Όπως κανένας δεν περίμενα ότι η Έρρικα θα ήταν και τέτοιο ταλέντο στο χορό καθώς σάρωσε με ευκολία το πρώτο Dancing with the Stars και βρέθηκε στην κριτική επιτροπή του 2ου.

Δικαίως γιατί, μέσα στην πίστα, η Πρεζεράκου θύμιζε αγρίμι. Σου έδινε την εντύπωση ότι αν άφηνε τον εαυτό της ελεύθερο (είπαμε, είναι Μανιάτισσα. Για αυτό ούτε πολύ σέξι φωτογραφήσεις έχει κάνει, ούτε λοιπές προστυχιές) θα μπορούσε χαλαρά να πρωταγωνιστήσει σε remake του Dirty Dancing. Ή, έστω, στο επόμενο βιντεοκλίπ της Jennifer Lopez.

 

Eνώ, αν έχετε διάθεση να ανακαλύψετε ένα ακόμη ταλέντο της, τότε ακούστε την να τραγουδά στο παρακάτω βιντεάκι. Η έκπληξη θα είναι όλη δική σας.

 

Ή, ακόμη παλιότερα, δείτε την πρωταγωνίστρια στα 90s σε βιντεοκλίπ του Ανδρέα Τσουκαλά.

 

Ουσιαστικά αυτό που κάνει την Πρεζεράκου, 39αρα πλέον, να ξεχωρίζει είναι το ότι δεν φοβάται να ζήσει, να ρισκάρει, να δοκιμαστεί. Μια γυναίκα που δεν φοβάται να εμπιστευτεί το ένστικτό της.

 

Μέχρι τώρα όλα αυτά τα ρίσκα, από την στιγμή που αποφάσισε να σηκωθεί από την καρέκλα του βαρετού γραφείου, της βγήκαν.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι πιο θα είναι το επόμενο και κατά πόσο θα μας αφορά. Αν και κάτι μου λέει ότι η Έρρικα είναι χορτασμένη από την προβολή και την εφήμερη δημοσιότητα που αυτή κουβαλάει.