WOMEN

H Vanessa Paradis μας φυλάκισε σ’ αυτό το κενό ανάμεσα στα δόντια

Την είδαμε στο 'Fading Gigolo' και θυμηθήκαμε ένα άλλο κενό, αυτό που υπάρχει στην καρέκλα της στο Hall of Femme.

Η γεννημένη λίγο έξω από το Παρίσι Vanessa Chantal Paradis έχει υποστεί 2-3 υπόγειες πλην κατάφωρες αδικίες στη ζωή της. Και όχι, δεν λογίζουμε το κενό ανάμεσα στα δόντια της ως μία απ’ αυτές.

Η πρώτη έχει να κάνει με τον δεσμό της με τον Johnny Depp, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει 14 χρόνια δίπλα σε έναν σταρ αρκετά πιο δημοφιλή από την ίδια (κι ας έχει διαφορετική άποψη ο Θοδωρής Δημητρόπουλος).

paradis 

Η Vanessa Paradis, το κορίτσι που στα 19 του, δηλαδή στις αρχές των 90s, είχε τη Chanel στα πόδια της, έγινε -με τη θέλησή της προφανώς- η κυρία ενός κυρίου. Αυτό κι αν λέγεται αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης.

Η δεύτερη αδικία που έχει στωικά αποδεχθεί είναι ο εύκολος τρόπος με τον οποίον έχουν ξεχάσει οι πάντες την μεγάλη της καριέρα στο τραγούδι που μάλιστα ήρθε νωρίτερα ακόμη κι από το φλερτ και τη συνεργασία με τη Chanel.

Και πάμε πάλι. Η Vanessa ήταν μόλις 14. Αυτό είναι το τραγούδι που έκανε τον χαμό:

 

Δεν ξέρω αν η Paradis ήταν το πιο όμορφο κορίτσι στο σχολείο της, αλλά κάτι είχε. Και μιας και το ‘φερε η κουβέντα, η Vanessa Paradis δεν τέλειωσε ποτέ το σχολείο. Τα παράτησε για να κυνηγήσει το όνειρο. Το καλό γι’ αυτήν είναι ότι το έπιασε.

Στον ‘Ερασιτέχνη Ζιγκολό’, που στάθηκε η αφορμή για να αποθεώσει ο Αναστασιάδης τον Turturro, η Vanessa Paradis στέκεται δίπλα σε άλλες ‘ώριμες’, πλην θείες υπάρξεις όπως η Sharon Stone και η πιο χυμώδης από ποτέ Sofia Vergara. Στέκεται δίπλα τους με έναν σαφώς πιο ‘ντυμένο’ και μαζεμένο τρόπο, Χασιδική Εβραία γαρ που μάλιστα έχει χάσει και τον άντρα της, και κλέβει την παράσταση.

 

Μπορεί οι καμπύλες να μην ήταν ποτέ ο λόγος που ασχολήθηκαν τα πλήθη με την Vanessa, αλλά για το πρόσωπό της μπορούν να γραφτούν βιβλία ολόκληρα. Είτε χαμογελάει κι εμφανίζεται η ιδιαιτερότητα που την ξεχωρίζει από εκατομμύρια άλλες γυναίκες είτε είτε έχει κλειστό το στόμα και τα μάτια της φωτίζουν αποσπάσματα απ’ την γαλλική λογοτεχνία (δεν τα γλιτώνω τα άρλεκιν).

Σε άλλα, ψιλοάσχετα αλλά ενδιαφέροντα μικρά-μικρά, η Paradis είναι η φωνή του αεροδρομίου Orly στο Παρίσι, ενώ το διαχρονικό της είδωλο είναι φυσικά η Marilyn Monroe.

Η κλάση της Paradis, μιας γυναίκας που δεν μιλάει πολύ και που τον Δεκέμβρη έκλεισε τα 41, φάνηκε και στον χωρισμό της με τον Depp, ο οποίος όπως προκύπτει απ’ τα gossip media δεν ήταν καθόλου δική της ιδέα. Ο Depp τη χώρισε για να τα φτιάξει με την Amber Heard (καλή η Amber, αλλά δεν θα μπούμε σε συγκρίσεις), αλλά η Paradis -που κι αυτή έγινε ζευγάρι με τον Γάλλο μουσικό Benjamin Biolay- δεν έβγαλε ποτέ, καμία πίκρα για τον Johnny.

Τώρα που τα συζητάμε άλλωστε, πόση και πόση αρνητική ενέργεια πρέπει να έχει μαζέψει η Vanessa Paradis απ’ τις εκατομμύρια γυναίκες που θα ήθελαν να περάσουν ένα βράδυ (ή μια ζωή) μαζί του και την έβλεπαν επί μιάμιση δεκαετία δίπλα του;

“Η Vanessa για μένα ήταν κάτι σαν θαύμα. Με ρωτάς τι είναι όμορφο; Η κόρη μου είναι όμορφη, η γυναίκα μου είναι όμορφη, η οικογένειά μας είναι όμορφη. Η Vanessa μου έδωσε πίσω τη ζωή μου”, δήλωνε κάποτε ο μαγεμένος Depp.

 

 

Αυτό που ενδιαφέρει δεν είναι ότι η Paradis ξεπέρασε εύκολα τον Depp. (Όλοι οι φαν της έχουμε καλύτερες δουλειές να κάνουμε απ’ το να ανησυχούμε για αυτό).

Αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι μπορεί να ποζάρει σαν 20χρονη με τη γοητεία και την εμπειρία της 40χρονης στον φακό του Karl Lagerfeld ή οποιουδήποτε βρεθεί στο διάβα της anytime. Αυτό λοιπόν της δίνει αυτόματα ένα εισιτήριο και μια παντοτινή θέση το Hall of Femme του ΟΝΕΜΑΝ.

 

Εισιτήριο και θέση που θα τα έπαιρνε ακόμη κι αν τα μπροστινά της δόντια ήταν σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλo.