HOT RIGHT NOW

Χόρεψε Τανγκό με τη Βίκυ, μπορείς;

Στο Τανγκό των Χριστουγέννων είναι η μοιραία γυναίκα για χάρη της οποίας γίνεται μπουρλότο ένα στρατόπεδο στον Έβρο. Τυχαίο; Όχι. Γιατί η Βίκυ σε κάνει να θέλεις να σκοτώσεις για να την κάνεις δικία σου.

‘Όχι μέσα μου’. Αυτή η ατάκα που ξεστομίζει στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, καθώς την έχει καρφωμένη με την πλάτη σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, στο πρώτο επεισόδιο του Δυο Μέρες Μόνο, είναι ο τρόπος που επέλεξε η βέρα Χαλανδριώτισσα να ντεμπουτάρει στην ζωή μας. Και μετά ακολούθησαν κάποια ναι (σε συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις) και υπερβολικά πολλά όχι.

 

Πολύ γρήγορα η Βίκυ σιχάθηκε την δημοσιότητα και τους ανόητους ανθρώπους που πάνε καπάκι μαζί της και αποφάσισε να ‘αποσυρθεί’ στην χουχουλιάρικη αγκαλιά του ποιοτικού θεάτρου, με μοναδική εξαίρεση την συμμετοχή της στο τηλεοπτικό LAPD και τα κινηματογραφικά Μικρό Έγκλημα και Πεθαίνοντας στην Αθήνα (εδώ που κρύβεται και η μοναδική topless σκηνή της φιλμογραφίας της).

Με άλλα λόγια, επέλεξε να κρυφτεί. Να θάψει την φαντασμαγορική φωτογενειά της, την βαθιά σέξι φωνή της και την Ναταλιπορτμανική κατατομή του προσώπου της, όλα όσα δηλαδή την έχριζαν ιδανική για να μετατραπεί στην επόμενη μεγάλη καψούρα μας.

Ξέρεις περί ποιόν τύπο γυναίκας εννοώ. Το καλλιεργημένο κορίτσι της διπλανής πόρτας (μικρή ήθελε να γίνει κριτικός κινηματογράφου) που συχνάζει σε βιβλιοπωλεία (συγκεκριμένα του Ευριπίδη στο Χαλάνδρι), φοράει μπερέδες, πίνει ζεστή σοκολάτα και γενικά μοιάζει να ταιριάζει καλύτερα στα καφέ της αριστερής όχθης του Σηκουάνα παρά στην Κηφισίας και την Μεσογείων.

Το ίδιο κορίτσι που σε κάνει να θέλεις να της κάνεις πρόταση γάμου με το που σου χαμογελάσει για πρώτη φορά και για την οποία πέφτεις λιώμα στα πατώματα -αγκαλιά με άδεια μπουκάλια από μπουζουκο-ουίσκια- μόλις σου κουνήσει το κασκό του αποχαιρετισμού.

 

Αυτή η femme fatale ιδιοτητά της, κρυμμένη επιμελώς πίσω ένα μόνιμο μελαγχολικό εστετισμό, είναι και ο λόγος που την επέλεξε ο Κοκκινόπουλος για το χαρακτηριστικό επεισόδιο Τα γενέθλια της 10ης εντολής. Εκεί που, ως συμφοιτήτρια της κόρης του, κάνει τον μεσήλικα οικογενιάρχη Μηνά Χατζησάββα να ξεπεράσει κάθε ηθικό φραγμό για να είναι κοντά της. Τον καταλαβαίνουμε απόλυτα. Και ρίχνουμε σε εκείνη ολόκερο το φταίξιμο. Ναι, δεν την συγχωρούμε. Για τον Χατζησάββα, τον Στάνκογλου (αυτός που την καψουρεύεται στο Τανγκό των Χριστουγέννων) και όλους τους άλλους άντρες που κάνει ρημάδια. Αν και, εννοείται πως θα θέλαμε να είμαστε στην θέση τους.

 

H Βίκυ Παπαδοπούλου είναι μία από τις υποψήφιες για τον τίτλο της Onewoman 2011. Ψηφισέ την αν θες να την δεις στην πρώτη θέση.