HOT RIGHT NOW

H Yvonne Strahovski είναι ο πραγματικός λόγος που βλέπουμε Dexter

Στην 8η και τελευταία σεζόν του, που ολοκληρώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ευαίσθητη ψυχοπαθής που παίζει η 31χρονη Αυστραλή που κάνει το αίμα μας να βράζει. Λογικό, αναμενόμενο, αλλά πολύ λίγο.

Αν εξαιρέσεις ότι πλέον έχει το δικαίωμα να αποκαλεί τον Robert De Niro σκέτο ‘Bob’, η συμμετοχή της στο Killer Elite το 2011 (δίπλα στους De Niro, Jason Statham και Clive Owen) δεν έκανε τίποτα ιδιαίτερο για την καριέρα της.

Το ίδιο δηλαδή που συνέβη και με το Guilt Trip του 2012 στο οποίο εμφανίσθηκε για λίγο ως πρώην γκόμενα του Seth Rogen, μητέρα του οποίου ήταν η Barbra Streisand.

Και αυτό μου τη σπάει απεριόριστα.

 

Κυρίως γιατί θεωρώ ότι η Strahovski, το όνομα της οποίας επιμένω -μετά από τόσα χρόνια σχέσης- να πληκτρολογώ λάθος, έχει όλα όσα χρειάζεται για να εξελιχθεί σε βαρβάτη κινηματογραφική σταρ.

Άλλωστε τη μικρή οθόνη την έχει στο τσεπάκι της, από τότε που οι παραγωγοί του Chuck είδαν την audition tape της (σ.σ. είχε μόλις προσγειωθεί στο Λος Άντζελες από το Σύδνεϋ που γεννήθηκε και μεγάλωσε) και την πήραν τρέχοντας τηλέφωνο την επόμενη μέρα.

Ενώ πανηγυρική ήταν και η υποδοχή που της επιφύλαξαν και οι φαν του Dexter, που με περισσή χαρά την καλωσόρισαν (μετά την εμφάνιση της στην 7η σεζόν) πίσω για την τελευταία.

Δεν είναι, βλέπεις, κάθε μέρα που η θέα μιας γυναίκας κάνει τον Dexter (και τον ‘σκοτεινό επιβάτη του’) να ενθουσιάζεται περισσότερο από τη θέα μιας λακκούβας με αίμα.

 

 

Όσον αφορά εκείνους που το μόνο που τους νοιάζει είναι να τσεκάρουν τις φωτογραφήσεις της (δυστυχώς ελάχιστες) και τις γυμνές σκηνές της (ανύπαρκτες, αφού έχει και σχετικό όρο στο συμβόλαιο της) οφείλω να υπενθυμίσω ότι το κορίτσι διαθέτει και καντάρια ταλέντο.

Κάτι που απέδειξε όταν, μετά το τέλος των γυρισμάτων της 7ης σεζόν του Dexter, μάζεψε τα μπογαλάκια της, πήγε στη Νέα Υόρκη και βρέθηκε να πρωταγωνιστεί για ένα εξάμηνο σε θεατρική παράσταση στο Broadway. Κερδίζοντας και ένα σχετικό βραβείο στην πορεία.

Προσοχή. Δεν είναι ότι η Yvonne τα πάει άσχημα. Πρόσφατα μάλιστα μετακόμισε σε μια έπαυλη 4 κρεβατοκάμαρων και 4 μπάνιων στο Beverly Hills, πουλώντας έναντι 1,2 εκ. δολαρίων το ταπεινό σπίτι (2 κρεβατοκάμαρες, 2 μπάνια, συνολική έκταση 1545 τ.μ.) στο Laurel Canyon που είχε αγοράσει, με τα πρώτα της λεφτά από το Chuck, το 2009.

Απλά δεν έχει καταφέρει ακόμη να κάνει εκείνο το  μπαμ που θα της επιτρέψει να μετατρέψει τη λατρεία που της έχει μερίδα του αντρικού τηλεοπτικού κοινού σε κάτι πιο mainstream και blockbuster.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί άμεσα, μέσω π.χ. του ρόλου της στο I, Frankenstein δίπλα στους Aaron Eckhart και Bill Nighy. Αν και δεν το νομίζω.

Ίσως, στο τέλος της ημέρας, το πρόβλημα να είναι οι επιλογές της που είναι επιεικώς ξενέρωτες και χωρίς κανένα θράσος ή ακρότητα.

Ίσως να φταίνε οι παραγωγοί που επιμένουν να της δίνουν τους ρόλους που απορρίπτει η Naomi Watts, στην οποία και μοιάζει.

Αλλά κάτι χρειάζεται να αλλάξει. Και μάλιστα άμεσα.

Είναι απαραίτητο κάποιος να βρει τον δικό της ‘σκοτεινό επιβάτη’, όπως αποκαλεί ο Dexter τα δολοφονικά του ένστικτα, και να της τα ξεμπροστιάσει.

Να της φτιάξει ένα Underworld μόνο για την πάρτη της, όπως συνέβη, χρόνια πριν, με την -επίσης θεωρούμενη ξενέρωτη τότε- Kate Beckinsale.

Γιατί η μικρή οθόνη μοιάζει ακόμη πιο μικρή, κάθε φορά που η Strahovski εμφανίζεται σε αυτή.