HOT RIGHT NOW

Hope Hicks, το μοντέλο που έγινε δεξί χέρι του Donald Trump

Ποια είναι και πώς βρέθηκε να είναι εκπρόσωπος τύπου του μεγιστάνα η 27χρονη πρώην μοντέλα στην οποία κάνουν non stop αφιερώματα όλα τα ξένα περιοδικά;

Δεν δίνει συνεντεύξεις και δεν μιλάει δημόσια όσο θα περίμενε κανείς από κάποια στη θέση της, ωστόσο η Hope, με τα μακριά καστανά μαλλιά, τα γατίσια πράσινα μάτια, τις γόβες στιλέτο που δεν αποχωρίζεται ποτέ και τη μηδενική εμπειρία στο ‘τρέξιμο’ πολιτικών εκστρατειών, έχει βρεθεί από το πουθενά να είναι από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα αυτών των αμερικάνικων εκλογών.

 

Και όχι, η εντυπωσιακή εμφάνισή της, ότι δηλαδή στέκεται στα ίσα -από άποψη προσόντων- απέναντι στο άλλο πρώην μοντέλο που βρίσκεται στον ‘στενό’ κύκλο του Donald, δηλαδή τη σύζυγό του Melania, δεν αρκεί για να εξηγήσει το πόσο γρήγορα έχει βρεθεί να έχει τέτοια θέση ευθύνης.

Για την ακρίβεια η δουλειά της είναι κανονική ηλεκτρική καρέκλα αφού ο Trump που αλλάζει γνώμη (π.χ. 4 φορές για την έκτρωση μέσα σε 3 μέρες), λέει κουλαμάρες και προσβάλει κόσμο πιο γρήγορα και από την σκιά του, φροντίζει να είναι απασχολημένη -με το να προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα- 25 ώρες την ημέρα. Μια δουλειά που, στο στρατόπεδο Clinton, την κάνουν καμία 12αρια βετεράνοι του αιματοβαμμένου αυτού sport.

 

Επίσης μην ξεχνάμε ότι ο Trump δύσκολα θα εμπιστευόταν οποιοδήποτε σε αυτή τη θέση. Eιδικά γυναίκα (σ.σ. η Hope είναι η μοναδική του ‘είδους’ από τους στενούς συνεργάτες του). Μην ξεχνάτε ότι, πίσω στα 80s και 90s, έπαιρνε ο ίδιος τηλέφωνο, με αλλαγμένο όνομα και φωνή, και προσποιούνταν πως ήταν ο υπεύθυνος τύπου του προκειμένου να καυχηθεί για τον εαυτό του.

 

Το πιο εντυπωσιακό από όλα; Ότι η Hope, όταν προσλήφθηκε πίσω στο 2012, και δεν είχε ίχνος πολιτικής εμπειρίας (ήταν απλώς ‘χαλαρά’ Ρεπουμπλικανική) και δεν ήξερε ότι το αφεντικό της σκόπευε να μετακομίσει στον Λευκό Οίκο και να του κάνει ανακαίνιση.

Συγκεκριμένα η -γεννημένη στο κυριλέ Connecticut- Hicks, που οι πάντες επιμένουν ότι θυμίζει το supermodel Hilary Rhoda, βρέθηκε για πρώτη φορά στο penthouse του Trump Tower λίγο μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο, προκειμένου να βοηθήσει την Ivanka Trump να προωθήσει την collection της.

 

Μια δουλειά που πήρε -εν μέρει- της προϋπηρεσίας ως μοντέλο (πρώτη φορά εμφανίστηκε ως πιτσιρίκι σε μια διαφήμιση του Ralph Lauren) και την οποία κράτησε -εν μέρει- όταν η Ivanka εκτίμησε το γεγονός ότι άρχισε να ντύνεται όπως η ίδια.

 

Αν και οφείλουμε να επισημαίνουμε ότι η Hicks, που οφείλει το σώμα της στο αθλητικό της παρελθόν (βλέπε κολύμβηση, κωπηλασία και lacrosse), είναι δημοσιοσχετίστρια τρίτης γενιάς, αφού τόσο οι παππούδες της όσο και ο πατέρας της (ένα καιρό υπεύθυνος τύπου του NFL), έχουν ασχοληθεί με το ίδιο άθλημα.

 

Επίσης ότι οι πάντες, ακόμη και οι εχθροί της (πολλοί, αφού εκείνη κανονίζει ποιος θα δει τον Donald), έχουν να το λένε για το πόσο ικανή, οργανωτική και εργασιομανής είναι. Επίσης, σύμφωνα με τους New York Times, η μοναδική γυναίκα που τον καταλαβαίνει.

Εννοείται πως δεν είμαστε φαν της από τη στιγμή που βοηθάει στο να έρθει το τέλος του κόσμου. Απλώς αναγνωρίζουμε ότι, παραδόξως και απρόσμενα, έπεσε στα βαθιά και κολύμπησε. Και μάλιστα με προσωπικό ‘κόστος’, δηλαδή την έξι χρονών σχέση της (πλέον είναι ελεύθερη και μένει σε ένα διαμέρισμα σε κτίριο του Trump).

Άσε που, μεταξύ μας, αν βγει όντως ο Donald, παίζει και να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον Λευκό Οίκο του με τον οποίο θα μπορούμε να συνεννοηθούμε αφού είναι φανερό ότι, για εκείνη, όλο αυτό είναι απλώς μια δουλειά. Το ότι την κάνει καλά, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πιστεύει όσα λέει. Αλλά αυτά και άλλα πολλά θα τα διαβάσουμε στο βιβλίο που ήδη γράφει για την σουρεάλ αυτή εμπειρία της. (σ.σ. Έχει ήδη υπάρξει εξώφυλλο σε ένα εμπνευσμένο από το Gossip Girl young adult μυθιστόρημα).