HOT RIGHT NOW

Η Μαρία Κορέλλι ξεκίνησε το τραγούδι χάρη στο κατηχητικό

Η νεαρή τραγουδίστρια της Heaven με καταγωγή από την Κρήτη, όταν δεν πιάνει μικρόφωνο, χάνεται στις σελίδες του Bukowski και του Hemingway.

Η Μαρία Κορέλλι είναι από τα άτομα που αν βάλουν κάτι στο μυαλό τους, είναι ικανά να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα μέχρι να το πετύχουν. Ίσως σε αυτό να παίζει ρόλο και το κρητικό DNA της. Από μικρή κατάλαβε πως το τραγούδι ήταν το πάθος της και όσο κι αν οι δικοί της επέμεναν να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση, εκείνη είχε άλλα σχέδια.

Τελείωσε το μουσικό σχολείο Ηρακλείου Κρήτης, ενώ στη συνέχεια έκανε σπουδές στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Όλα αυτά μέχρι να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα, προκειμένου να αφοσιωθεί στη μεγάλη της αγάπη, το τραγούδι.

Πλέον ανήκει στην δισκογραφική οικογένεια της Heaven, με την οποία κυκλοφόρησε και το νέο της κομμάτι με τίτλο “Δύσκολο Αντίο” σε μουσική του Κωνσταντίνου Παντζή και στίχους του Βασίλη Δήμα.

“Τα παιδικά μου χρόνια στην Κρήτη, ήταν γεμάτα από μουσική, χορό και διάβασμα. Ακόμα θυμάμαι, το χαρτζιλίκι που μου έδινε ο πατέρας μου για το σχολείο και εγώ το φύλαγα για να αγοράσω δισκάκια και να κλείνομαι με τις ώρες στο δωμάτιό μου και να τα ακούω. Η Κρήτη είναι φως, ζωή. Και μόνο που γεννιέσαι σε αυτή τη γη, νιώθεις ευλογημένος.

Από πολύ νωρίς, από 10 χρονών κατάλαβα ότι θέλω να ασχοληθώ με το τραγούδι. Μη γελάσεις αλλά ο πρώτος χώρος που με έφερε σε επαφή με το τραγούδι ήταν το κατηχητικό! Κάτι ξύπνησε μέσα μου και από εκείνη τη στιγμή και μετά η μουσική για μένα ήταν μονόδρομος. Ήμουν τόσο σίγουρη για αυτό που επέλεξα να συνεχίσω στο μουσικό σχολείο παράλληλα με το ωδείο για να έχω όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις για τη μουσική.

Οι δικοί μου δεν με στήριξαν αρχικά σε αυτή την απόφαση. Η οικογένειά μου έχει παράδοση σε άλλο χώρο και το θεωρούσαν αυτονόητο ότι κι εγώ θα συνεχίσω σε αυτόν. Η αγάπη μου όμως, η επιμονή μου και η σκληρή προσπάθεια που έκανα για να εξελιχθώ στο χώρο της μουσικής, τους έκανε να πιστέψουν σε μένα και να με στηρίζουν στα βήματα μου. Είδαν ότι δεν ήταν ένα απλό καπρίτσιο και από την άλλη εάν πεισμώσω με κάτι θα το ακολουθήσω μέχρι τέλους.

Θα μπορούσα να σπουδάζω μέχρι τα βαθιά μου γεράματα και άλλους επιστημονικούς κλάδους, όπως για παράδειγμα εγκληματολογία. Ένα ανήσυχο μυαλό και πνεύμα δε μπορεί να μένει άπραγο. Η μόρφωση είναι η λύση σε όλα τα δεινά. Χωρίς μόρφωση δεν υπάρχει κοινωνία. Η μουσική έχει άλλη θέση στην ψυχή μου. Είναι η αγάπη, όλα τα άλλα είναι έρωτες.

Ο Μανώλης Λιδάκης ήταν εκείνος που με βοήθησε στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα στην Κρήτη. Τον αγαπώ και τον σέβομαι. Δίπλα του, έμαθα τι σημαίνει η λέξη ”ποιότητα” σε όλες τις μορφές της.

Το νησί μου το λατρεύω, είμαι περήφανη που είμαι Κρητικιά. Το μεγαλύτερο διάστημα που μπορώ να αντέξω μακριά του είναι 2 μήνες. Με την καραντίνα-που την πέρασα στην Αθήνα- ήμουνα οριακά. Έχω ανάγκη να βρίσκομαι στην Κρήτη.

Η συμμετοχή μου στο ‘Voice’ το 2015 ήταν μια υπέροχη εμπειρία, αλλά σε λάθος timing. Ήταν ακόμη ένα μάθημα για την πορεία μου στο χώρο του τραγουδιού αλλά και για την προσωπικότητα μου.

Είμαι άνθρωπος της ημέρας αναμφίβολα. Μου αρέσει ο ήλιος, το φως της ημέρας, μου αρέσει ο ήχος των πουλιών πάνω στα δέντρα. Θέλω να τα ζω όλα αυτά. Μου δίνουν ενέργεια και χαρά. Δε θέλω να χάνω ούτε μια μέρα.

Η Πέγκυ Ζήνα και ο Γιάννης Πλούταρχος ήταν από τους πρώτους που συνεργάστηκα και πίστεψαν σε μένα. Τους αγαπώ και τους εκτιμώ βαθιά.

Στο Stage by Frangelico φέτος το χειμώνα, είχαμε μια όμορφη και μεγάλη σεζόν. Ο κόσμος αγκάλιασε το σχήμα από τη αρχή. Φέτος ένιωσα ότι δέχτηκα πολλή αγάπη και αποδοχή από τον κόσμο.

Ο ιδανικός άντρας για εμένα πρέπει να αγαπάει τη ζωή, να είναι αισιόδοξος και η ψυχή του να είναι ”ταξιδιάρα”.

Ο Charles Bukowski είναι από τους αγαπημένους μου συγγραφείς. Ξεχωρίζω τον νομπελίστα λογοτέχνη Ernest Hemingway και είμαι και αρκετά κλασσική :Mark Twain, William Shakespeare, Oscar Wilde.

Κανένα σχόλιο που μου κάνει κάποιος δεν είναι βαρετό. Όλα έχουν τη σημασία τους και είναι ευπρόσδεκτα.

Αν φοβάμαι πολύ κάτι, αυτό είναι σίγουρα οι κατσαρίδες. Δε μπορώ ούτε το όνομα τους να λέω, έχω περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο φόβου.

Λατρεύω τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω το χρόνο και φτιάχνω καθημερινά αυτά που μου αρέσουν. Τα αγαπημένα μου, παστίτσιο και γιουβέτσι και από γλυκά προφιτερόλ και μιλφέιγ.

Εκνευρίζομαι όταν δεν υπάρχει σεβασμός, αναγνώριση και εκτίμηση. Φυσικά και το ψέμα.

Έχω πει ”Αντίο” στη ζωή μου, και ήταν όντως ένα ”Δύσκολο Αντίο”. Όμως η ζωή είναι επιλογές, από αυτές κρίνεσαι και με αυτές προχωράς. Όσο υπάρχει αγάπη μέσα σου, όλα τα δύσκολα γίνονται εύκολα.

Ο επόμενος στόχος μου στο τραγούδι εκτός από τα singles που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο διάστημα, είναι και η κυκλοφορία της πρώτης μου ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς”.