HOT RIGHT NOW

Η Μορφούλα Ιακωβίδου ήρθε σίγουρα για να μείνει

H νεαρή τραγουδίστρια της Minos-EMI έκανε πρόσφατα το δισκογραφικό ντεμπούτο της και το Oneman την ανακρίνει σε καιρό καραντίνας,

Καμιά φορά τα πράγματα δεν μπορείς να τα προγραμματίσεις. Έρχονται μόνα τους. Κάπως έτσι φαίνεται πως ήρθε και το τραγούδι στη ζωή της Μορφούλας Ιακωβίδου.

Η νεαρή τραγουδίστρια από την Καβάλα, άλλωστε, ζούσε σε ένα σπίτι με έντονα μουσικά ερεθίσματα. Ο αδερφός της, Πέτρος Ιακωβίδης, από τα 13 του είχε ήδη ξεκινήσει να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και στον ίδιο δρόμο βάδισε και η Μορφούλα. “Από μικρή το μόνο που ήθελα ήταν να ασχοληθώ με το τραγούδι. Τραγουδούσαμε συνέχεια μαζί με τον αδερφό μου και γενικά υπήρχαν πολλά ερεθίσματα από την οικογένεια μου, οπότε το αγάπησα από την παιδική μου ηλικία”.

Τραγουδάει χρόνια σε πίστες και μαγαζιά, όμως, το 2019 έμελλε να είναι η καλύτερη χρονιά της. Βρέθηκε στη σκηνή του YTON the music show, στο πλευρό του Νίκου Βέρτη, ενώ έκανε και το δισκογραφικό της ντεμπούτο με τη MINOS-EMI και το κομμάτι ‘Μάτια Μελαγχολικά’, σε μουσική και στίχους του Πέτρου Ιακωβίδη.

“Φυσικά και έχω ζηλέψει τον αδερφό μου στην παιδική μας ηλικία για τα παιχνίδια του. Στο κομμάτι της δουλειάς τον ζηλεύω με την καλή έννοια. Για την δημιουργικότητά του και τα όσα έχει καταφέρει”, μου λέει εκείνη στην ερώτηση για το αν υπάρχει ζήλια προς εκείνον από την πλευρά της.

Πλέον μένει μόνιμα στην Αθήνα, όμως η Θεσσαλονίκη έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά της. “Θα ήθελα να μείνω στην Θεσσαλονίκη που τη λατρεύω. Είναι πανέμορφη και οι ρυθμοί είναι λίγο πιο χαλαροί γενικότερα, αλλά λόγω δουλειάς ζω στην Αθήνα, που εξίσου την αγαπώ πολύ και έχει τις δικές της ομορφιές”.

Όλα αυτά τα χρόνια που τραγουδάει σε διάφορα μαγαζιά, της έχουν συμβεί τόσο καλά, όσο και άσχημα περιστατικά on stage. “Το καλύτερο περιστατικό είναι όταν με φώναξε για πρώτη φορά ο Νίκος Βέρτης να πούμε ντουέτο. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία για εμένα. Τρέμανε τα πόδια όταν φώναξε το όνομα μου. Το χειρότερο όταν μια φορά μου πέταξαν λουλούδια και ένας δίσκος με βρήκε στο πρόσωπο με συνέπεια να σκιστώ κάτω από το μάτι. Πονούσε πολύ, αλλά έπρεπε να συνεχίσω να τραγουδάω σαν να μην συμβαίνει τίποτα”.

Το κομμάτι με το οποίο μας συστήνεται είναι το ‘Μάτια Μελαγχολικά’, επομένως δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει σχετική ερώτηση. Υπάρχει κάτι που την μελαγχολεί αυτή την περίοδο; “Θα έλεγα τα δελτία ειδήσεων. Είναι πολύ σοβαρό αυτό που συμβαίνει, αλλά όλο αυτό που γίνεται στα δελτία με ρίχνει πολύ ψυχολογικά”.

Τι κάνει λοιπόν αυτές τις ημέρες στην καραντίνα της για να ‘ανέβει’ ψυχολογικά; “Μελετάω τραγούδια, διαβάζω βιβλία και βλέπω πάρα πολύ Netflix. Είδα πολλές σειρές αυτό τον καιρό, αλλά αυτή που μου άρεσε πιο πολύ ήταν το Toy Boy“. Το πρώτο πράγμα που κάνει κάθε πρωί μόλις ανοίξει τα μάτια της είναι να παίξει με το σκύλο της, ενώ όπως δηλώνει είναι και καλή μαγείρισσα. “Είμαι λάτρης των ζυμαρικών και η σπεσιαλιτέ μου είναι τα κανελόνια”.

Αν περιέγραφε τον εαυτό της με τρία επίθετα, αυτά θα ήταν “παρορμητική, ευαίσθητη και αγχώδης”, μιας και όπως μου λέει υπάρχουν φορές που δεν μπορεί να ελέγξει το άγχος της. Το παλεύει όμως. Όσο για το ιδανικό ραντεβού που θα ήθελε να της προτείνουν; “Στην παραλία είναι το πιο όμορφο μέρος. Δεν υπάρχει κάτι πιο ρομαντικό για μένα”.

Ίσως γιατί στις ακρογιαλιές έχει περάσει και μερικές από τις καλύτερες παιδικές της στιγμές. “Δεν θα ξεχάσω τα καλοκαίρια πηγαίναμε με τον αδερφό μου στο χωριό και μας πήγαιναν ο παππούς και η γιαγιά στην θάλασσα. Ήταν πολύ όμορφα. Γενικά όλες οι οικογενειακές στιγμές μόνο όμορφες αναμνήσεις μου φέρνουν στο μυαλό”.

Όσο για το τι θα ήθελε να έχει πετύχει στα επόμενα χρόνια; Εκεί η Μορφούλα Ιακωβίδου απαντάει χωρίς δεύτερη σκέψη. “Θέλω να δουλέψω πολύ και ο κόσμος να αγαπήσει τα τραγούδια μου”.