PUBLI

Οι πιο sexy hackers της οθόνης

Το -επιστροφή στα 80s- Halt and Catch Fire, με άξονα την κοντοκουρεμένη χακερόβια, μας έκανε να σκεφτούμε τα υπόλοιπα κορίτσια που παίζουν τα keyboards στα δάχτυλα.

Το Χόλιγουντ λατρεύει τα κλισέ. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερο από την λίγο εναλλακτική κομπιουτερού που είτε έχει κοντά μαλλιά, είτε μοιάζει να βγήκε από την μεγάλη του goth σχολή. Πάντως είναι σέξι. Και επαναστάτρια. Ένας συνδυασμός που, αν και δεν έχει -ούτε είχε ποτέ- καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν θα μας χάλαγε να συναντήσουμε από κοντά.

Αυτή που δημιούργησε το κλισέ

Όλοι ξέρουμε ποια είναι η πρώτη που μας έρχεται στο μυαλό. Είναι μελαχρινή, έχει παχιά σαν μαξιλάρια χείλια και εκείνη την εποχή της άρεσε να παίζει με μαχαίρια και να πειραματίζεται στο σεξ. Κυρίως με τον συμπρωταγωνιστή της Jonny Lee Miller.

 

Αναφερόμαστε φυσικά στην 20χρονη Jolie της εποχής του Hackers. Ενός cyber θρίλερ το οποίο, χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό, θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Εν μέρει εξαιτίας σκηνών όπως αυτή.

 

Η καινούργια αφορμή

Την λένε Cameron, είναι διάνοια και προτιμά να επιδιορθώνει βίντεο από το να ασχοληθεί με κάτι πραγματικά εποικοδομητικό. Όπως π.χ. το να προσπαθεί να φτιάξει ένα PC καλύτερο από το αντίστοιχο της IBM.

 

Επίσης, για να μην ξεχνάμε ότι το κορίτσι διαθέτει και sex appeal, οι παραγωγοί φρόντισαν να ‘σφηνώσουν’ και μια εντελώς αχρείαστη σκηνή σεξ -με το μελλοντικό αφεντικό της- στο πίσω μέρος ενός bar, στο πρώτο επεισόδιο. Παρά αυτό το ‘φάουλ’ το Halt and Catch Fire είναι μια χαρά. Το ίδιο και η 20χρονη Καναδή Mackenzie Davis που την υποδύεται.

 

Η σέξι γκοθού του primetime

Πολλές τηλεοπτικές σειρές, ειδικά όσες έχουν να κάνουν με ομάδες που ερευνούν εγκλήματα, έχουν μια χακερόβια κάπου στο background. Ακόμη και αν αυτή εκτελεί βασικά χρέη high tech τηλεφωνήτριας, όπως η Penelope Garcia του Criminal Minds.

 

Ή αν βοηθάει το αφεντικό της να γλιτώσει τον πλανήτη από μια ακόμη καταστροφή, όπως η πιστή Chloe του 24.

 

Καμία από τις δυο, ωστόσο, δεν είναι ούτε ‘κατά λάθος’ σέξι. Αυτός ο άτυπος τίτλος ανήκει -δικαιωματικά και κατηγορηματικά- στην Abby από το NCIS. Κομπλέ με κοτσιδάκια, τατού και υψηλό ΙQ. Ο πραγματικός, ας μην κρυβόμαστε, λόγος που τόσο πολλοί βλέπουν μια τόσο μέτρια σειρά.

 

Πιο χαριτωμένη από σέξι είναι και η Claudia του Warehouse 13. H οποία αποδεικνύεται και κανονικός ‘Κύρος Γρανάζης’ καθώς της αρέσει να φτιάχνει και χρήσιμα αντικείμενα όπως ηλεκτροφόρες χειροπέδες.

 

Ενώ ειδική μνεία οφείλει να γίνει στην Brea Grant ως σέξι μαθητευόμενη στο Dexter σε ένα μικρό ρόλο που δεν είχε κανένα απολύτως σεναριακό λόγο ύπαρξης.

 

Επίσης την Jorja Fox ως Sara Sidle από το CSI Las Vegas που ναι μεν είναι μια χαρά ως τηλεοπτικός χαρακτήρας. Αλλά σόρι, σέξι δεν την λες.

Και φυσικά στην υποτιμημένη Εmily Βett Rickards ως Felicity στο Arrow. Η μοναδική από την λίστα που θα μπορούσε να είναι και XXX ηθοποιός. Κυρίως επειδή ο συνδυασμός ξανθού μαλλιού, κορμοστασιάς και γυαλιού σε παραπέμπει σε αρχή ερωτικής ταινίας. Αν και το κορίτσι, στη σειρά, μια χαρά computer skills διαθέτει.

 

Η διάδοχος της Jolie

Ναι, βαρύς ο χαρακτηρισμός. Και δεν εννοούμε γενικά, αλλά συγκεκριμένα στο βάθρο της πιο σέξι χάκερ. Ήταν όμως ο μοναδικός τρόπος να δώσουμε έμφαση στο πόσο μας αρέσει η Chloe Bennet ως -πρώην hacktivist- Skye στο Agents S.H.I.E.L.D. Η πρώτη κανονική γυναίκα, χωρίς goth make up και κοντά μαλλιά, που θυμόμαστε να παίζει τέτοιου τύπου ρόλο τα τελευταία χρόνια.

 

Ενώ στην ίδια σειρά βρίσκουμε και την Elizabeth Henstridge ως Jemma Simmons. Ακόμη πιο έξυπνη, σαφώς λιγότερο καυτή.

Λογικό αφού πίσω από το Agents κρύβεται ο Joss Whedon των Avengers, ένας άνθρωπος που ξέρει πως να κατασκευάζει γενικά δυναμικούς γυναικείους χαρακτήρες. Και ειδικότερα γυναικείους χαρακτήρες που παίζουν την τεχνολογία στα δάχτυλα. Όπως π.χ. την προικισμένη – στα μαθηματικά, τη φυσική, τις εφευρέσεις και όχι μόνο- Fred Burkle του Angel.

 

Ενώ, επειδή δεν είναι σωστό να αφήσουμε τον J.J. Abrams στην απέξω, είναι ώρα να πούμε ένα καλό λόγο και για την Rachel Nichols ως Rachel Gibson στο δικό του Alias. Την σέξι δηλαδή κομπιουτερού που χρησιμοποιεί τις ικανότητές της για να βοηθήσει την Jennifer Garner.