WOMEN

Ποτέ δεν ξεπεράσαμε την Τζένη Μπότση

Πάνε 15 χρόνια από τότε που μας καρφώθηκε στο δόξα πατρί με το 'Τι έγινε, Κωστάκη, σε γουστάρει η χωριάτισσα;'.Αρκετά δεν περιμέναμε για να την μπάσουμε στο Hall of Femme μας;

Η Τζένη Μπότση είναι μια ταλαντούχα απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, με αστική παιδεία, εξαιρετική αισθητική (σ.σ. κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν όσοι έχουν επισκεφτεί το σπίτι της ή το εξοχικό της στην Ικαρία) και μια αιχμηρή αίσθηση του χιούμορ που την βοηθά να κρατήσει μακριά τους δήθεν και τους αγενείς. Τώρα καταλαβαίνεις γιατί είναι τεράστια αδικία το να εστιάζουν όλοι στο στήθος της;

 

‘Μέχρι τότε δεν είχα βάλει ποτέ τακούνια, μίνι ή ντεκολτέ. Ήμουν πιο αγοροκόριτσο. Μου δίνουν λοιπόν αυτό τον ρόλο (δεν ξέρω και εγώ πως τα κατάφερα) και ξεκινάμε το γύρισμα με εμένα να φοράω τακούνια. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Έπεφτα σε κάθε λήψη. Βλέπεις δεν έπρεπε να περπατάω μόνο, αλλά και να κουνιέμαι, να το έχω. Λογικό από την στιγμή που έπαιζα την τραγουδιάρα. Βέβαια, από το Σημάδι του Έρωτα και μετά , το τακούνι δεν το έχω βγάλει από το πόδι μου’.

Μια ενδεικτική δήλωση της για τον ρόλο της λαικής σεξόβομβας/αντίζηλου της Βάνας στο Σημάδι του Έρωτα. Μια σειρά του 1998 που σημάδεψε όχι μόνο την καριέρα και την υστεροφημία της Τζένης, αλλά και τους άντρες τηλεθεατές που είδαν ξαφνικά ένα ηφαίστειο ωμής σεξουαλικότητας να εκρήγνυται μπροστά τους.  

 

Σε τέτοιο σημείο που όντως σε έκανε να απορείς τι λόγο είχε ο Τζώρτζογλου να επιλέξει την Μπάρμπα, η οποία τότε ήταν ακόμη στα πολύ ντουζένια της.

 

To γεγονός μάλιστα ότι αυτή η γυναίκα δεν είχε φορέσει ποτέ πριν τίποτα προκλητικό στην ζωή της και πως, στην πραγματικότητα, ήταν το ακριβώς αντίθετο της λαικογκόμενας που υποδυόταν (σ.σ. δεν έχει τηλεόραση σπίτι, το οποίο είναι γεμάτο παντού με βιβλία), δεν μπορεί παρά να αποτελεί απόδειξη του υποκριτικού ταλέντου της αξιότιμης κας Μπότση.

 

 

Από τότε τα χρόνια πέρασαν με την -βαθιά και γνήσια ακομπλεξάριστη- Τζένη να δίνει έμφαση στις θεατρικές της εμφανίσεις και να κάνει την ζωή της χωρίς να νοιάζεται για το γεγονός ότι τα βιντεάκια με τις ερωτικές της σκηνές από το Σημάδι του Έρωτα χτυπάγαν και χτυπούν tilt στο youtube.

Γυμνό δεν ξαναέκανε. Όχι επειδή την νοιάζει, απλά δεν έτυχε. Όπως δεν έτυχε να παντρευτεί, να κάνει παιδί ή να βγει να δώσει λογαριασμό γιατί δεν έκανε τίποτα τα παραπάνω δυο.  

 

Και έτσι, τόσο απλά και αβίαστα, φτάσαμε στο σήμερα. Με την Μπότση να επιδεικνύει Κατνις επιπέδου άγνοια κινδύνου δηλώνοντας μόνη της την ηλικία της ( ‘Είμαι 40 χρόνων και το χαίρομαι ιδιαίτερα. Φίλες μου και συνάδελφοι στην ηλικία μου έχουν παιδιά’) ή πως αντέδρασε όταν ένας πρώην γκόμενος της είπε πως την έχει απατήσει

 

Δεν νομίζω ότι αμφισβητεί κανείς ότι θέλει κάποια κότσια για να καταφέρνεις να είσαι τόσο αυθεντική σε μια χώρα που τα εβδομαδιαία περιοδικά παίρνουν τηλέφωνο τους επώνυμους για να τους ρωτήσουν τι ηλικία θέλουν να γράψουν στα σχετικά αφιερώματα (προφανώς καμία –εκτός από την Βίσση- δεν είναι ποτέ πάνω από 37).

 

Αλλά η Τζένη ποτέ της δεν ήταν μια κλασική γυναίκα. Ή, για την ακρίβεια, ποτέ της δεν ήταν μίζερη και μικροαστή. Σε τίποτα. Και αυτό το έχει πληρώσει σε προσωπικό επίπεδο.

 

 

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Τζένη, όσο μεγαλώνει, τόσο περισσότερο χαίρεσαι να την βλέπεις, να την ακούς να μιλάει, να τραγουδάει, να αυτοσαρκάζεται ή να γελάει με το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα μιας γυναίκας που έχει χαρεί κάθε στιγμή της ζωής της.

Έστω και αν το αντρικό κοινό (σ.σ. και τα βιντεάκια μας) επιμένει να εστιάζει σε ένα και μόνο στιγμιότυπό της.

Για το τέλος το μόνο που μένει είναι να ειπωθεί είναι ένα τεράστιο και εμείς το ίδιο αισθανόμαστε για σένα. Απάντηση στην πλέον χαρακτηριστική της δήλωση ‘Τους αγαπώ εγώ τους άνδρες. Χωρίς άνδρα στη ζωή μου δε θα μπορούσα να ζήσω’