Eurovision.tv
WOMEN

Τα πιο εντυπωσιακά κορίτσια της φετινής Eurovision

Ο πρώτος ημιτελικός μας δίνει την αφορμή να δούμε ποιες από τις συμμετέχουσες διαθέτουν όλο, μα όλο το πακέτο.

Η τελευταία φορά που ασχολήθηκα στα σοβαρά με την Eurovision ήταν την χρονιά που κέρδισαν τα αγαπημένα τέρατα από την Φινλανδία, πίσω στο μακρινό 2006. Κυρίως γιατί το είδαμε παρέα όλοι μαζί σε ένα φιλικό σπίτι. Και, πιο σημαντικό, επειδή κέρδισα ένα καλό πακέτο στο σχετικό in house στοίχημα που είχαμε βάλει. douska

Τα πράγματα, όμως, φέτος είναι διαφορετικά. Πιο γκράντε από ποτέ από κάθε άποψη. Είτε τελικά εμφανιστεί η Madonna στον τελικό είτε. Εξού και είπαμε να ρίξουμε μια ενδελεχή ματιά για το ποιες από τις φετινές συμμετέχοντες έχουν το περίφημο πακέτο.

Εκείνο που ξεκινά από την φωνή, αλλά δεν σταματά εκεί. Εκείνο που θα τους επιτρέψει να κάνουν μια χαρά καριέρα, εντός και εκτός χωρικών υδάτων, όπως συνέβη με την αγαπημένη Ελένη από την Καλλιθέα, που πέρασε την παιδική της ηλικία παίζοντας με την μια και μοναδική της κούκλα, αλλά τελικά τα κατάφερε να λάμψει.

Εκείνο που, δυνητικά, θα τις οδηγήσει -τώρα ή μελλοντικά- στο να πετάξουν από την best seller λίστα μας μια από τις 21 αλησμόνητες Γιουροβιζονικές τραγουδίστριες που έχουν προηγηθεί.

Εννοείται πως, παρότι στο σημερινό Α’ ημιτελικό διαγωνίζεται και η Κατερίνα Ντούσκα και η Τάμτα, τα κριτήρια αξιολόγησης που χρησιμοποιούμε εδώ σαφώς και είναι υπερ-εθνικά. 

Αν και, ακόμη και με τα κριτήρια αυτά, η Τάμτα είναι αντικειμενικά δυο φορές πιο γνήσια ποπ σταρ από ότι π.χ. η εκ Λευκορωσίας ZENA.

Παρότι η τελευταία, οφείλουμε να επισημάνουμε, έχει σοφά επιλέξει να έχει all female back vocals. Μεταξύ των οποίων βρίσκουμε τις ανερχόμενες αδελφές Radmira και Sofiya Mantuliny.

Πιο φωτογενής παρουσία στον Α’ ημιτελικό είναι με διαφορά η Σέρβα Nevena Božović που, επιπλέον, είναι και βετεράνος στον θεσμό αφού και έχει βγει τρίτη στην junior version του και έχει κατέβει στον συγκεκριμένο στίβο άλλη μια φορά πίσω στο 2013.

Ενώ την λίστα συμπληρώνει η χαριτωμένη Mirela Ljumić, μέλος του multi culti συγκροτήματος που εκπροσωπεί το Μαυροβούνιο.

Και, παρότι δεν θα την δούμε στην σκηνή, η Petra Katona, μια εκ των δυο τραγουδιστών που κάνουν φωνητικά για την ομάδα της Ουγγαρίας.

Όχι, αν αναρωτιέσαι, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα (πάντα με τα ‘όλο-το-πακέτο’ κριτήρια που έχουμε θέσει) στα πλαίσια του Β’ ημιτελικού.

Εκεί που ξεχωρίσαμε μόνο την πληθωρική 36χρονη Αλβανή ποπ σταρ Jonida Maliqi που μόνο αδιάφορη δεν περνά.

Και την -επίσης πληθωρική- 25χρονη ανερχόμενη Ιρλανδή νοσοκόμα (και τραγουδίστρια φυσικά) Sarah McTernan που έχει τατού σε όλα τα σωστά σημεία.

Με άλλα λόγια, όσον αφορά το σύνολο, Φουρέιρα και ξερό ψωμί. Ακόμη και αν το κορίτσι μας θα ανέβει στη σκηνή ως guest star και όχι ως διαγωνιζόμενη.

Για ανταποκρίσεις από το Ισραήλ, ρεπορτάζ και καθημερινή ενημέρωση για τον διαγωνισμό της Εurovision, συντονίσου στο Ραδιόφωνο News24/7 στους 88.6, και στην εκπομπή ‘Το Lifestyle Φταίει’, κάθε απόγευμα 16:00-18:00.

(Κεντρική φωτογραφία: Eurovision.tv / Andres Putting)