HOT RIGHT NOW

Tην δώσαμε την Παπουτσάκη και ησυχάσαμε

Η Κατερίνα παντρεύτηκε χθες το βράδυ στην Δονούσα. Καιρός ήταν αφού, η δική μας σχέση, δεν πήγαινε πουθενά

Εμείς θέλαμε να την κάνουμε sex symbol, αλλά εκείνη την είχε δει ‘Βουγιουκλάκη’. Τραβιόμαστε και ιδρώναμε (όταν δουλεύαμε στα περιοδικά) να την φωτογραφίσουμε σέξι και εκείνη σχεδόν πάντα δίσταζε την τελευταία στιγμή. Τουλάχιστον τώρα, που είναι φρεσκοπαντρεμένη, έχουμε και οι δυο την δικαιολογία που χρειαζόμαστε για να τραβήξει ο καθένας τον δικό του δρόμο.

 

«Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που διάβαζα ότι έχω καταληφθεί από το πνεύμα της Αλίκης, ότι με κυνηγάει. Τι λέτε, ρε παιδιά; Γελάω πια. Ειδικά τώρα, εδώ, σε αυτές τις υπέροχες παραλίες της Σητείας όπου βρίσκομαι με τη γιαγιά μου, με τον μπαμπά μου, με τους φίλους μου, με ανθρώπους που ξέρω ότι τους αγαπάω και με αγαπούν. Και δε μετανιώνω για τίποτα. Ούτε για τα δάκρυά μου, αλλά ούτε και για τα χαμόγελά μου. Κυρίως γι’ αυτά (…)

Αισθάνομαι -μετά από πολύ καιρό- ελεύθερη. Πραγματικά ελεύθερη. Εγώ δεν είμαι η Κατερίνα που γνωρίσατε πέρσι, δεν είμαι αυτό το φοβισμένο πλάσμα που έτρεμε για τις “σχέσεις” του (φανταστικές και πραγματικές), για τις φωτογραφίσεις, που φοβόταν “επικίνδυνες” ερωτήσεις, που -κάποιες φορές, όχι πολλές- κλεινόταν στο σπίτι και έβαζε τα κλάματα.

 

Εσείς, οι δημοσιογράφοι, με ρωτάτε επίσης γιατί να είμαι μόνη, “Πώς γίνεται ένα κορίτσι σαν κι εσένα να μην καταφέρνει να στεριώνει σε σχέση;”. Είμαι, λοιπόν, σε φάση να καταλάβω πού ακριβώς βρίσκεται το λάθος μου: Έχω πίστη σε ό,τι αφορά τη δουλειά μου, αλλά όχι σε ό,τι αφορά τους άντρες που θα ήθελα να έχω δίπλα μου. (…) Μπορεί και να είμαι -στο βάθος μου- πολύ πιο ανεξάρτητη απ’ όσο πραγματικά θα ήθελαν οι άντρες που επέλεξα όλα αυτά τα χρόνια να έχω δίπλα μου.

Παρόλο που όλους -μα όλους- τους ερωτεύτηκα, τους θαύμασα και για κάποιους έκλαψα πολύ μετά το χωρισμό μας. Τώρα εδώ, στις τελευταίες μέρες των διακοπών μου, διαβάζω Μοπασάν, βάζω τα πόδια μου στην άμμο και, κάθε φορά που φυσάει λίγο και ανεβαίνει το κύμα, τα πόδια μου βρέχονται».

 

Απόσπασμα από ένα κείμενο που κάθισε και έγραψε η Κατερίνα το καλοκαίρι του 2009, όταν δεχόταν το τσουνάμι κακών κριτικών για τον ρόλο της ως Αλίκη Βουγιουκλάκη. Με ειλικρίνεια, παιδική ευαισθησία και μια πρέζα μαγκιά.

Το ίδιο τρίπτυχο που, σύμφωνα με τους φίλους της, βρίσκεται στον πυρήνα της προσωπικότητάς της.

Κρίμα που ποτέ, όλα αυτά τα χρόνια που γνωριζόμαστε (από τις Αέρινες Σιωπές του 2001), δεν μας άφησε να το δούμε.

Tην δώσαμε την Παπουτσάκη και ησυχάσαμε 

Όπως δεν μας άφησε να δούμε -πέρα από Το φιλί της ζωής και τις αναπάντεχες γυμνές σκηνές της- το παραδομένο στα πάθη του ερωτικό πλάσμα για το οποία η Χριστίνα Πολίτη γύρισε και σχολίασε εύστοχα «Η Παπουτσάκη δεν μένει μισή ώρα χωρίς άντρα».

Γιατί το πιο εξωφρενικό πράγμα που είχες να αντιμετωπίσεις όταν ντίλαρες επαγγελματικά με την Κατερίνα, ήταν οι αντιφάσεις της. Οι οποίες, όπως ακριβώς και οι ανασφάλειές της, ήταν οριακά παραπάνω από αυτό που ήσουν διατεθειμένος να υπομείνεις προκειμένου να σου επιτρέψει να δώσεις στο αντρικό κοινό/αναγνώστες σου αυτό που ήθελε από εκείνη.

Δηλαδή λίγο παραπάνω σάρκα και λίγο παραπάνω τρέλα.

Κοιτάζοντας πλέον ψύχραιμα τα πράγματα, πιστεύω ακράδαντα πως η Κατερίνα απλά δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει το μέγεθος της γκέλας που διαπίστωσε ότι είχε.

Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι, σε αντίθεση με το 99% των επώνυμων γυναικών εκεί έξω, η Παπουτσάκη δεν είναι σεμνότυφη, δεν έχει ούτε ίχνος μικροαστισμού πάνω της.

Και ότι ο λόγος που ποτέ δεν καταδέχτηκε να εκμεταλλευτεί για την καριέρα της τον ερωτισμό που είναι δεδομένο ότι διαθέτει (εξού και οι γύρω στις 11 επώνυμες σχέσεις που τις χρεώνουν οι γκοσιπάδες) είναι γιατί δεν αισθανόταν καλά και άνετα μέσα στο δέρμα της.

Γιατί πάντοτε πίστευε (πολλές φορές απόλυτα δικαιολογημένα) ότι τα μίντια την είχαν πάντα στην γωνία, έτοιμα να της την πέσουν με την παραμικρή ευκαιρία. Την οποία ερήμην της προμήθευε.

Οπότε, εμπιστευόταν πολύ δύσκολα ανθρώπους και δεν ρίσκαρε ποτέ να τσαλακώσει λίγο την εικόνα της.

Μεταξύ μας, το ότι παντρεύτηκε δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ίσως μάλιστα τώρα που βρήκε –όπως δήλωσε στο προγαμιαίο γλέντι που έλαβε χώρα στο χωριό της –το ‘’αραξοβόλι’’ της, να σταματήσει να ασχολείται με το τι πιστεύουν για εκείνη οι άλλοι και να αρχίσει να κάνει αυτό ακριβώς που γουστάρει.