WOMEN

To ‘βρώμικο’ παρόν της Νένας Χρονοπούλου

Η πιο πρωτόγονα σέξι από τα κορίτσια των 90s είναι πλέον 44 ετών, μάνα, σύζυγος (για τρίτη φορά) και ιδιοκτήτρια ταχυφαγείου στον Κορυδαλλό. Αλλά ποτέ δεν (δι)έφυγε από το μυαλό μας ή το στόχαστρο του Hall of Femme μας.

Εκεί που ο ουρανός συναντά την θάλασσα βρίσκεται το –φωτισμένο την νύχτα- εκκλησάκι των Δώδεκα Αποστόλων πάνω στο ιδιωτικό νησάκι Κορωνήσι απέναντι από το Τολό. Το ιδανικό μέρος για να ενώσουν, πριν δυο χρόνια, τις τύχες τους η –ντυμένη με μπλε νυφικό Κωστέτσος- Νένα με τον Τάσο Μητρόπουλο. Παρουσία του γιου της από προηγούμενο γάμο και πέντε μόλις φίλων. Με άλλα λόγια εκεί που ανέβηκε η αυλαία της τρίτης πράξης της συναρπαστικής, πολυτάραχης και ενίοτε βασανισμένης ζωής της.

 

Το κορίτσι που ”σκαμπίλισε” με την σεξουαλικότητά του την έννοια πολιτικής ορθότητας στα 90s δεν γουστάρει πλέον με τίποτα να είναι στην δημοσιότητα.

 

Χορτασμένη από μικρή από τον θαυμασμό των αντρών που ακόμη θυμούνται κάθε λήψη της (σε Playboy, Nitro και λοιπά αντρικά περιοδικά), κουρασμένη από τις φαντασμαγορικές γαμήλιες τελετές (‘Δεν ευχαριστήθηκα κανένα γάμο μου πριν από αυτόν. Με δέκα παρανυφάκια να με τραβάνε δεξιά και αριστερά’) και αηδιασμένη από τα μίντια που την θυμούνται όποτε της συμβαίνει κάτι θλιβερό (όπως ο βίαιος θάνατος του ‘νυχτόβιου’ 2ου συζύγου της ή οι σοβαρές περιπέτειες που αντιμετώπισε με την γέννηση του γιου της) βρήκε την ψυχική της ηρεμία στην αγκαλιά του Τάσου Μητρόπουλου.

Έστω και η μοιραία γνωριμία τους είχε ως αφορμή ένα ρουσφέτι ”Γνωρίστηκαμε από ένα ρουσφέτι. Ο γιός ενός φίλου μου παίζει μπάλα και με παρακάλεσε να του βρω τον Θωμά, τον Βίκτωρα ή τον Τάσο Μητρόπουλο. Επειδή οι άλλοι δυο, που είναι φίλοι μου, δεν απαντούσαν στο τηλέφωνο, λέω ως πάρω και αυτόν. Αν θυμάμαι καλά, μπάλα έπαιζε κάποτε’’.

 

Ουσιαστικά η  τελευταία φορά που η Νένα βρέθηκε εντός του οπτικού μας πεδίου ήταν μέσω ενός cameo που έκανε στο Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα 5. Εκεί που παρόλο που είναι ξανθιά και καμία δεκαρία κιλά πάνω από ότι την είχαμε συνηθίσει, δεν νομίζω ότι υπάρχει άντρας που θα της έλεγε όχι.

 

 

Γιατί, χωρίς να θέλω να την προσβάλω, το μόνο άλλο πράγμα που θυμάμαι από την καριέρα της στην υποκριτική είναι ο ρόλος της στην Λάμψη και κάποιες εμφανίσεις σε επιθεωρήσεις στο πλευρό του Μάρκου Σεφερλή και του Βασίλη Τσιβιλίκα.

Κάτι που μου φαίνεται χαράμι για μια γυναίκα που άνετα θα μπορούσα να φανταστώ να υποδύεται την Μαλένα της Belucci, τον ρόλο της Μπάρμπα στο Mediterraneo ή οτιδήποτε από τα άπαντα της Sophia Loren.

 

Το ξέρω ότι η παραπάνω πρόταση θα μου στοιχίσει πολύ κράξιμο (και αφαίρεση πόντων αξιοπιστίας) απλά στο μυαλό μου αυτό που κάνει την Νένα να ξεχωρίζει από σχεδόν κάθε άλλη γυναίκα που ξεπετάχτηκε στα 90s ήταν ότι ποτέ δεν έχασε την μπρουτάλ λαϊκότητα που –με την καλή έννοια- την διακρίνει.

 

Αυτή που δυστυχώς ποτέ δεν είδαμε να βρίσκεται κάποιος για να της την βγάλει με αξιώσεις στην οθόνη.

xronopoulou video 

 

Όταν την ακούς να μιλάει, με αυτή την χαρακτηριστική ένρινη φωνή (που μου κάνει ακατανόητα σέξι) διαισθάνεσαι ότι πρόκειται για μια γυναίκα που έχει ρίξει πολλά χαστούκια στην ζωή της. Ακόμη και αν η ζωή της έχει επιστρέψει σίγουρα κάποια πίσω.

 

Καταλαβαίνεις ενστικτωδώς ότι δεν πρόκειται για ένα αθώο λουλούδι του αγρού, αλλά για μια γυναίκα -με όλη την σημασία της λέξης- που έχει γεννήσει βάρβαρα πάθη και έχει υποφέρει εξαιτίας τους. Αλλά όχι περισσότερο από ότι οι άλλοι για εκείνη.

 

 

Αυτή την στιγμή η Νένα είναι πιο γήινη (και ευτυχισμένη) από ποτέ, ως ιδιοκτήτρια (μαζί με τον Μητρόπουλο) του τοπιοβρώμικο.com στον Κορυδαλλό. Γιατί ποιος είπε ότι το χάπι έντ δεν γίνεται να έρχεται λουσμένο με μουστάρδα και κέτσαπ.