Ποιος είναι ο γηραιότερος ζωντανός οργανισμός στον πλανήτη - Onefun - Onefun
 

Ποιος είναι ο γηραιότερος ζωντανός οργανισμός στον πλανήτη

Δεν αποκαλύπτει πάντως τα μυστικά της μακροζωίας του.
SHARES

Οι περισσότεροι από εμάς, θα είμαστε ευχαριστημένοι αν φτάσουμε μέχρι τα 75, άντε 80 χρόνια ζωής. Κάθε χρόνος μετά τα 80, θα είναι μια τεράστια νίκη, ένα αναπάντεχο δώρο.

Υπάρχουν όμως κάποιοι ζωντανοί οργανισμοί εκεί έξω, οι οποίοι στα 80 αισθάνονται ακόμη βρέφη, αφού μπορούν να φτάσουν να ζουν μέχρι και αρκετές χιλιάδες χρόνια. Το BBC, προσπάθησε να απαντήσει το ερώτημα, 'ποιος είναι ο γηραιότερος ζωντανός οργανισμός στον πλανήτη;' και το έπαθλο φαίνεται πως πηγαίνει σε ένα είδος φυκιών, τα επονομαζόμενα 'Posidonia Oceanica', τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων υπολογίζονται στα 100.000 χρόνια ζωής.

Τα φύκια, κατάφεραν να επικρατήσουν επί ενός δέντρου με το παρατσούκλι 'Pando' στην Utah, το οποίο υπολογίζεται στα 80.000 χρόνια, ενώ στους υποψηφίους ήταν ακόμη ένα κυπαρίσσι στη Χιλή κοντά στα 3.500 χρόνια, γιγαντιαίες σεκόγιες στην Καλιφόρνια 3.200 χρόνων και αρκετά δέντρα ακόμη.

Όσο για το γηραιότερο ζώο που γνωρίζουμε, επρόκειτο για μια αχιβάδα που ανακαλύφτηκε το 2006 στην Ισλανδία, η οποία υπολογίστηκε πως ήταν 507 ετών. Η τραγική ειρωνεία είναι πως η αχιβάδα πέθανε, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υπολογισμού της ηλικίας της.

Πριν προλάβουν πάντως να χαρούν τη νίκη τους τα φύκια, ας μάθουν πως το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μάθουμε ποτέ με σιγουριά ποιος είναι ο γηραιότερος οργανισμός του πλανήτη, αφού δεν ήμασταν εδώ όταν γεννήθηκε και πιθανότατα δεν θα είμαστε ούτε όταν πεθάνει.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Best of Network

 

Δεν αντέχεται να ντρέπεσαι συνέχεια

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Τις ζήσαμε κι εμείς τις μέρες της δημοσιότητας. Καμιά βδομάδα, μην φανταστείς. Από παντού ομοβροντίες καλών λόγων για τον μπαμπά και κύματα λύπης για μας. “Να θυμίσουμε πως άφησε πίσω του δύο ανήλικα παιδιά”.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.