Ποιος είναι ο γηραιότερος ζωντανός οργανισμός στον πλανήτη

Δεν αποκαλύπτει πάντως τα μυστικά της μακροζωίας του.
SHARES

Οι περισσότεροι από εμάς, θα είμαστε ευχαριστημένοι αν φτάσουμε μέχρι τα 75, άντε 80 χρόνια ζωής. Κάθε χρόνος μετά τα 80, θα είναι μια τεράστια νίκη, ένα αναπάντεχο δώρο.

Υπάρχουν όμως κάποιοι ζωντανοί οργανισμοί εκεί έξω, οι οποίοι στα 80 αισθάνονται ακόμη βρέφη, αφού μπορούν να φτάσουν να ζουν μέχρι και αρκετές χιλιάδες χρόνια. Το BBC, προσπάθησε να απαντήσει το ερώτημα, 'ποιος είναι ο γηραιότερος ζωντανός οργανισμός στον πλανήτη;' και το έπαθλο φαίνεται πως πηγαίνει σε ένα είδος φυκιών, τα επονομαζόμενα 'Posidonia Oceanica', τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων υπολογίζονται στα 100.000 χρόνια ζωής.

Τα φύκια, κατάφεραν να επικρατήσουν επί ενός δέντρου με το παρατσούκλι 'Pando' στην Utah, το οποίο υπολογίζεται στα 80.000 χρόνια, ενώ στους υποψηφίους ήταν ακόμη ένα κυπαρίσσι στη Χιλή κοντά στα 3.500 χρόνια, γιγαντιαίες σεκόγιες στην Καλιφόρνια 3.200 χρόνων και αρκετά δέντρα ακόμη.

Όσο για το γηραιότερο ζώο που γνωρίζουμε, επρόκειτο για μια αχιβάδα που ανακαλύφτηκε το 2006 στην Ισλανδία, η οποία υπολογίστηκε πως ήταν 507 ετών. Η τραγική ειρωνεία είναι πως η αχιβάδα πέθανε, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υπολογισμού της ηλικίας της.

Πριν προλάβουν πάντως να χαρούν τη νίκη τους τα φύκια, ας μάθουν πως το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μάθουμε ποτέ με σιγουριά ποιος είναι ο γηραιότερος οργανισμός του πλανήτη, αφού δεν ήμασταν εδώ όταν γεννήθηκε και πιθανότατα δεν θα είμαστε ούτε όταν πεθάνει.

Share
 

Best of Network

ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ

Σώζει πρόσφυγες ο Marc Gasol

Στη μέση του πουθενά, στη Μεσόγειο, βρέθηκε ο Marc Gasol για να βοηθήσει στη διάσωση προσφύγων. Δείτε τη φωτογραφία και το μήνυμά του στο Twitter.

LEONARD ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ, DEROZAN ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

Οριστική η συμφωνία Spurs - Raptors

Είναι πλέον γεγονός. Οι San Antonio Spurs τράβηξαν την σκανδάλη και αντάλλαξαν τον κορυφαίο τους παίκτη, τον Kawhi Leonard. Διαβάστε τις λεπτομέρειες του trade.

 
PROMO
Social Man