WOMEN

Alison Brie, η πρώην βασίλισσα της συνουσίας

Η λιλιπούτεια μελαχρινή των Community και Mad Men διαθέτει τεράστια μάτια, τεράστιο στήθος και μεγατόνους τσαχπινιάς και χιούμορ. Την καλωσορίζουμε στο Hall of Femme μας.

Εδώ και μια δεκαετία η Alison, γέννημα θρέμμα Καλιφόρνιας και πρώην κλόουν (“ήταν πολύ αηδιαστικό να σκύβω για να πάρω ένα μπαλόνι και να ακούω από πίσω τους μπαμπάδες να λένε “Έτσι, έτσι, φτιάξε μου ένα δεινόσαυρο”), κλέβει την παράσταση όπου και να εμφανίζεται. Πλέον, στα 32 της, κατάφερε επιτέλους να γίνει και πρωταγωνίστρια. Έστω και ως sex addict. Αυτό που λένε στο χωριό μου, ‘karma is a bitch’.

 

Αυτό εδώ πιο πάνω είναι το trailer του Sleeping With Other People στο οποίο η Alison -που, by the way, είδαμε εντελώς γυμνή, μαζί με τον γκόμενό της, Dave Franco, στο περσινό fappening- παίζει μια serial cheater που καταλήγει να ερωτευτεί τον ίδιο ‘γυναικά’ που της πήρε την παρθενιά, 12 χρόνια πριν.

 

Μια μοντέρνα rom com, κάτι σαν ”When Harry Met Sally” με πολύ περισσότερο σεξ, που αποτελεί το ιδανικό όχημα για μια εντελώς 50’s pin up γυναίκα που καταφέρνει να είναι σταθερά σέξι και αστεία ήδη από την πρώτη της low budget web σατιρική σειρά, το Hot Sluts.

 

Εκεί που είναι το αθώο κορίτσι που φτάνει στο Χόλιγουντ και καταλήγει να δουλεύει σε ένα άθλιο καμπαρέ γεμάτο γυναίκες με μεγάλο -όπως εκείνη- στήθος. Aυτό δηλαδή εδώ.

 

Ήδη φέτος η Alison έχει κάνει αισθητή την παρουσία της τόσο δανείζοντας την φωνή της στην Unikitty από το Lego Movie και, κυρίως, ως η αριβίστρια σύζυγος του Will Ferrell στο Get Hard. Εκεί όπου και πάλι είναι καρτουνίστικα σέξι.

 

To trademark, δηλαδή χαρακτηριστικό της. Την κίνηση, αν θέλεις, ‘ρουα ματ’ που βγάζει από το σουτιέν της όποτε τα βρίσκει σκούρα.

 

Ενώ προσεχώς θα την δούμε πρώτη μούρη στο Καβούρι στο Get a Job δίπλα στον Miles Teller, στο No Stranger Than Love και στο How to Be Single δίπλα στην Dakota Johnson. Όλα ρομαντικές κωμωδίες. Όλα με πρωταγωνίστρια εκείνη.

 

Τουλάχιστον μπορεί να πάψει να ανησυχεί τι ακριβώς θα κάνει τώρα που τελείωσαν τα Community και Mad Men. Με το δεύτερο να είναι η πρώτη της δουλειά μετά το κολέγιο και εκείνο που θεωρεί -μαζί με το εξάμηνο που πέρασε στην Γλασκώβη κάνοντας θέατρο- ως εκείνα που την βοήθησαν να γίνει καλύτερη ηθοποιός.

 

Όσον αφορά το κάρμα του ότι ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος είναι αυτός μιας sex addict, αυτό έχει να κάνει με το περίφημο διήγημα που έχει γράψει ως άγνωστη στα πλαίσια του βιβλίου Worst Laid Plans: When Bad Sex Happens to Good People.

 

 

Το ίδιο στο οποίο χαρακτήριζε τον εαυτό της βασίλισσα της συνουσίας και το οποίο έκανε τους πάντες να την θεωρούν επί χρόνια φρικίο του σεξ.

 

 

Στην πορεία η Brie διευκρίνισε ότι μπορεί τα παραπάνω να είναι όλα αλήθεια, αλλά ότι αυτό συνέβη επειδή, όντως nerd και με μακροχρόνια σχέση στο γυμνάσιο, στο κολέγιο αποφάσισε να πειραματιστεί. Αλλά το ‘κακό’ είχε γίνει.

 

Εντάξει, σιγά το κακό. Η Alison, που στην πραγματικότητα είναι εντελώς χύμα και πασιφανώς πανέξυπνη, απλώς προχώρησε παρακάτω. Άλλωστε δεν είχε το χρόνο για να ασχοληθεί σοβαρά με το τι πιστεύει για εκείνη ο κόσμος αφού επί μια δεκαετία δούλευε non stop 12 μήνες το χρόνο.

‘ Υπήρχαν φορές που πήγαινα τα ξημερώματα στο γύρισμα του Community και το απόγευμα στα γυρίσματα του Mad Men. Ήταν ένας υπέροχος τρόπος να δοκιμάσω τα όριά μου’

 

Όλα αυτά ενώ παράλληλα προλάβαινε να μας ανεβάζει την πίεση με επιλεγμένες φωτογραφήσεις -όλες σέξι, αλλά όχι υπερβολικά- σε περιοδικά τύπου Complex, Εsquire και Men’s Health.

 

Εκεί που έτρωγε παγωτό και έγλειφε φράουλες με εντελώς επαγγελματικό, sex symbol τρόπο.

 

Eνώ ταυτόχρονα, στα πλαίσια του Community, ήταν υπεύθυνη για στιγμές (όπως το να τραγουδάει με μωρουδιακή φωνή το Santa Baby) και δεκάδες gifάκια απείρου κάλλους.

 

Είναι φανερό ότι το πιο βαβαβούμ σημείο της ανατομίας της Brie (που είναι πιο όμορφη και ‘μεστή’ τώρα από όταν την πρωτογνωρίσαμε) ήταν και παραμένει το βρώμικο μυαλό της. Αυτό που την έκανε ιδανική ως τώρα για να ενσαρκώνει την πιο fun πλευρά των αντρικών πόθων.

 

Το ίδιο βρώμικο μυαλό (σε συνδυασμό με αυτό το στήθος, αυτά τα μάτια και αυτή την -σέξι όταν θέλει- φωνή) που θα την κάνει ιδανική, από εδώ και πέρα, πρωταγωνίστρια σε ότι αποφασίσει (δράμα, ρομαντική κωμωδία, ερωτικό θρίλερ) να μας σερβίρει.