WOMEN

Η Έλενα Κουντουρά ποτέ δεν έπαψε να είναι πρωταθλήτρια

Στα 53 της η νέα υπουργός Τουρισμού -και πάλαι ποτέ πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα εις ύψος και στα 100μ. με εμπόδια- είναι έτοιμη για το Hall of Femme μας.

Από το 2009 και μετά στην συγκεκριμένη υπουργική καρέκλα έχει καθιερωθεί να κάθεται η πιο ωραία γυναίκα του Κοινοβουλίου (βλέπε Άντζελα Γκερέκου, Όλγα Κεφαλογιάννη). Μια όμορφη ‘ελληνική’ παράδοση που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να διατηρήσει.

Αυτή είναι μάλιστα η πρώτη φορά που στη θέση μπαίνει ένα κανονικό μοντέλο. Για την ακρίβεια supermodel αφού, όπως θυμούνται οι παλιότεροι, η απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ ανακηρύχθηκε το 1990 από το CCN ως ένα από τα δέκα καλύτερα μοντέλα του κόσμου.

Ενώ επί μια δεκαετία και βάλε η -πάλαι ποτέ συγκάτοικος της Σίντι Κρόφορντ στη Νέα Υόρκη- ήταν παγκόσμια ιέρεια της Shisheido, έχοντας υπογράψει το μακροβιότερο συμβόλαιο με εταιρεία καλλυντικών στην ιστορία της μόδας.

Βασίλης Ζούλιας, σχεδιαστής μόδας

Ανεξάρτητα από το αν συμφωνείς ή όχι με τις πολιτικές πεποιθήσεις της κόρης του απόστρατου βασιλικού αξιωματικού, δεν μπορείς να παρακάμψεις το γεγονός ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πολιτικό αξίωμα που έχει λάβει ποτέ μοντέλο στην Ελλάδα. Κάτι που και η ίδια υποθέτω δεν περίμενε πίσω στην εποχή που πόζαρε στο φακό αγκαλιά με τον Κωστέτσο και την Carla Bruni.

 

Ότι δηλαδή η ‘ενθρόνιση’ (έτσι, για να έχει ένα βασιλικό vibe το άρθρο) της Έλενας θα ανοίξει δυνητικά την όρεξη (ή, για την ακρίβεια, ακόμη περισσότερο την όρεξη) και σε άλλες ωραίες για να μας εκπροσωπήσουν.

Ήδη η Νόνη Δούνια προσπάθησε. Ποιος ξέρει, μπορεί και η Σάσα Μπάστα ή η Δήμητρα Αλεξανδράκη να έχουν αρχίσει επίσης να το σκέφτονται.

Εντάξει, πλάκα κάνουμε. Ενδεχομένως και λίγο ‘τραβηγμένη’ αφού η αλήθεια είναι ότι έχουν περάσει δεκαετίες από την τελευταία φορά που η Έλενα -η οποία μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και έχει υπάρξει πρέσβειρα της UNESCO, της UNICEF, αλλά και πρόεδρος της δικής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Εuropa Donna Hellas- πόζαρε στον φακό ή αυτοπροσδιορίστηκε ως μοντέλο.

Συγκεκριμένα από το 1997 όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και έπαιξε μπάλα ως διευθύντρια σε γυναικεία περιοδικά μέχρι το 2004, όταν και εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Κρίμα που δεν βρισκόμαστε πίσω στο 2004, όταν οι αγελάδες ήταν θεόχοντρες, ώστε να έχουμε διάθεση να ασχοληθούμε με περισσότερη άνεση και ελαφρότητα με το συγκεκριμένο γεγονός. Να μιλήσουμε -χωρίς να αισθανόμαστε ενοχλιδάτοι- για την εποχή που η Κουντουρά πετούσε με ελικόπτερο δίπλα στη Ναστάζια Κίνσκι ή παντρευόταν τον Ισπανό σταρ της μπάλας Μισέλ Πινέντα στον Άγιο Γεώργιο στο Καβούρι με όλη την ομάδα της Εσπανιόλ να δίνει το παρών.

 

Η ουσία είναι ότι η Κουντουρά ήταν και παραμένει μια πολύ όμορφη γυναίκα. Χορτασμένη από χλιδές και ταξίδια. Ότι ήταν και παραμένει η επιτομή της ελληνικής ομορφιάς. Κομψή, επιβλητική, αγέρωχη.

Και, αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις της, έτοιμη να το παλέψει. Το αν θα το καταφέρει θα το κρίνουν σε πρώτη φάση οι άνω των 21 εκατομμύρια τουριστών που αναμένεται να ‘εισβάλουν’ αυτό το καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά.

Πάντως εμείς θα της προτείναμε να ξεκινήσει κάνοντας ένα reunion με την Σίντι, την Λίντα και τα υπόλοιπα κορίτσια της γενιάς της. Ίσως και μια κοινή φωτογράφηση με φόντο την Σαντορίνη. Σκέφτεστε καλύτερη καρτ ποσταλ;