WOMEN

H Maria Sharapova τα πήρε όλα και έμεινε

Στα 28 της είναι η πιο πλούσια αθλήτρια του πλανήτη. Επίσης μάλλον η πιο μικρή σε ηλικία γυναίκα που εντάσσουμε στο Hall of Femme μας.

Ρωσίδες τενίστριες υπάρχουν μιλιούνια. Σέξι Ρωσίδες τενίστριες υπάρχουν αρκετές. Πολύ σέξι Ρωσίδα τενίστρια είναι μια, αγαπημένη αλλά ατάλαντη. Αλλά η Maria Sharapova, με τα 188 εκατοστά της, τα βαρβάτα Grand Slam της και τα 200 εκ. δολάρια στην τράπεζα, είναι πραγματικά ανεπανάληπτη.

 

Έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε που η 7χρονη Maria μετακόμισε στην Καλιφόρνια με τον πατέρα της, χωρίς να μιλάνε λέξη Αγγλική και έχοντας 700 δολάρια στις τσέπες τους, προκειμένου να ξεφύγει από την φτώχεια και να γίνει υπερ-πρωταθλήτρια του τένις. Μια δεκαετία αργότερα, το 2004, τα κατάφερε κερδίζοντας το πρώτο της Grand Slam event στο Wimbledon. Ενώ, ένα χρόνο αργότερα, βρέθηκε για πρώτη φορά στο No1 της παγκόσμιας κατάταξης.

 

Πλέον το κορίτσι που στάμπαρε η Martina Navratilova σε μια golf clinic στη Μόσχα και επέμενε ότι έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της, εκείνη της οποίας οι γονείς έφυγαν κυνηγημένοι από την Σιβηρία, 4 μήνες μετά την έκρηξη στο Chernobyl, εκείνη που πέρασε μόνη της τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια αφού ο πατέρας της δούλευε 5 δουλειές για να μπορέσει να παίζει τένις, μπόρεσε να πάρει, για πρώτη φορά, μια βαθιά ανάσα ανακούφισης.

 

Ακολούθησαν προφανώς και άλλα Grand Slam, αφού η Sharapova, πέρα από Αμαζόνα warrior princess (δεν είναι, αλλά θα μπορούσε, δεν συμφωνείς;), είναι και σούπερ ταλαντούχα. Για την ακρίβεια είναι σταθερά η 2η καλύτερη τενίστρια μετά την Serena Williams, την οποία όμως ‘τσακίζει’ εκεί που πραγματικά μετράει.

 

Δηλαδή στα γιγαντιαία endorsement deals με εταιρίες όπως οι Nike, Porsche, Evian, Tag-Heuer και δεκάδες άλλες που μπαίνουν κανονικά στην ουρά προκειμένου να γίνει το επίσημο πρόσωπό τους.

Σκέψου ότι σε ολόκληρη την καριέρα της η Sharapova έχει κερδίσει 35 εκ. δολάρια λόγω αυτών που κάνει εντός γηπέδων και 5-6 φορές αυτά αυτά που κάνει εκτός.

 

Όπως, για να επιστρέψουμε στην ιστορία του πως η Maria κατέκτησε τον πλανήτη, ακολούθησαν και πιο σημαντικά, για τον αντρικό πληθυσμό, ορόσημα. Όπως η πρώτη της φωτογράφηση για το Sports Illustrated το 2006.

 

To γεγονός ότι από το 2005 και μετά είναι σταθερά πρώτη (ή στην πρώτη τριάδα) γυναικών αθλητριών στις μηχανές αναζήτησής. Ή το σούσουρο που προκαλεί όταν -σπανίως αλλά σταθερά- δέχεται και κάνει κάποια φωτογράφηση σε περιοδικά που ξέρουν πως να αναδεικνύουν τα κάλλη της, όπως το Λατινοαμεριάνικο Esquire.

 

Ή το GQ.

 

Δυστυχώς, σε αντίθεση με την Kournikova, η Maria, φωτογραφικά, ποτέ δεν ‘ξεφεύγει’. Μας θυμίζει που και που ότι είναι σέξι και ότι διαθέτει ένα υπέροχο κορμί (κομπλέ με κοιλιακούς και γλουτιαίους από σίδερο), χωρίς ποτέ να μας αφήνει χορτασμένους.

 

Θέλουμε να την δούμε περισσότερο γυμνή. Θέλουμε να την δούμε να παίζει και άλλο beer bong μαζί με τον Jimmy Fallon. Θέλουμε να την δούμε να διαφημίζει ακόμη πιο εντατικά την εταιρεία με γλειφιτζούρια (Sugarpova) και τσίχλες που έχει φτιάξει. Αυτή που έχει δηλώσει ότι θέλει να είναι η βασική της δουλειά όταν κρεμάσει την φούστα του τένις και αρχίσει να φοράει τα ταγεράκια μιας κανονικής business woman.

 

Επίσης θέλουμε να ξεχάσουμε εντελώς τον αστικό μύθο ότι είναι ξενέρωτη στο κρεβάτι. Αυτό δηλαδή που φημολογείται ότι ξεκίνησε ο κρετίνος Adam Levine όταν δήλωσε πως ‘Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο απογοητεύτηκα. Περίμενα ότι θα ήταν από αυτές που φωνάζουν πολύ κατά την διάρκεια. Αντιθέτως δεν έβγαλε κιχ. Απλά καθόταν εκεί σαν ψόφιος βάτραχος. Επίσης θύμωνε όταν άρχιζα να βογκάω. Μου έλεγε ότι της χάλαγα την αυτοσυγκέντρωση’

 

Στο τέλος της ημέρας η Sharapova μοιάζει όντως σαν το σούπερ επιτυχημένο αποτέλεσμα ενός πειράματος γενετικής. Θα μπορούσε να κάνει κανονικά καριέρα ως μοντέλο. Θα μπορούσε να κάνει κανονικά καριέρα ως επιχειρηματίας (με τα projects που ασχολείται, ασχολείται κανονικά, όχι για τα μάτια του κόσμου). Θα ήταν, με άξονα τις ικανότητές της και το πάθος της, πρωταθλήτρια σε όποιο άθλημα και αν επέλεγε. Με άλλα λόγια, αγγίζει την τελειότητα.