HOT RIGHT NOW

Η αθόρυβη τελειότητα της Ειρήνης Παπαδοπούλου

Το φινάλε του Dancing with the Stars ήταν απλά η αφορμή για να γράψουμε ξανά για αυτό το πολυτάλαντο κορίτσι.

Ας το πούμε το κλισέ για να φύγει ο ελέφαντας από το δωμάτιο. Η Ειρήνη Παπαδοπούλου είναι η νικήτρια της καρδιάς μας. * ελέφαντας φεύγει αργά – αργά * Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις σε τι αναφερόμαστε, την Κυριακή το βράδυ ολοκληρώθηκε πανηγυρικά το Dancing with the Stars 5 με νικήτρια την Ολυμπιονίκη Ρυθμικής Γυμναστικής, Μορφούλα Ντώνα. Α) Εσύ που την έχεις πει έστω μια φορά στη ζωή σου “ομορφούλα” κλείνοντας το μάτι, ωραία αποβολή και αύριο με τον κηδεμόνα σου. Β) “Donna” είναι μόνο αυτή του Suits.

Και δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι να αποφασίσουμε ποια είναι καλύτερη χορεύτρια από τις δύο. Ούτε οι τηλεθεατές οι οποίοι διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα είναι επίσης αρμόδιοι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε, γυναίκες και άντρες με όπλα στους ώμους.

 

 

Και είναι από τα κορίτσια για τα οποία δεν έχουμε γράψει πολύ στο Oneman. Τουλάχιστον όχι χωρίς κάποια αφορμή. Κι αυτή τη φορά υπάρχει αφορμή αλλά αυτό το κείμενο δεν είναι για να δείξει μια νέα φωτογράφηση ή για να αναδείξει κάποιες φωτογραφίες της στο Instagram. Αυτό το κείμενο είναι για να πούμε δυο λόγια για ένα κορίτσι που σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιος έχει κάνει τη βλακεία και δεν την έχουμε πιο συχνά στην τηλεόραση, τη μουσική, τη ζωή μας.

 

Μικρή παρένθεση να προτείνουμε στον ANT1 όσο είναι καιρός να αλλάξει τον τρόπο αναγραφής του τίτλου από π.χ. Dancing with the Stars 5 σε Dancing with the Stars V. Σκέψου όταν φτάσουν τα 49 και το γράφουν XLIX σαν το χθεσινοβραδινό Super Bowl. Κλείνει η παρένθεση.

Το κορίτσι που γνωρίσαμε τηλεοπτικά μέσα από το X-Factor και ξαναείδαμε τηλεοπτικά τώρα στο Dancing έχει εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν να μοιάζει όχι μόνο ιδανικά πλασμένη αλλά και ιδανικά μεγαλωμένη. Θα εξηγήσω στη συνέχεια το γιατί.

Δεδομένο νο1: Είναι ένα πάρα πολύ όμορφο κορίτσι

 

Προσπάθησε να βγάλεις από το μυαλό σου αυτή τη σκληράδα που βγάζει η εμφάνισή της μερικές φορές, αυτό το ατίθασο που βγάζει λόγω μαλλιού και χαρακτηριστικών. Αν έτυχε να την δεις στο Dancing, αν έτυχε να την δεις στον τελικό, θα έβλεπες ένα πολύ όμορφο πρόσωπο να ξεπροβάλλει. Ένα πρόσωπο που χανόταν στη θάλασσα μιας “αφάνας” ή έμενε στο περιθώριο ενός πολύ γυμνασμένου σώματος. Η Ειρήνη έχει τα χαρακτηριστικά μιας κλασικής μελαχρινής Ελληνίδας και τα έχει στην πλέον εξαιρετική τους μορφή.

Υπόθεση νο1: Είναι από τα καλά παιδιά

 

Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος επειδή το λένε οι άλλοι. Ούτε επειδή το χαμόγελό της παραπέμπει σε ό,τι πιο αθώο έχεις γνωρίσει σε αυτή τη ζωή. Αλλά δεν μπορεί. Πριν 2 μήνες της έκανα μια συνέντευξη για λογαριασμό του περιοδικού των Palmie bistro και μιλούσα με ένα φοβερά συνεσταλμένο κορίτσι, με τεράστια ευγνωμοσύνη για όσα της έχουν συμβεί από τότε που ήρθαν με την οικογένειά της από το Καζακστάν στην Ελλάδα. Και με τεράστια αγάπη για τους δικούς της ανθρώπους, για την οικογένειά της. Για την οποία μιλούσε με έναν σχεδόν παιδικό τρόπο, όπως το ένιωθε, όπως ήταν.

 

Δεν φοβήθηκε ποτέ να πει ότι πέρασε δύσκολα στην αρχή και ίσως είναι αυτό που την έκανε να μην έχει το ύφος όλων εκείνων που στέκονται δίπλα της σε event και εκπομπές φέροντας τον τίτλο του επωνύμου. Ίσως είναι αυτό που την έκανε να έχει την εσωστρέφεια για προτέρημα και όχι για διαφημιστικό παιχνίδι.

Δεδομένο νο2: Αν στέκεσαι στο σώμα της, βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος

 

Ναι, έχει ένα από τα καλύτερα και πλέον αψεγάδιαστα κορμιά της ελληνικής showbiz. Και ειδικά στο Dancing with the Stars V (το αλλάζω και μόνος μου, δεν σας έχω ανάγκη), σε 2-3 εμφανίσεις της έκανε κόσμο να μαζεύει το σαγόνι από το πάτωμα. Πολύ ωραία. Το ξέρουμε αυτό. Και ειλικρινά δεν έχουμε ούτε εμείς ούτε εκείνη ανάγκη να το ξαναπούμε. Ακόμα και εκείνη μου έλεγε ότι τις πρώτες φορές που το άκουγε της φαινόταν περίεργο που ο κόσμος στεκόταν σε αυτό. Γιατί ο αθλητισμός και η γυμναστική ήταν μέρος της ζωής της από τα παιδικά της χρόνια. Και είναι τόσο κρίμα και τόσο άδικο, η κριτική σου ικανότητα για έναν άνθρωπο να φτάνει μέχρι το να μετράς κοιλιακούς σε άβακα.

Υπόθεση νο2: Η ελληνική τηλεόραση την χρειάζεται

 

Παραδέχτηκε και η ίδια ότι ήταν λίγο ντροπαλή στα πρώτα live. Εγώ θα σου πω ότι ήταν ντροπαλή ακόμα και στον τελικό. Σε έναν τελικό που της ανήκε και στον οποίο θα μπορούσε να προσπαθεί να κλέψει την παράσταση όπως έκανε ο Ματιάμπα (προσπάθησε, δεν την έκλεψε). Και σε μία τηλεόραση γεμάτη επηρμένους ανθρώπους, σε μία τηλεόραση που κοινώς παρανομαστής κάθε φετινής επιτυχίας είναι η αγνή όρεξη για δημιουργία, άνθρωποι σαν την Ειρήνη έχουν θέση και μάλιστα πρωταγωνιστή.

Δεδομένο νο3: Τραγουδάει καλύτερα απ’ όσο νομίζεις

 

Σε μία δημοσκόπηση που θα γινόταν για το “τι τραγουδά η Ειρήνη Παπαδοπούλου”, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων θα έλεγε σκυλάδικα. Και η αλήθεια είναι ότι ο όρος “λαϊκά” είναι το politically correct για να αποτιμήσεις την μουσική της ως τώρα. Με μερικές απόπειρες να βάλει πιο pop και dance στοιχεία στα κομμάτια της. Το θέμα είναι ότι – επιστρέφοντας στη συζήτηση για το δέντρο και το δάσος – ελάχιστοι σε αυτόν τον υπέροχο lifestyle κόσμο έχουν ασχοληθεί με αυτό που αγαπά η Ειρήνη και είναι το τραγούδι. Ελάχιστοι έχουν προσπεράσει το θέμα της εμφάνισης για να ακούσουν πραγματικά αν αυτό το κορίτσι έχει ωραία φωνή. Νομίζω στο X-Factor είχαμε διακρίνει κάτι που δεν αλλάζει. Δεν είναι η καλύτερη τραγουδίστρια στην Ελλάδα αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερη από αυτό που νομίζεις για εκείνη. Εκτός κι αν μαθαίνεις τώρα ότι είναι τραγουδίστρια.

Υπόθεση νο3: Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος σε έναν σκατένιο κόσμο

 

Νομίζω αυτή η τελευταία υπόθεση συνοψίζει και το παραπάνω κείμενο. Και είναι πολύ σπάνιο το να “δίνω αβάντα” σε έναν άνθρωπο χωρίς να τον ξέρω πολύ καλά ή να τον έχω ζήσει πολλά χρόνια επαγγελματικά. Αλλά κάτι μου λέει ότι το μόνο πράγμα που έχει πάει στραβά ως τώρα για την Ειρήνη Παπαδοπούλου είναι ότι ζει στην Ελλάδα και πέτυχε αυτή την κακεντρεχή lifestyle σκηνή.

Υπερβολή; Ας της δώσουμε μια ευκαιρία κι ας βγω λάθος. Τόσες και τόσες δίνουμε κάθε χρόνο για να μας διαψεύσουν. Αυτό το στοίχημα, κάτι μου λέει ότι θα το κερδίσουμε.

Απόψεις, διαφωνίες, ύβρεις και στο @christoschatzi