HOT RIGHT NOW

Όλοι θέλουν τη Donna τους

Η Sarah Rafferty, όπως την γνωρίσαμε μέσα από το Suits, είναι μία γυναίκα που θα ήθελε κάθε άνδρας να έχει στη ζωή του. Αρκεί να μπορούσε να την πάρει από τον Harvey.

Η διαχρονική φαντασίωση ενός άνδρα για την γραμματέα του υπαγορεύει να ρίχνουμε πάντα μια δεύτερη ματιά στα κορίτσια που κάθονται πίσω από το γραφείο και εκτελούν χρέη personal assistant για κάποιο αφεντικό, μικρό ή μεγάλο. Με όση δόση σεξισμού κι αν κουβαλάει η συγκεκριμένη πράξη όπως και κάθε άλλη φαντασίωση των 70s που ήθελε τον άνδρα στο ρόλο του ισχυρού.

 

Με το Suits έχουμε ασχοληθεί (έστω και καθυστερημένα) αρκετά. Έχουμε γράψει για τον Harvey, έχουμε γράψει για την σειρά, έχουμε αποθεώσει τον Louis, έχουμε γράψει για τις μουσικάρες και ο Μίχαλος έγραψε αυτά που έπρεπε να γραφτούν για την “Rachel”. Αν και είμαι σίγουρος ότι με τις εξελίξεις στην τρίτη σεζόν, θα ήθελε να προσθέσει 1-2 παραγράφους.

Αυτό που δεν έχω γράψει στα προηγούμενα κείμενα είναι ότι οι δημιουργοί της σειράς έχουν κάνει μια εξαιρετικά ισορροπημένη μοιρασιά στους γυναικείους ρόλους με δύο power chicks (Donna και Jessica) και ένα ταπεινό χαμομηλάκι σιγανοποταμάκι (Rachel). Η απαραίτητη ξανθιά βρήκε υπόσταση στο πρόσωπο της Katrina. Αλλά ποιος ασχολείται με την Katrina;

 

 

Θα μιλήσουμε λοιπόν για την Donna. Αλλά και την Sarah Rafferty. Και θα αφήσω εσένα να διαλέξεις ποια από τις δύο γυναίκες προτιμάς. Γιατί πίστεψέ με, η Donna με την Sarah φαίνεται να έχουν πολύ μεγάλη διαφορά η μία από την άλλη.

Η Sarah ως Donna

 

Την γνώρισες και την γνώρισα τηλεοπτικά άρα αυτή είναι και η εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για εκείνη. Ως μία πολύ sexy κοκκινομάλλα γραμματέα η οποία είναι πιστή, έξυπνη, πονηρή, όμορφη, εντυπωσιακή και και και.

 

Αυτό όμως που πιστεύω ότι κερδίζει έστω και υποσυνείδητα τον άνδρα είναι ότι πέρα από την εμφάνιση, είναι το γεγονός ότι αυτή συνοδεύεται από τον αέρα της και από το ότι η Donna μοιάζει να είναι ο άνθρωπός σου για κάθε στιγμή. Αρκεί να σε σέβεται και να της φέρεσαι καλά. Αν δεν της φέρεσαι καλά, έχουμε άλλα.

 

Η Donna βλέπεις έχει τον Harvey πάνω από όλους και όλα. Και μόνο και μόνο το πόσο δοτική είναι σε εκείνον, επαγγελματικά και προσωπικά, αρκεί για να σε κάνει να νιώσεις ότι μια τέτοια γυναίκα θα ήθελες να είναι δίπλα σου στο γραφείο και όχι μόνο. Αλλά δεν είναι μόνο ο Harvey που χαίρει της ντόνιας συμπεριφοράς.

 

Οι σκηνές του Louis με την Donna είναι εκείνες που αναδεικνύουν όσα δεν μπορούν να φανούν στις σκηνές με τον Harvey. Γιατί μπορεί με τον Harvey να είναι δαιμόνια, συντροφική και γοητευτική αλλά με τον Louis είναι συναισθηματική, πονηρή και αστεία. Βάλ’ τα όλα αυτά μαζί και θα καταλάβεις γιατί γράφω σήμερα για την Donna.

Για την εμφάνισή της δεν θα πω πολλά. Κι αυτό πιο πολύ γιατί δεν είναι η γυναίκα που θα πουν όλοι ότι τους αρέσει. Ναι έχει ένα πολύ ωραίο ντεκολτέ, ναι ντύνεται με τρόπο που κάνει τα λίγα παραπανίσια κιλά να μοιάζουν ιδανικά, ναι το πρόσωπό της με το συγκεκριμένο μαλλί βγάζει κάτι ιδιαίτερα σεξουαλικό. Αλλά επιμένω ότι είναι η συμπεριφορά της που σε κάνει να μένεις κολλημένος στα πόδια της.

Η Donna ως Sarah

 

Κι εδώ είναι το άλλο κεφάλαιο. Το ρεαλιστικό. Το οποίο μπορεί και να γκρεμίσει την όποια σεξουαλική εικόνα έχεις χτίσει για την συγκεκριμένη γυναίκα. Γιατί μπορεί για μία ώρα κάθε εβδομάδα η Sarah Rafferty να είναι Donna αλλά για τις υπόλοιπες 167 της εβδομάδας είναι απλά η 41χρονη Sarah, σπουδαγμένη στο Yale, σύζυγος ενός αναλυτή στο χρηματιστήριο, μητέρα δύο κοριτσιών και κολλητή του Gabriel Macht (Harvey) εδώ και 21 χρόνια.

Η ίδια μάλιστα φροντίζει αρκετά συχνά να υπενθυμίζει σε όλους τους κολλημένους εκεί έξω ότι δεν είναι η Donna. Είναι η Sarah και είναι καλά.

 

Αυτό που βλέπω όμως πάρα πολύ στα προσωπικά της account είναι ότι αυτό που της συμβαίνει με το Suits είναι κάτι που την κάνει να συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί. Δεν ξέρω πώς φέρθηκε η ζωή στην Sarah Rafferty μέχρι τώρα αλλά εδώ και λίγα χρόνια περνάει πολύ πολύ καλά.

 

Από το Instagram της μπορείς να δεις και μερικά πράγματα ακόμα. Κάποια που θα σου αρέσουν. Και κάποια που μπορεί και να σε χαλάσουν. Ας πούμε το ότι κάνεις κι εκείνη Ασλανίδιες καρδούλες. Όχι ρε Sarah. Όχι. Ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό.

 

Το ότι φτιάχνει banana bread το βάζω στα θετικά της (αν και φτιάχνω σίγουρα καλύτερο). Το πώς λιώνει τις μπανάνες σίγουρα στα αρνητικά.

 

Μας αρέσουν αυτά

 

Και αυτά

 

Το αν η Sarah Rafferty θα καταφέρει με τη δυναμική του Suits να κλείσει κι άλλους ρόλους για να μας δείξει και το όποιο ερμηνευτικό της ταλέντο (δεν εντυπωσιάζει στο Suits, να τα λέμε κι αυτά) είναι άγνωστο.

 

Αν και από τις συνεντεύξεις που δίνει νομίζω ότι απολαμβάνει πάρα πολύ τη μητρότητα και τη ζωή στο σπίτι για να τη δούμε να κυνηγά δυναμικά κάτι άλλο. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει κάτι σε ταινία στα σκαριά αυτόν τον καιρό για την ερχόμενη σεζόν. Και μου κάνει τουλάχιστον παράλογο το να μην της έχει προταθεί κάτι.

Η μητέρα των μαχών

Όφειλα να κλείσω με το συγκεκριμένο. Και να θέσω τον προβληματισμό μου που σε μερικές δεκαετίες από τώρα θα έπρεπε κανονικά να θεωρείται αιώνιο δίλημμα. Δεν ξέρω αν έπρεπε να διαλέξω μία εκ των Joan Harris και Donna Paulsen για τον τίτλο της βασίλισσα των PA ποια θα διάλεγα. Και να πω την αμαρτία μου πιστεύω ότι η Christina Hendricks ήταν λίγο το μοντέλο στο οποίο πάτησαν οι δημιουργοί του Suits για να χτίσουν την Donna.

Το αφήνω πάνω σας…