HOT RIGHT NOW

Η πορσελάνινη ομορφιά της Emma Stone

Την γνώρισα πρόσφατα από κοντά στο Παρίσι. Και ναι, είναι η ωραιότερη, πιο σικάτη γυναίκα που έχω δει στη ζωή μου.

Το κορίτσι του Ανθρώπου Αράχνη (στις ταινίες και στη ζωή) και νέα μούσα του Woody Allen στο Magic in the Moonlight δεν έχει καμία σχέση με καμία άλλη 25χρονη στάρλετ εκεί έξω. Δεν είναι τυχαίο ότι και στο Amazing Spider-Man 2, παρά τα εξαιρετικά εφέ και τον Jamie Foxx ως ‘κακό’ άρχοντα του ηλεκτρισμού, είναι εκείνη που κλέβει την παράσταση.

Έχουν περάσει 8 χρόνια από τότε που η έφηβη Emma, ξανθιά ακόμη (αυτό είναι το φυσικό της χρώμα-τα έβαψε κόκκινα για το Superbad), περίμενε μάταια έξω από τα γραφεία των παραγωγών μαζί με την νοικοκυρά μητέρα της για να περάσει άλλη μια audition. Ακούγοντας από μέσα τον εκστασιασμένο σκηνοθέτη να λέει σε κάποια άλλη ‘Είσαι η επιλογή μας. Σε κλίμακα από το 1 ως το 10, είσαι 11’.

Το ’11άρι’ ήταν η Hayden Panettiere, o ρόλος αυτός της μαζορέτας στο Heroes και η απογοήτευση της Stone τόσο μεγάλη ώστε γύρισε στο διαμέρισμα που νοίκιαζε σε ένα συγκρότημα που έμεναν βετεράνοι (σ.σ. απέφυγε συνειδητά να πάει εκεί που μένουν οι περισσότεροι έφηβοι ηθοποιοί) και κατέρρευσε κανονικά στο πάτωμα. Αυτό που έχει η ίδια δηλώσει ότι ήταν η χειρότερη στιγμή της καριέρας της.

Λογικό καθώς, εκείνη την εποχή, είχαν ήδη περάσει δυο χρόνια από τότε που έπεισε την μητέρα της να μετακομίσει στο Χόλιγουντ -φτιάχνοντας μια σχετική Powerpoint παρουσίαση με ηχητική υπόκρουση το Hollywood της Madonna- και εκείνη δεν είχε τίποτα να δείξει.

 

Επίσης δεν είχε και καμία εναλλακτική στο μυαλό της αφού, όντως εξαιρετικά ταλαντούχα στην κωμωδία (παρότι αγοραφοβική και με δικό της ψυχοθεραπευτή μέχρι τα 10 της), είχε εγκαταλείψει το σχολείο ήδη από τα 12 της (σ.σ. έκανε μαθήματα στο σπίτι) προκειμένου να αφοσιωθεί στην υποκριτική.

Ως γνωστόν τα πράγματα της πήγαν ‘σχετικά καλά’ από τότε. Για την ακρίβεια η καριέρα της κάθε χρόνο εκτοξεύεται ακόμη πιο ψηλά, με διαδοχικές στάσεις τα Easy A, Zombieland, Crazy Stupid Love, The Help και φυσικά τον ρόλο της ως Gwen Stacy στα δυο Amazing Spider-Man. Ενώ προσεχώς, πέρα από τα του Woody Allen, πρωταγωνιστεί και στην καινούργια ταινία του Cameron Crowe.

 

Συγκεκριμένα τα Amazing Spider-Man στάθηκαν κομβικά για τη ζωή της, αφού ήταν στην audition του πρώτου που συναντήθηκε με τον Andrew Garfield ο οποίος, αν και δεν το παραδέχεται δημόσια, την ερωτεύτηκε κατακέφαλα από την πρώτη στιγμή. Και με τον οποίο είναι ακόμη μαζί με έδρα την Νέα Υόρκη (σ.σ. μετακόμισε από το Λος Άντζελες στην πρώτη ευκαιρία που είχε).

Επίσης λογικό αφού η Emma από κοντά, στη μισή ώρα που είχα την ευκαιρία να τη δω και να της μιλήσω στην πρεμιέρα του Amazing Spider-Man 2 στο Παρίσι, θυμίζει πραγματικά πορσελάνινη κούκλα άλλης εποχής. Πιο ψηλή από ότι τα 168 εκατοστά που καταγράφει ως ύψος το imdb, πιο αδύνατη, με πιο λευκή επιδερμίδα και δυο τεράστια, εξωγήινα μεγάλα, πράσινα μάτια που σε κοιτάζουν με ένταση και εκπέμπουν επίμονα ειλικρίνεια. Mε άλλα λόγια, μια γυναίκα που την βλέπεις και καταλαβαίνεις ότι δεν είχε καμία άλλη επιλογή από το να γίνει σταρ του κινηματογράφου.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή, φυσικά, που ανοίξει το στόμα της. Γιατί τότε η πορσελάνινη κούκλα που λέγαμε μετατρέπεται σε μια πιο ‘καλαίσθητη’ εκδοχή της Lucille Ball αφού, παρότι η διάσημη βραχνή φωνή της, αποτέλεσμα των κολικών που πάθαινε ως μωρό, έχει τα κυβικά μιας γνήσιας femme fatale, εκείνη στην ούγια της είναι μια κωμικός.

Αυτοσαρκαστική με έναν εντελώς χαριτωμένο τρόπο και ταυτόχρονα εντελώς χειμαρρώδης, σε αναγκάζει να μην μπορείς να πάρεις το βλέμμα σου από πάνω της. Και αυτό παρότι μέχρι τώρα δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε αυτά τα μάτια, ούτε αυτή τη φωνή για ‘κακό’ σκοπό. Δεν έχει αποπλανήσει κανέναν, δεν έχει εκθέσει ούτε ένα εκατοστό του σώματός της παραπάνω από ότι είναι αναγκαίο.

Αλλά και πάλι την αγαπάμε. Και περιμένουμε.