HOT RIGHT NOW

Η Rosamund Pike είναι η πιο υποτιμημένη πεντάμορφη του Χόλιγουντ

Είναι απορίας άξιο που η 35χρονη Αγγλίδα δουλεύει ακόμα και δεν συντηρείται αποκλειστικά από κάποιο επίδομα της 'πιο όμορφης γυναίκας στον κόσμο'.

Βγαίνω με όση αξιοπρέπεια μου έχει απομείνει και παραδέχομαι ότι η πρώτη φορά που άκουσα το όνομα Rosamund Pike ήταν στην εισαγωγή του άρθρου για τις ταινίες της περασμένης εβδομάδας. Ωραίο όνομα, σκέφτηκα, η μόνη Rosamunde (με -e) που ήξερα μέχρι τώρα είναι η Pilcher, αλλά αποκλείεται να παίζει στο σινεμά γριά γυναίκα.

Μπήκα στο προφίλ της στο imdb περιμένοντας ότι έχει παίξει σε πέντε έξι βλακείες και ότι απλά δεν είχε προκύψει μέχρι τώρα, αλλά εκτέθηκα χειρότερα. Με βάση τον κώδικα του γούστου μου στο σινεμά, δεν είναι παράλογο που δεν την είχα ξαναδεί.

(εδώ κοίτα)

Ήταν εκεί στο ‘Die Another Day’ (“όταν υποδύεσαι τη Miranda Frost, ο κόσμος θεωρεί ότι έχεις παρόμοιο χαρακτήρα, αλλά εγώ ήμουν 21 και έτρεμα από μέσα μου”, έχει πει), αλλά βαριέμαι θανάσιμα τα τζεημσμπόντ και έχω δει δυο τρία. Ήταν εκεί στο ‘Johnny English: Η Επιστροφή’, αλλά άντεξα να δω μόνο το πρώτο ‘Johnny English’. Πήρε πολύ καλές κριτικές για το ‘Wrath of the Titans’ αλλά δεν τα μπορώ αυτά με τους τιτάνες και τις εφετζίδικες υπερπαραγωγές και τελικά για το μόνο που είμαι πραγματικά αδικαιολόγητος είναι για το ‘Περηφάνια και Προκατάληψη’ που μια μακριά λίστα λόγων δεν μου επέτρεψε να το δω ακόμα.

 

‘Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε’ είναι εξαιρετικό, να πάρετε τις φίλες και τους φίλους σας και να το δείτε στο σινεμά, όχι μετά από κάνα δυο χρόνια στην τηλεόραση. Στην περίπτωση που όντως πάρετε τις φίλες σας, θα συμβούλευα να είστε λίγο προσεκτικοί σε όσα διατυπώνετε για την Pike. Εκτός αν είστε φαν από παλιά και έχετε ήδη πει τι πιστεύετε γι’ αυτήν.

Σε ένα πρώτο σκανάρισμα, η Rosamund Pike είναι σαν να παίρνεις τη Renée Zellweger της περασμένης δεκαετίας και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. (Πάντα μου άρεσε η Renée). Όσο εξελίσσεται η ταινία και η Pike γεμίζει όλο και περισσότερα κάδρα, η Zellweger πηγαίνει περίπατο.

Μιλάμε για ένα χαμόγελο που σε κάνει να ξεσπάς σε κλάματα, για ένα πρόσωπο που αν σου ‘λεγαν, έλα φτιάξε το πιο τέλειο πρόσωπο που μπορείς, τέτοιο δεν θα ‘φτιαχνες, και ένα σώμα που σε μια εικόνα βαθιά στα 145 λεπτά του ‘Gone Girl’ στοιχειώνει αθώες συνειδήσεις.

 

(ακολουθεί μικρή παράγραφος με spoiler για την ταινία. Αν δεν την έχεις δει, προχώρα κατευθείαν στην επόμενη)

Το πιο επικίνδυνο είναι ότι όσο εξελίσσεται το ‘Gone Girl’ και η Rosamund αλλάζει από γλυκιά και (τέως) Amazing Amy σε ημι-παρανοϊκή γυναίκα-δηλητήριο, τόσο πιο σέξι καταφέρνει να μοιάζει. Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ μπορεί και να ήθελα να γίνω θύμα της παράνοιας της.

Συνεχίζουμε με spoiler-free προτάσεις

Η Pike είναι ήδη μητέρα ενός, του Solo, ενώ το Ιούνιο ανακοίνωσε ότι περιμένει και το δεύτερο παιδί της με τον μαθηματικό και κατά 18 έτη μεγαλύτερο Robie Uniacke, ο οποίος κουβαλάει δύο τελειωμένους γάμους, τέσσερα παιδιά και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απεξάρτησης απ’ τα ναρκωτικά.

“Η άποψη ότι τα φτιάχνεις με έναν πολύ μεγαλύτερο άντρα γιατί πιστεύεις ότι είναι πιο δύσκολο να σε παρατήσει είναι η μεγαλύτερη μπούρδα που έχω ακούσει. Έχω την τύχη να ζω με έναν ατρόμητο άνθρωπο κι αυτό είναι υπέροχο”, δηλώνει η Pike στηρίζοντας την επιλογή της.

(συμπαθέστατος ο Robie και τα T-shirts του)

Εντάξει, είναι κάπως κωμικά όσα την έχουν βρει στα προσωπικά της, αλλά η ίδια είναι η μόνη που δεν πρέπει να τα θυμάται πια. Στα 20κάτι της, ήταν αρραβωνιασμένη με τον σκηνοθέτη Joe Wright (‘Περηφάνια και Προκατάληψη’, ‘Hanna’, ‘Anna Karenina’) και λίγες μέρες πριν το γάμο τους με τις προσκλήσεις ήδη τυπωμένες και μοιρασμένες, ο γαμπρός το έσκασε.

Νωρίτερα, η πρώτη της μεγάλη σχέση με τον ηθοποιό Simon Woods τέλειωσε όταν εκείνος της αποκάλυψε ότι είναι gay. Όπως καταλαβαίνεις, η Rosamund δεν τα ‘χε περάσει και τόσο φίνα πριν τον κύριο με το περίεργο επώνυμο.

Στην κούρσα για το ρόλο της στο ‘Gone Girl’, στον οποίο ήταν μια αποκάλυψη όπως έγραψε ο Δημητρόπουλος, η Pike ‘κέρδισε’ ηθοποιούς όπως η Natalie Portman, η Charlize Theron, η Emily Blunt και η Abbie Cornish, κάποιες εκ των οποίων είχαν περάσει και από οντισιόν για το ρόλο.

Σαφώς, εκτός από υποτιμημένη πεντάμορφη, η Pike είναι και καλή ηθοποιός -μπορεί επίσης υποτιμημένη- με αναμφισβήτητα σωστές βάσεις. Οι γονείς της διέπρεψαν σε δεκάδες όπερες της Ευρώπης, αλλά η ίδια διάλεξε  υποκριτική όταν είδε το ‘Εις το Όνομα του Πατρός’ στο σινεμά. Οι σωστές βάσεις που λέγαμε.

 

Ήδη στις αναλύσεις των πιο δημοφιλών κριτικών κινηματογράφου, ο σκοτεινός της ρόλος στο ‘Gone Girl’ είναι αυτό που λένε στη γλώσσα τους ‘career-changer’. Η Rosamund Pike, όπως σημειώνει η ίδια, ελαττώνει τις προσπάθειες να γίνει αρεστή μέσα απ’ τη δουλειά της και αυξάνει την ένταση της γνώμης-επιλογής της εντός των ρόλων της.

“Γίνομαι περισσότερο ‘αυτή είναι η γνώμη μου και αυτό είναι αυτό που θέλω να κάνω’”. Μάλλον σε σένα θα το χρωστάμε αυτό, David Fincher.