HOT RIGHT NOW

H Rose McGowan παραμένει άγριο νιάτo

Στα 41 της το wild thing των 90s, που οι NΥ Times εύστοχα χαρακτήρισαν ως 'κάτι ανάμεσα σε σατανική αδελφή της Betty Boop και τούμπανο Hell's Angels', είναι έτοιμη να μπει στο Hall of Femme μας.

Μεγάλωσε σε σεξ αίρεση ως τα 9 της. Και μετά πήρε τους δρόμους παρέα με ένα μάτσο drag queens. Στην πορεία αρραβωνιάστηκε τον Marilyn Manson, χώρισε τον Robert Rodriguez από τη γυναίκα του (και μητέρα των πέντε παιδιών του) και σχεδόν παραμορφώθηκε σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Και όμως, εκείνο που της τσάκισε το ηθικό ήταν το παρακάτω εξώφυλλο του Rolling Stone (με αφορμή το Grindhouse).

 

Και, κάπως έτσι, η Rose, το κορίτσι που γεννήθηκε στην Φλωρεντία εν μέσω μιας πολυγαμικής σεξουαλικής αίρεσης που έβαζε τα κορίτσια να φλερτάρουν με ξένους προκειμένου να τους προσηλυτίζουν (η ίδια δεν το έκανε ποτέ. Και κατάφερε να μείνει παρθένα ως τα 14), αποφάσισε το 2007 να τα παρατήσει επί τρία χρόνια.

Αφού πρώτα φρόντισε να διαλύσει το γάμο του Robert Rodriguez, με τον οποίο χώρισε κάποια χρόνια μετά όταν είδε ότι όλα τα project που ήταν να κάνουν μαζί (remake Red Sonja, remake Barbarella και μια σειρά για γυναικείες φυλακές) κατέρρευσαν.

 

Το ατύχημα στο οποίο αναφέρεται, αυτοκινητιστικό και πολύ σοβαρό (και πάλι μέσα στο 2007), είναι ο λόγος που η Mc Gowan, η οποία στα 10 της έφυγε από το σπίτι της και άρχισε να ταξιδεύει πάνω κάτω στην Αμερική με ένα μάτσο drag queens (‘δεν είχαμε να φάμε, αλλά ήμασταν σαν οικογένεια’), μοιάζει λίγο ως πολύ παραμορφωμένη τα τελευταία χρόνια. Σε σημείο που στο twitter την έκραξαν ότι μοιάζει με τον Michael Jackson.

Όχι ότι της καίγεται καρφάκι. Άλλωστε έχει συνηθίσει να την κοροϊδεύουν από πιτσιρίκι, όταν, επειδή ήταν παιδί χίπηδων, στο σχολείο τα αγόρια την έλεγαν τέρας και πανάσχημη. Ίσως για αυτό ανέκαθεν να αισθανόταν πιο άνετα ανάμεσα σε gay και λεσβίες (είναι η αδελφή της και όλες οι βοηθοί της).

 

Και αυτό παρότι, παρά τα όσα γράφονται, δεν είναι bisexual. Για την ακρίβεια εδώ και ένα χρόνο είναι παντρεμένη με αυτό τον τύπο.

 

Γενικά, όσο πιο πολύ ψάχνεις την περίπτωσή της, συνειδητοποιείς ότι όλα όσα ξέρεις είναι αστικός μύθος. Ναι, γεννήθηκε σε κοινόβιο. Αλλά ακριβώς επειδή μεγάλωσε εντελώς χύμα, εκείνη ήταν πάντοτε μακιγιαρισμένη και περιποιημένη. Επίσης μανιακή με την καθαριότητα.

 

Επίσης ναι, ήταν αρραβωνιάρα του Marilyn Manson. Ένα δεσμό που έκρυβε επί 6 μήνες μέχρι να σιγουρευτεί ότι τον αγαπά.

 

Με άλλα λόγια η Rose δεν είναι άγρια, απλά διαφορετική. Επιπλέον καταθλιπτική. Ουσιαστικά το μόνο από όσα έχουν γραφτεί το οποίο είναι σωστό είναι ότι, επειδή ακριβώς μεγάλωσε ανάμεσα σε ανθρώπους που ήταν συνεχώς γυμνοί και έκαναν σεξ, δεν έχει πρόβλημα με το σώμα της. Κάτι που απέδειξε με την περιβόητη εμφάνισή της στα MTV Αwards του 1998 όταν βγήκε ουσιαστικά γυμνή.

Ένα sex symbol με ψυχοσύνθεση καλλιτέχνη που σιχαίνεται τους ηθοποιούς και ποτέ δεν ήθελε να γίνει μια. Και δεν θα είχε γίνει αν ο Araki δεν την είχε βρει, όταν ήταν φοιτήτρια καλών τεχνών, και δεν την είχε βάλει να μας πετάξει τα μάτια έξω στο The Doom Generation. Την πρώτη της και μάλλον την καλύτερή της ταινία.

 

Ουσιαστικά τα πέντε χρόνια πριν βρει για λίγο λιμάνι ως η μικρότερη αδελφή στο Charmed (παίρνοντας την θέση της Doherty), ο μοναδικός αξιόλογος ρόλος της ήταν ως βασίλισσα σκύλα στο Jawbreaker.

Γιατί οι υπόλοιπες (Βiodome, Kiss and Tell, Devil in the Flesh, Going All the Way, Phantoms), συμπεριλαμβανομένου του Scream (εκεί όπου είχε μια στενή επαφή με μια γκαραζόπορτα) ήταν κατώτερες των περιστάσεων. Και της femme fatale γοητείας της.

 

 

Διευκρινίζοντας πως, ειδικά το άθλιο Biodome, το γύρισε προκειμένου να πληρώσει τους δικηγόρους για να βγει ο ηρωινομανής αδελφός της από τη φυλακή.

Προσωπικά, όλα αυτά τα χρόνια, χαίρομαι όταν την πετυχαίνω στο δρόμο μου. Γυμνή στο σπίτι της.

 

Σε σειρές όμως το Nip/Tuck, βραβευμένες mini series όπως το Elvis (όπου έπαιζε την Ann Margaret), σκοτεινά θρίλερ όπως το The Black Dahlia ή indie ταινίες όπως το Monkeybone.

Επίσης χάρηκα όταν έμαθε ότι και παντρεύτηκε (και νοικοκυρεύτηκε) και το γύρισε στη σκηνοθεσία. Αν και, μεταξύ μας, είναι δεδομένο ότι είναι πλέον καταδικασμένη να μείνει στην ιστορία ως η μονοπόδαρη στρίπερ με το πόδι-οπλοπυροβόλο του Planet Terror. Δεν πειράζει. Στη τελική τουλάχιστον δεν κατέληξε σεξο-υπηρέτρια του Καντάφι.