HOT RIGHT NOW

Την πάτησες με τη Μένια Μαθιουδάκη ή ακόμη;

Η πεισματάρα Κεφαλονίτισσα με το ξανθό άφρο και το κουκλίστικο πρόσωπο έχει πολλές πτυχές. Όλες άξιες για εξερεύνηση.

Τη γνωρίσαμε ως κορίτσι του Φερεντίνου στο Super Deal, σέξι εστεμμένη (παλιοσειρά με την Ρία Αντωνίου) και εξώφυλλο στο Maxim. Μας προέκυψε ανερχόμενη ηθοποιός με έδρα, τα τελευταία χρόνια, την Λευκωσία. Με άλλα λόγια, μας το έκανε το Ρουα Ματ και δεν το πήραμε Μπρούσκο.

Αυτή είναι η Μένια Μαθιουδάκη του τώρα. Version 2.0 σαν να λέμε.

 

“Έγιναν όλα τόσο ξαφνικά. Με το που τελείωσα τις σπουδές υποκριτικής, ήρθε η πρόταση για το «Μπρούσκο». Το Σάββατο μού έκαναν την πρόταση και τη Δευτέρα ήρθα στην Κύπρο”.

Αυτή που συμπρωταγωνιστεί στο Ρουα Ματ με την φίλη της, στην σειρά και στα αλήθεια, Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη.

 

Η ίδια, απόφοιτος της σχολής Θεοδοσιάδη, που φωτογραφίζεται για Κυπριακά περιοδικά δηλώνοντας πως “Δεν έχω ταμπού. Απλώς, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, με το που τελείωσα τη δραματική σχολή, έγινα πιο συντηρητική. Άρχισα να βλέπω τα πράγματα με άλλο μάτι. Ίσως παλιά, μικρότερη, να παρασυρόμουν πιο εύκολα από ενθουσιασμό”.

Εκείνη που σπάει πλάκα στο instagram, ο λογαριασμός της οποίας κακώς, πολύ κακώς δεν έχει περισσότερους followers. Κάτι για το οποίο μοιραζόμαστε την ευθύνη όλοι.

 

‘Ηταν πολύ δύσκολα στην αρχή. Ήρθα στην Κύπρο και δεν ήξερα κανέναν. Δεν έμενα στο κέντρο. Ήμουν απομονωμένη, δεν είχα φίλους, δεν είχα τίποτα. Το πρώτο διάστημα αρνιόμουν να πιστέψω ότι η ζωή μου ανήκει εδώ. Βρισκόμουν στην Κύπρο και πίστευα ότι η ζωή μου είναι στην Αθήνα. Με έπιασε μελαγχολία. Ήμουν στα πρόθυρα έντονης κατάθλιψης’

Aυτή, από την άλλη, έτσι για να ξέρουμε τι συγκρίνουμε, είναι η Μένια του 2008.

Ένα σέξι κορίτσι της διπλανής πόρτας που, χωρίς να έχει το κατάλληλο ύψος ή ύφος (υπό την έννοια ότι πάντοτε ήταν σαφώς περισσότερο ‘μυαλωμένη’ από το μέσο όρο), βρέθηκε να ακολουθεί τον προδιαγεγραμμένο δρόμο για κάθε όμορφη -και ελαφρώς φιλόδοξη και ματαιόδοξη- εκείνης της εποχής.

 

Πρώτα έγινε ένα από τα περήφανα κορίτσια που κουβαλούσαν τις βαλίτσες στο Super Deal του Φερεντίνου.

Στην συνέχεια έκανε μια γύρα τα καλλιστεία, βγαίνοντας Σταρ Τουρισμός 2008 και Miss Φωτογένεια 2008. Ναι, και από τα δυο δεν έφυγε με άδεια χέρια.

Ενώ, μέσα σε όλα αυτά, υπήρξε επιπλέον μοντέλο στην εκπομπή της Μενεγάκη (όπως άλλωστε και η Χριστίνα Μουστάκα).

 

Έκανε το σχετικό ‘βγαίνω από την παραλία και μιλάω για τη δουλειά μου’ βίντεο για εκπομπή του Alter.

 

“Γενικότερα, αυτά που θέλω τα διεκδικώ μέχρι τελικής πτώσης. Είτε αυτό είναι άνδρας, δουλειά ή οτιδήποτε άλλο. Είμαι πολύ κτητική ως άτομο”.

Και φυσικά χτύπησε και δυο φωτογραφήσεις (η μια από αυτές εξώφυλλο) σε αντρικό περιοδικό. Τίποτα ακραίο ή φοβερό και τρομερό. Μέτρια πράγματα.

Άντε, μέτρια πράγματα με δυο ξώφαλτσες τόπλες λήψεις που το μόνο που κατάφεραν είναι να μας κάνουν να εκλιπαρούμε κάποιο σκηνοθέτη να της δώσει εκείνον τον ‘Τι έγινε Κωστάκη, σε γουστάρει η χωριάτισσα;’ ρόλο που να μπορέσει να την αναδείξει.

Κοινή συνιστώσα ότι η απόφοιτος του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στα ΤΕΙ Αθηνών, και στις δυο περιπτώσεις, έχει το κατιτίς που σε γοητεύει. (Μπόνους ότι έρχεται από ομορφόσογο, αφού και η αδελφή της είναι κούκλα).

‘Υπήρξαν στιγμές που είχα απογοητευτεί, που με έπιανε το άγχος. Δεν ήθελα να δουλεύω άλλο νύχτα. Το έκανα αναγκαστικά για οικονομικούς λόγους. Για να τα βγάζω πέρα. Δεν έχασα, όμως, την πίστη στον εαυτό μου. Η σχολή απαιτούσε πολύ διάβασμα. Ήμουν μονίμως κουρασμένη. Έφευγα από τη δουλειά κομμάτια και το πρωί έπρεπε να έχω ενέργεια για τη σχολή’

Δεν μιλάω για φυσικά προσόντα (στα οποία έχουν βοηθήσει και τα μαθήματα χορού που έκανε από τα 12 της με τον Πάνο Μεταξόπουλο). Αυτά είναι τα προβλεπόμενα. Μιλάω για εκείνο το απροσδιόριστο κάτι που, δυστυχώς, στην περίπτωσή της είναι πολύ πιο έντονο από κοντά, από ότι στην οθόνη.

Άσε που, μεταξύ μας, τώρα που σοβάρεψε και της έφυγε το ψώνιο της ωραίας της γειτονιάς (‘Το παραδέχομαι, είμαι λίγο ψώνιο. Από μικρό παιδί κοίταζα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και φανταζόμουν ότι περπατούσα σε πασαρέλα’) είναι ακόμη πιο γοητευτική.

“Έχω ακούσει τα πάντα στο δρόμο. Αφού, για να καταλάβεις, κάποια στιγμή έλεγα γιατί να μην ήμουν μια άσχημη κοπέλα που να μπορεί να περπατά στον δρόμο ανενόχλητη. Έχω φτάσει στο σημείο να κυκλοφορώ με σκυμμένο το κεφάλι για να μη με προσέξει κανείς”.

Όπως σέξι είναι και το γεγονός ότι, τώρα που τα κατάφερε να μπει σε νέα ρότα, κάτι καθόλου εύκολο αν σκεφτείς πόσο ρατσιστές είναι οι ηθοποιοί με όσες μπαίνουν στο επάγγελμα από το μόντελινγκ, δεν γύρισε να αποποιηθεί το ‘παρελθόν’ της. Απλώς ξεκαθάρισε την θέση της δηλώνοντας

“Αυτό που είδες ήταν η Μένια από το παρελθόν. Είναι η άλλη πλευρά του εαυτού μου, που δεν υπάρχει πια. Οι  άνθρωποι αλλάζουνε σιγά-σιγά, ποτέ δεν μένουμε ίδιοι. Δεν έχω μετανιώσει για τις φωτογραφήσεις που έχω κάνει, ούτε προσπαθώ να το αποφύγω. Απλώς, αυτό κάποτε ήταν η δουλειά μου. Σπούδαζα μάρκετινγκ και παράλληλα έκανα κάποιες δουλειές στο μόντελινγκ για να βγάζω το χαρτζιλίκι μου. Από εκεί και πέρα, όμως, αποφάσισα να κάνω μια στροφή 180 μοιρών και να ακολουθήσω το όνειρό μου στην υποκριτική”.

Η ουσία είναι ότι η Μένια, όπως έλεγαν και στο χωρίο μου, είναι One to Watch. Και έχει ήδη αποδείξει ότι, όπως είχε δηλώσει παλιά ότι την έβλεπαν οι θαμώνες στα νυχτερινά κέντρα όταν την έπιαναν να έχει βιβλία για τη σχολή κάτω από τη μπάρα, δεν είναι μια ακόμη ‘ονειροπαρμένη που θέλει να γίνει ηθοποιός’. Εμείς, απλώς, περιμένουμε το επόμενο βήμα της. Και, για να μην ξεχνιόμαστε, και καμία φωτογράφηση παραπάνω.