PUBLI

Οι Κύπριες επέστρεψαν

Το 'τσουνάμι' από ελληνοκυπριακά σίριαλ που έχει κάνει κατάληψη στην μικρή οθόνη μας 'αναγκάζει' να ασχοληθούμε διεξοδικά με τα ταλαντούχα κορίτσια της Μεγαλόνησου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με τις Κύπριες. Ωστόσο την προηγούμενη φορά το focus μας ήταν στα κορίτσια που ήδη ξέραμε. Τώρα κοιτάμε το θέμα πιο σφαιρικά.

Η ‘σέξι και όποιος αντέξει’ που ποτέ δεν γνωρίσαμε

‘Έλια Ιωαννίδου. Αυτή και μόνο αυτή’. Αυτό μου απάντησε γνωστός Κύπριος δημοσιογράφος, που έχει φάει την από εκεί showbiz με το κουτάλι, όταν τον ρώτησα ποια είναι η πιο κυριλέ σέξι ηθοποιός στην Κύπρο.

Το αντίστοιχο, ας πούμε, μιας Παπουτσάκη, Κορινθίου ή Σολωμού. Εκείνη που, αν ήταν Ελληνίδα, θα ήταν εξώφυλλο σε περιοδικά τύπου Nitro. Νομίζω ότι είχε δίκαιο. Δεν συμφωνείτε;

Οπότε κρίμα και πάλι κρίμα που, με τόσα ελληνοκυπριακά σίριαλ εκεί έξω, δεν θυμάμαι να την έχω δει σε κάποιο που να το βλέπουμε. Ειδικά από τη στιγμή που, αν έχω καταλάβει καλά, το κορίτσι είναι προχώ. Κάνει ωραίες φωτογραφήσεις, ωραίες παραστάσεις και γενικά το ψάχνει.

Από εκεί και πέρα, επίσης άξια αναφοράς είναι η Λουκία Πρωτόπαππα που έγινε γνωστή από το Αίγια Fuxia, πρωταγωνιστεί στο νέο σίριαλ ‘Tην τύχη μου μέσα’, και την οποία επίσης δεν θυμάμαι να είχαμε την ευκαιρία να δούμε στα μέρη μας. Nαι, είναι και αστεία και όμορφη. Κάτι σπάνιο.

Η νέα άφιξη που ταράζει τα νερά

Πιερίδου, όχι Πιερίδη. Συγκεκριμένα Έλενα Πιερίδου. Έτσι ονομάζεται η 24χρονη με θεατρικές σπουδές στο Λονδίνο και θητεία στο μόντελινγκ που κάνει το ντεμπούτο της στο ‘Όρκος Σιωπής’ του Star. Φρέσκια, φωτογενής, πανέμορφη.

Τόσο όμορφη που έχει ήδη γίνει εξώφυλλο σε περιοδικά μόδας στην Κύπρο με τίτλους στη λογική ‘Next Big Thing-Το νέο αγαπημένο τηλεοπτικό πρόσωπο’. Τόσο όμορφη που την βάλαμε και εμείς κεντρική εικόνα του άρθρου.

Εξίσου ‘νέα’ άφιξη θεωρείται -υπό μια έννοια- και η Μαρία Ιωάννου, που γνωρίσαμε από το Άσπρα Μπαλόνια, και η οποία εισβάλει στο Μπρούσκο ως η 40χρονη οινολόγος που έρχεται να εργαστεί στην επιχείρηση των Ματθαίων.

Μια πραγματικά εντυπωσιακή γυναίκα με έντονα χαρακτηριστικά που ‘μυρίζουν’ Μεσόγειο και συγκεκριμένα νότια Ιταλία.

Τα δικά μας κορίτσια

Ειλικρινά δεν το θυμόμουν ότι η Άννα Μονογιού του ‘Όνειρο Ήταν’ (και πάλαι ποτέ ‘κορίτσι’ του Χριστόφορου) ήταν Κύπρια. Αλλά είναι. Όπως και είναι περισσότερο σέξι από ότι θεωρούν οι περισσότεροι. Κάτι που έχει αποδείξει σε 1-2 κομβικές φωτογραφήσεις που έχει κάνει στα πάτρια εδάφη της.

Ενώ επίσης Κύπρια είναι και η Έμιλυ Κολιανδρή (Όνειρο Ήταν) που ήρθε στην Αθήνα επειδή πέρασε στη Νομική και τελικά την κέρδισε η υποκριτική και ο Χρήστος Λούλης με τον οποίο είναι μαζί άπειρα χρόνια και παντρεμένοι από το 2008.

Τέλος κοντά μας επί 10 χρόνια υπήρξε και η Ιωάννα Πολυνείκη από την Λάρνακα που ίσως να θυμάστε από μικρούς ρόλους σε ελληνικά σίριαλ όπως το ‘Μια στιγμή, Δυο ζωές’

Η διπλοθεσίτισσα

Η Xριστιάνα Θεοδώρου, μια από τις δημοφιλέστερες Κύπριες ηθοποιούς τα τελευταία χρόνια (η οποία είχε έρθει στην Πάτρα για να σπουδάσει νηπιαγωγός και κατέληξε να πηγαινοέρχεται στην Αθήνα εξαιτίας της δραματικής σχολής), είναι ίσως η μοναδική που έχει κάνει πέρασμα από το ένα σίριαλ που προβάλλεται στην ελληνική τηλεόραση στο άλλο, καθώς από το Μπρούσκο, όπου την γνωρίσαμε ως την ερωμένη του μικρότερου αδερφού των Ματθαίων (”Τον πρώτο καιρό είχα πάθει σοκ γιατί περπατούσα και άκουγα τον κόσμο να λέει γύρω μου ‘τσουλάρα, έκανες σχέση με τον παντρεμένο’ και άλλα τέτοια”) βρίσκεται πλέον στο Ρουα Ματ.

Όμορφο πρόσωπο. Ωραία πράσινα μάτια. Φοβερό χαμόγελο. Μια γυναίκα που εκπέμπει αβίαστα κλάση.

Το τρίο του Μπρούσκο

Μπορεί η πρωταγωνίστρια, Ελένη Βαίτσου, να είναι βέρα Ελληνίδα, αλλά το Μπρούσκο είναι γεμάτο ως τα μπούνια με φωτογενείς Κύπριους ηθοποιούς. Πέρα από την Χριστιάνα Θεοδώρου, για την οποία μιλήσαμε πιο πάνω, άξιες αναφορές είναι η Παυλίνα Mαυρή ως σύζυγος του Νεκτάριου.

Καθώς επίσης η Βαρβάρα Λαρμού που πλέον -μετά από εντατική γυμναστική- διαθέτει ένα από τα πιο καλοσχηματισμένα σώματα στο νησί. Σύμφωνα πάντα με τα από εκεί περιοδικά τα οποία είναι σαφώς περισσότερα από όσα βγαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Και, κυρίως, η Μέλπω Κολόμβου, σύζυγος του Αχιλλέα, με την χαρακτηριστική ελληνική ομορφιά και τις καμπύλες σε όλα τα σωστά σημεία.

Ειδική μνεία στην Χριστίνα Κυριάκου, γνωστή από το Νιώσε με, που επίσης είναι μέρος του Όρκου Σιωπής του Star. Μια ματιά στους λογαριασμούς της στα social θα σε κάνει να την ανεβάσεις ψηλά στην εκτίμησή σου. Εκείνη και το χαμόγελό της.

Κατά τα άλλα χίλια συγνώμη και μπαρδόν αν ξεχάσαμε κάποιες, αλλά τα καθημερινά σίριαλ δεν είναι ακριβώς το πρώτο πράγμα που παρακολουθούμε στην τηλεόραση. Αν και, με βάση τα παραπάνω, μάλλον εμείς βγαίνουμε χαμένοι.