WOMEN

Αλέξη, έτσι σέξι φοριούνται οι γραβάτες

Κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ και η απέχθεια του στις γραβάτες, κάτι το '50 αποχρώσεις του Γκρι' και το συγκεκριμένο αξεσουάρ έχει γίνει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η συμβολική σημασία του να μην φοράς γραβάτα είναι απολύτως κατανοητή. Ενδεχομένως και θεμίτη. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό σου στερεί τη δυνατότητα να κάνεις πολλά και διαφορετικά πράγματα. Ας δούμε όμως τι έχουν να πουν επί του θέματος οι πιο καυτές γυναίκες του πλανήτη.

Με μια γραβάτα είσαι πάντοτε ντυμένος

Η πιο χαρακτηριστική σέξι φώτο γυμνής επώνυμης με γραβάτα είναι εκείνη της Jennifer Aniston που βλέπετε και στην κεντρική φωτό του άρθρου. Την έκανε πίσω στο 2009 για το Αμερικάνικο GQ, με αφορμή τα 40α γενέθλια της. Και μετά εμφανίστηκε στο Letterman ο οποίος με χαρά πήρε ως δώρο την επίμαχη γραβάτα.

Η ίδια φωτό που αντέγραψε, μερικούς μήνες μετά, το Nitro στην φωτογράφηση εξωφύλλου της Μάρως Λύτρα. Η μοναδική Ελληνίδα που έχει φωτογραφηθεί έτσι.

Ενώ στην κατηγορία ‘γυμνή με γραβάτα’ ειδική μνεία αξίζει επίσης στην ‘συντρόφισσα’ Alessandra Ambrosio που έβγαλε τα πάντα (εκτός από τη γραβάτα και τα rollerblades της για το Lui.

Στην Heidi Klum που επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να διαφημίσει μια σεζόν του Project Runaway.

Στην εξαίσια Βραζιλιάνα παρουσιάστρια Daiana Menezes.

Και, εντελώς απρόσμενα, στην λαχταριστή Emmanuelle Chirqui του Entourage σε μια φωτό που κατά λάθος βρήκαμε και ποτέ πριν δεν είχαμε ανακαλύψει.

Αν και εξίσου αποτελεσματική ως εμφάνιση είναι ο συνδυασμός γραβάτας, λευκού πουκαμίσου και τίποτα άλλου. Στη λογική που μας δείχνει εδώ η Naomi Watts.

To point εδώ είναι ότι, ακόμη και αν πάμε χάλια οι διαπραγματεύσεις και μας πάρουν τα σώβρακα, αν φοράμε μια γραβάτα, ποτέ δεν θα αισθανθούμε ‘γυμνοί’.

Για να μην σου πω ότι δεν χρειάζεται να είναι καν γραβάτα κανονική. Μπορεί να είναι και ζωγραφιστή, όπως της Demi Moore στο Vanity Fair.

Με μια γραβάτα λύνεις και, κυρίως, δένεις

Είναι ωραίο το συναίσθημα να αισθάνεσαι ρέμπελος. Το παραδέχομαι. Μια γραβάτα όμως, μια καλή ιταλική γραβάτα, είναι και ‘όπλο’ συνετισμού και συμμόρφωσης του συνομιλητή σου. Ειδικά αν είναι γυναίκα.

Ειδικά αν είναι γυναίκα μέσης ηλικίας, που λογικά σημαίνει ότι το έχει μάθει απέξω το 50 shades of Grey. Ναι, όλη την τριλογία.

Ειδικότερα αν είναι όλα τα παραπάνω συν Γερμανίδα. Όπως π.χ. κάνει ο Joseph Gordon-Levitt στη Claudia Schiffer στην συγκεκριμένη φωτογράφηση του GQ.

Φαντάζομαι το πιάσετε, Αλέξη και Γιάννη, το (φθηνό) υπονοούμενο. Σωστά;

Με μια γραβάτα εκπέμπεις εξουσία

Είτε είσαι άντρας. Είτε είσαι γυναίκα. Για να μην σου πω κυρίως αν είσαι γυναίκα. Με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Halle Berry ως εξώφυλλο ενός -προ πολλών ετών- Αμερικάνικου Esquire.

Η απόλυτη πόζα εξουσίας. Η οποία ‘δουλεύει’ ακόμη και αν φοράς σορτσάκι. Case and point, που λέγανε και στο χωριό μου, η εξαίσια Margot Robbie του Wolf of Wall Street.

Ενώ εξαιρετικά στιλάτη, ως συνήθως, είναι με αντρική αμφίεση και γραβάτα τόσο η Monica Bellucci.

Όσο και η συνολικά υπέροχη Marion Cotillard

Και με γραβάτα μπορείς να δείχνεις άγριο νιάτο

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντιγράψεις το χαρακτηριστικό λουκ που καθιέρωσε την Avril Lavigne.

Ή να την φοράς λυτή όπως η Blake Lively στο Gossip Girl. Εννοείται χωρίς την υπόλοιπη στολή οικοτροφείου.

Άσε που, αν τελικά μας ‘βγάλουν από τα ρούχα μας’, το να φοράς γραβάτα και να την βγάλεις ‘εξαγριωμένος’, έχει τη δική του ‘αγριάδα’. Δες π.χ. τι ωραία και φυσικά το κάνει η Demi στο Striptease.

 

Το ένα από τα δυο γραβατωμένα τηλεοπτικο-κινηματογραφικά striptease που θυμάμαι μαζί με εκείνο της Cuddy στο House.

 

Με μια γραβάτα φτιάχνεις γέφυρα

Υπάρχει κάτι πιο ταυτόχρονα σέξι και αθώο από μια γυναίκα που φτιάχνει την γραβάτα ενός άντρα. Ειδικά όταν δεν είναι ο άντρας της. Ειδικότερα όταν η γυναίκα αυτή είναι η Salma Hayek.

Γιατί στην πολιτική πάντα πρέπει να σκέφτεσαι δυο κινήσεις μπροστά. Σκέψου ότι την κλείνουμε την συμφωνία. Αν ένας από τους δικούς μας φορούσε γραβάτα, τότε η Άντζελα θα μπορούσε να δείξει την ‘soft’ πλευρά της και να του την φτιάξει, στρώσει και σφίξει. Σωστά;

Και αν δεν αρέσουν σε εσάς, αφήστε τις γυναίκες να τις φορέσουν

Μεταξύ μας, εκείνες τις φοράνε καλύτερα. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το παρακάτω photostory.

Kαι αν ακόμη δεν έχετε, ανεξάρτητα από τις πολιτικές σας πεποιθήσεις, ‘πειστεί’ γιατί η γραβάτα δεν πρέπει να εξοριστεί από την δημόσια ζωή, αφήνουμε τον τελευταίο λόγο στην Scarlett Johansson.

Εσείς, ακόμη να πειστείτε;