PUBLI

Αυτές που δεν βάζουν σουτιέν πάνω τους

'Χωρίς σουτιέν, χωρίς έγνοιες' φαίνεται να είναι το ανεπίσημο μότο αυτής της καλοκαιρινής περιόδου.

Όπως τα μεταξωτά βρακιά δεν είναι, ως γνωστόν, για όλους τους γλουτούς έτσι και η απουσία στηθόδεσμου λόγω θερινής σεζόν απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις (Όχι Sofia Vergara, εσύ δεν μπορείς να το κάνεις). Δεν είναι ότι παραπονιόμαστε. Απλά επισημαίνουμε το τι συμβαίνει εκεί έξω, ποιες το έχουν κάνει σημαία και ποιες το έχουν παρακάνει.

Η αφορμή

Οι συγκεκριμένες φωτό της Πάολα, όπως τις δημοσίευσε το star.gr, που την δείχνουν με ένα λευκό μπλουζάκι και χωρίς σουτιέν στο παρασκήνιο των Mad Awards. Φάουλ για κάποια με πλαστικό στήθος.

Και το λευκό. Και το χωρίς σουτιέν. Και το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλες φωτό της, από εβδομαδιαία περιοδικά, που την δείχνουν με σχεδόν πανομοιότυπο λευκό μπλουζάκι.

Τι εννοείς γιατί; Γιατί το χωρίς σουτιέν επιτρέπεται σε γυναίκες με στήθος σαμπάνια. Άντε μέχρι κούπας μέσα στην οποία βάζουμε και τρώμε τα corn flakes. Από εκεί και πέρα βγάζει, είτε το θέλει είτε όχι η γυναίκα που το φοράει, προστυχιά.

Ναι, ακόμη και αν είναι η Scarlett Johannson στα νιάτα της, την οποία βλέπετε στην κεντρική εικόνα.

Ναι, ακόμη και αν μιλάμε για την Beyonce. Μια δηλαδή κυρία με το Κ κεφαλαίο.

Δείτε εδώ ένα photostory με εκείνες στις οποίες το ‘επιτρέπουμε’, έτσι για να μπείτε στο κλίμα.

Mοναδική εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα αποτελεί η 58χρονη Sharon Stone, όπως την βλέπετε εδώ από μια πρόσφατη έξοδό της στο Παρίσι, αγκαζέ με το τεκνό της. Όχι γιατί είναι εντελώς αισθητικά άρτιο το θέαμα. Αλλά ‘τιμής ένεκεν’ για τις χαρές που μας έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια.

Στην ίδια λογική που το ‘επιτρέπουμε’ και στην Ελένη Μενεγάκη. Αν και έχει σταματήσει πια να το κάνει, με τα πειστήρια, ωστόσο, να είναι ακόμη διαθέσιμα στο internet.

Οι συνήθεις ύποπτες

Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που η Rihanna φόρεσε σουτιέν. Ούτε, είμαι σίγουρος, και εκείνη. Δεν πειράζει γιατί όλες οι σχετικές εμφανίσεις της είναι ‘εξαιρετικές’. Υποδείγματα πρόκλησης και τσουλοσύνης.

Ενίοτε σε πακέτο haute cοuture.

Ναι, το έχει παρακάνει. Όμως, στην τελική, το κορίτσι διαθέτει και το σώμα και το attitude για να το υποστηρίξει. Κάτι που κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί, τουλάχιστον όχι ακόμη, για την Miley Cyrus. Άλλο ένα κορίτσι που βλέπει σουτιέν και δεν ξέρει τι ακριβώς κάνει.

Και δεν μιλάω για τα τωρινά της καμώματα. Όλα όσα δηλαδή κάνει για να παρατείνει την καριέρα της. Έτσι ήταν και από μικρή.

Την σχετική τριάδα έρχεται να συμπληρώσει και η -κατά πολύ μεγαλύτερή τους- Cameron Diaz η οποία αντιμετωπίζει το να μην φοράει σουτιέν ως απόδειξη του πόσο ‘αντράκι’ είναι

‘Οι άνθρωποι νομίζουν ότι το ότι δεν φοράω ποτέ σουτιέν είναι fashion statement. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν και παραμένω αγοροκόριτσο’

Αν και πραγματικό ‘αντράκι’, κατ’εμέ, ήταν και παραμένει η Charlize Theron. Εκεί δεν δηλώνει τέτοιες ηλιθιότητες. Απλώς, με τέτοιο σώμα και τέτοιο τέλειο στήθος, δεν έχει ανάγκη από ενίσχυση ή κάλυψη.

Οι αδελφές Ματσούκα

Σε ένα ιδανικά πλασμένο πλανήτη θα ήταν απαγορευμένο από το νόμο για μια γυναίκα όπως η Δήμητρα να φοράει σουτιέν.

Και δεν μιλάω μόνο για λήψεις από φωτογραφήσεις της, τον παλιό καλό καιρό, όπως αυτή.

Αλλά και για κάποιες δημόσιες εμφανίσεις της όπου έχει υιοθετήσει τη συγκεκριμένη no bra no worries τάση.

Αν και, μεταξύ μας, όλο το παραπάνω ήταν η αφορμή για να δημοσιεύσω μια συγκεκριμένη φωτό της Μαρίας Ματσούκα, της τραγουδίστριας αδελφής της Δήμητρας, από τα παλιά, στην οποία συνεχώς πέφτω πάνω όταν σερτσάρω. Πως γίνεται κάτι τόσο ‘λάθος’ να είναι ταυτόχρονα τόσο ‘σωστό’;