WOMEN

Τα ‘χρυσά’ billion dollar babies

Και σέξι και δισεκατομμυριούχες. Ναι, και όμως υπάρχουν.

Κάποιες (λίγες) τα έφτιαξαν όλα μόνες τους. Κάποιες άλλες τα παντρεύτηκαν. Και άλλες απλά τα κληρονόμησαν από τον μπαμπά, τον παππού ή ακόμη και τον προπάππου τους. Πάντως τα έχουν. Και ξεκινούν κάθε πρωί με το να κάνουν μια βουτιά μέσα σε αυτά, όπως ο Σκρουτζ Μακ Ντακ. Ή, τουλάχιστον, εμείς έτσι θέλουμε να φανταζόμαστε.

Οι ‘Χολιγουντιανές’ αυτοδημιούργητες

Δεν είναι πολλές και δεν είναι απαραίτητα αυτές που νομίζεις. Νο1 στη λίστα η Jessica Alba, η αξία του start up της οποίας (που φτιάχνει πάνω από 170 βιολογικά προϊόντα για μαμάδες-τύπου δερμάτινη τσάντα για πάνες με θήκη για το βιολογικό αντηλιακό από κερήθρα) έχει φτάσει τα 1,5 δις ευρώ.

Πρόκειται για την Honest Company, της οποίας είναι συνιδρυτής. Αυτή δηλαδή που είναι, όπως φαίνεται και από το εξώφυλλο του Forbes, η βασική της δουλειά. Ταινίες φτιάχνει πλέον για την πλάκα της. Μια γυναίκα που αποτελεί, στα 34 της την επιτομή του ‘κορμί για αμαρτία και μυαλού για μπίζνα’.

Για την ακρίβεια στην ίδια ανήκει το 20% της εταιρίας, κάτι που σημαίνει ότι η προσωπική της περιουσία είναι γύρω στα 180 εκ. ευρώ. Ωστόσο το δικό της success story ήταν η έμπνευση για το άρθρο.

Εξίσου αναπάντεχη είναι η παρουσία στο No2 της λίστας της βαβαβούμ Jessica Simpson, η συλλογή της οποίας περιλαμβάνει πάνω από 30 είδη (από παπούτσια και γυαλιά ηλίου, μέχρι κοσμήματα και είδη για μωρά) και, εδώ και 10 χρόνια, κάνει τζίρο πάνω από 900 εκ ευρώ το χρόνο.

Δεν είναι απαραίτητα κυριλέ. Και σίγουρα δεν είναι couture. Αλλά πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια, κυρίως στην ενδοχώρα της Αμερικής, σε όλες εκείνες τις μη ανορεξικές γυναίκες που νοιώθουν ότι τις καταλαβαίνει καλύτερα από ότι οι editors της Γαλλικής Vogue.

Από εκεί και πέρα το χάος (τι τα θες, δεν βγάζεις τελικά ‘σοβαρά λεφτά από την σοουμπίζνα). Στο Νο28 της λίστας των Richest Self Made Women βρίσκουμε την Madonna με 467 εκ. ευρώ και στο No 49 την Beyonce με μόλις 224 εκ. ευρώ. Αν και πραγματικά αναπάντεχη, σε κάποιον που δεν ξέρει, είναι η παρουσία στο No 33 της 52χρονης Kathy Ireland με 377 εκ. ευρώ. Πρόκειται για ένα από τα πιο σέξι μοντέλα της δεκαετίας του 80, με 13 διαδοχικές εμφανίσεις στο Sports Illustrated Swimsuit, που ξεκίνησε να πουλάει μια σειρά από κάλτσες στα Kmart το 1993 και από τότε έχει δανείσει το όνομά της σε 17.000 προϊόντα με τζίρο 2,245 δις ευρώ το χρόνο. Εύγε, μόνο εύγε.

Οι πιο σέξι αυτοδημιούργητες

Δεν έχουν τα προσόντα των παραπάνω, αλλά διαθέτουν πολλά περισσότερα μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Πρώτη με διαφορά η 32χρονη Elizabeth Holmes, η νεαρότερη -και πιο χαριτωμένη- δισεκατομμυριούχος του πλανήτη, με 4,042 δις ευρώ περιουσία. Πως τα έβγαλε; Μέσω της εταιρίας βιοτεχνολογίας Theranos που ασχολείται με διαγνωστικά κέντρα και χαμηλού κόστους συσκευές για εξετάσεις αίματος. Αν και το τελευταίο διάστημα περνάει πολύ δύσκολα (μετά από ένα ρεπορτάζ της Wall Street Journal έχει χάσει μέρος της αξίας της καθώς φαίνεται ότι ίσως και να μην κάνει όλα όσα λέει).

Στο κατόπι της η αμαζόνα 44χρονη Sara Blakely που ίδρυσε την εταιρεία κορσέδων Spanx (ναι, το ξέρω ότι δεν είναι αυτό ακριβώς-αλλά πως αλλιώς να το εξηγήσεις σε έναν άντρα;) στο διαμέρισμά της στην Atlanta το 2000 (με αρχικό κεφάλαιο 5.000 δολάρια) και πλέον έχει προσωπική περιουσία 1,001 δις ευρώ. Και όλα αυτά γιατί η -πάλαι ποτέ υπάλληλος στο Disney World- έψαχνε να βρει κάτι που να την κολακεύει για να φορέσει κάτι από τη φόρμα της.

Πιο σικ η περίπτωση της 49χρονης σχεδιάστριας μόδας Tory Burch, που ‘χαριστικά’ μπαίνει στην λίστα μας (έχει περιουσία 900 εκ. ευρώ) που ξεκίνησε με ένα κατάστημα στην Nolita του Manhattan και πλέον έχει χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία. Μάλιστα τον Απρίλιο του 2014 ο Obama την έχρισε ως μια από τις 11 πρεσβευτές του όσον αφορά την πλανητική επιχειρηματικότητα.

Ειδική αναφορά στην 40χρονη CEO του Yahoo!, Marissa Mayer, που μπορεί να μην έχει ακόμη την απαραίτητη προσωπική περιουσία για να είναι εντός λίστας (βλέπε 341 εκ. ευρώ), αλλά αξίζει να γνωρίζεις πως ψηφίζεται μονίμως ως η πιο σέξι CEO του πλανήτη.

Oι φωτιά και λάβρα γαλαζοαίματες

Έχουμε ήδη μιλήσει αναλυτικά για τις PILFs (Princess I Like to Follow).Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι όλες δισεκατομμυριούχες. Ωστόσο δεν νομίζω ότι πειράζει να εκφράσουμε ακόμη μια φορά τον θαυμασμό μας για την 44χρονη Ράνια της Ιορδανίας, με διαφορά την ωραιότερη -και πιο classy- βασίλισσα του πλανήτη.

Επίσης θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε ότι η ωραιότερη πριγκίπισσα όλων παραμένει η εκθαμβωτική Charlotte Casiraghi. Πρόκειται για την 29χρονη εγγονή του Renier και της Grace Kelly, δημοσιογράφος, εκδότρια περιοδικών, κολλητή με τους Valentino και Karl Lagerfeld και κληρονόμος μιας περιουσίας της τάξεως των 5,1 δις ευρώ.

Εννοείται πως η Charlotte είναι μονίμως πρώτη στην λίστα με τις πιο ποθητές -και βαθύπλουτες- εργένισσες του πλανήτη. Συχνά πυκνά μαζί με την 40χρονη Delphine Arnault (έχει ήδη ένα γάμο, που κράτησε 5 χρόνια, στα ‘μπαγκάζια’ της), κόρη του Bernard (ο 4ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο), αντιπρόεδρος της Louis Vuitton και κληρονόμος μιας περιουσίας 3,5 δις ευρώ. Το παρατσούκλι της στους επιχειρηματικούς κύκλους; ‘Η Λύκαινα με το κασμιρένιο παλτό’

Oι 4 σέξι εξαδέλφες

Tις λένε Claire (27), Prisca (27), Jenna (27) και Virginie (28), είναι κόρες και κληρονόμοι των δυο αδελφών πίσω από την αυτοκρατορία καλλυντικών Clarins και όλες μαζί έχουν περιουσία 1,98 δις ευρώ. 4 εντυπωσιακές Γαλλίδες που, όταν εμφανίζονται μαζί, μόνο σοκ και δέος μπορούν να προκαλέσουν.

Οι σέξι κόρες δισεκατομμυριούχων

Τα βρήκαν έτοιμα. Κάτι που σημαίνει ότι, συνήθως, είναι και πρόθυμες να τα ξοδέψουν αλόγιστα. Ενδεχομένως, αν είσαι τυχερός και ικανός, πάνω σου. Τουλάχιστον αυτός είναι ο γενικός κανόνας. Ο οποίος σίγουρα δεν ισχύει για την πιο εντυπωσιακή -και δουλευταρού- από όλες. Την 34χρονη δηλαδή Ivanka Trump, κόρη του Donald, με ύψος 1,80, μπούστο Brigitte Nielsen και άνω των 1,8 δις ευρώ περιουσία. Πέρα από τις δουλειές του μπαμπά, έχει τη δική της συλλογή που περιλαμβάνει αρώματα, παπούτσια, τσάντες και γυαλιά ηλίου.

Σαφώς πιο ‘έξω καρδιά’ είναι οι δυο pin up κόρες του CEO της Formula One CEO, Bernard Ecclestone (δείτε τον εδώ και ‘θαυμάστε’ τον, μαζί με την σύζυγο και τις δυο κόρες του). Μιλάμε για την 27χρονη Petra Stunt, πρώην μοντέλο και νυν σχεδιάστρια μόδας, σύζυγος και μάνα.

Και, κυρίως, για την 31χρονη Tamara Ecclestone (που επίσης πρόσφατα παντρεύτηκε και έκανε παιδί). Πρώην μοντέλο που ποτέ δεν φοβήθηκε να μας δείξει τα κάλλη της (παρόλο που δεν το είχε ανάγκη), κεντρική φωτό στο άρθρο, κληρονόμος μιας περιουσίας 3,7 δις ευρώ και γνωστή από reality τύπου ‘Billion $$$ Girl’ και την αξίας 1 εκ δολαρίων συλλογή από τσάντες της.

Αυτές όμως, ήδη τις ξέρατε. Είναι οι ‘συνήθεις ύποπτες’ της κατηγορίας. Από εκεί και πέρα αξίζει να αναφέρουμε (με κατάταξη ανάλογα με το πόσο σέξι την βρίσκουμε):

Την κόρη του hedge fund manager Paul Tudor Jones II, Caroline Jones (24 ετών, τραγουδίστρια, συνθέτης, στιχουργός και κληρονόμος μιας περιουσίας 3,87 δις ευρώ).

Την κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Vasily Anisimov, Anna Anisimova (26 ετών, με το παρατσούκλι ‘η Ρωσίδα Paris Hilton, φιλοδοξία να γίνει ηθοποιός και κληρονόμος μιας περιουσίας 3,054 δις ευρώ).

Tην κόρη του μεγιστάνα των καζίνων από το Μακάο, Josie Ho (38 ετών, καταξιωμένη ηθοποιός και κληρονόμος μιας περιουσίας της τάξεως των 1,8 δις ευρώ).

Την κόρη του Ralph Lauren, Dylan Lauren (41 ετών, μονίμως μαυρισμένη, ιδιοκτήτρια της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων Dylan’s Candy Bar που εμπνεύστηκε βλέποντας το Willy Wonka and the Chocolate Factory και κληρονόμος μιας περιουσίας 4,1 δις ευρώ).

Την κόρη του Richard Branson, Holly (34 ετών, γιατρός, προσγειωμένη, εργατική και κληρονόμος μιας περιουσίας 3,7 δις ευρώ).

Και, τέλος, την μοναχοκόρη του Ινδού μεγιστάνα  Shiv Nadar, Roshni Nadar, η οποία, στα 27 της, έγινε CEO της εταιρίας τεχνολογίας του πατέρα της που δραστηριοποιείται σε 31 χώρες και έχει αξία 3,7 δις ευρώ.

Οι σέξι τρισέγγονες δισεκατομμυριούχων

Όσο και να το ψάξαμε, σέξι εγγονή δισεκατομμυριούχου δεν καταφέραμε να βρούμε, με μοναδική εξαίρεση την σικάτη Aerin Lauder, κληρονόμο της αυτοκρατορίας καλλυντικών Estée Lauder, με περιουσία 2,3 δις ευρώ.

Αντιθέτως από δισέγγονες τα πάμε καλύτερα αφού εδώ περιλαμβάνεται η 32χρονη Amanda Hearst, δισέγγονη του μεγιστάνα των μίντια William Randolph Hearst με κληρονομιά 1,8 δις ευρώ (την οποία μοιράζεται με άλλους δυο συγγενείς). Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες βαθύπλουτες όλων των εποχών, που έχει υπάρξει μοντέλο και αυτή την στιγμή δουλεύει ως εκδότρια περιοδικού.

Ενώ τις τρισέγγονες εκπροσωπεί πανάξια η 31χρονη Ariana Rockefeller, τρισέγγονη του ιδρυτή της Standard Oil John D. Rockefeller, κληρονόμος περιουσίας 2,5 δις ευρώ από τον παππού της, απόφοιτος του Columbia και πάλαι ποτέ εθελόντρια σε σχολείο στην Βραζιλία.