PUBLI

Οι Ελληνίδες που ανταγωνίζονται τους γλουτούς της Jennifer Lopez

Η κυκλοφορία του Booty της Jennifer Lopez, στο οποίο μας δείχνει φάτσα φόρα το μεγαλύτερό της ταλέντο (με την βοήθεια της Iggy Azalea) ήταν αφορμή να εκθειάσουμε τα δικά μας κορίτσια.

Έχουμε, φυσικά, και στο παρελθόν ασχοληθεί με το -πάντα φλέγον- θέμα των made in Greece γλουτών. Με την μόνη διαφορά ότι, αυτή τη φορά, θα αναφερθούμε μόνο στα booties. Εκείνο το συγκεκριμένο ‘φουσκωτό’ είδος που τρελαίνει τους Αφροαμερικάνους και μετέτρεψε την Kim Kardashian σε σταρ. Έστω σε σταρ του κώλου.

Προσοχή. Είναι πολύ σημαντική η παραπάνω διευκρίνηση και μην την ξεπετάτε έτσι. Για όταν μιλάμε για booties, αυτομάτως αποκλείουμε κορίτσια σαν τα κρύα νερά που διαθέτουν υπέροχους γλουτούς αλλά όχι φουσκωτούς. Κορίτσια που μας έχουν δώσει πολλές χαρές όπως π.χ. οι Όλγα Φαρμάκη, Χριστίνα Κολέτσα, Δήμητρα Αλεξανδράκη και Χριστίνα Μουστάκα.

Είπαμε. Το κριτήριο εδώ είναι ένα και μοναδικό. Ποιοι από τους παρακάτω θα πρωταγωνιστούσαν άνετα στο βίντεο της Lopez. Κάνοντάς μας, υπό μια έννοια, ‘εθνικά υπερήφανους’.

Οι θρύλοι του παρελθόντος

Δεν θέλω να ακουστώ σαν κάτι γέρους που πάντοτε πιστεύουν ότι τα πράγματα στην δική τους εποχή ήταν καλύτερα, αλλά, συγκεκριμένα στο θέμα των booties, η αλήθεια είναι ότι, κοιτάζοντας πίσω, μας έρχονται δάκρυα στα μάτια.

Όχι, δεν θα γίνω (πολύ) γραφικός μιλώντας για εκείνον της Βίνας Ασίκης που άνδρωσε μια ολόκληρη ‘Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα’ γενιά. Ας περάσουμε κατευθείαν σε αυτούς που, επί μια δεκαετία και βάλε ο καθένας, στοίχειωσαν το συλλογικό μας υποσυνείδητο.

Ξεκινώντας από την αδιαφιλονίκητη πρωταθλήτρια του είδους, Γωγώ Μαστροκώστα. Μια γυναίκα πραγματική κόλαση, από όποια πλευρά και αν την κοιτούσες. Επίσης μια γυναίκα που ακόμη και σήμερα κρατιέται μια χαρά. Να τα λέμε αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.

Παρέα, εκεί στα ψηλά, της κάνει η Μάγκυ Χαραλαμπίδου, διαχρονικά το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό κάθε 35αρη όταν κάποιος του πει τι λέξη ‘ιστορικοί γλουτοί’. Αξέχαστες οι φωτογραφήσεις της. Μεγάλο το ευχαριστώ που της οφείλουμε.

Ενώ την τριάδα ‘blast from the past’ έρχεται και συμπληρώνει δικαίως η Ίνα Λαζοπούλου με το υπέροχο -λόγω χορού- σώμα. Η μοναδική της λίστας που έχει υπάρξει Άγγελος της Βικτόρια. Επίσης, άσχετο, έχει παίξει σε videoclip του Bruce Springsteen.

Ειδική μνεία και ξεχωριστή αναφορά και οφείλουμε και θα κάνουμε στην φαντασμαγορική Νόνη Δούνια. Ενδεχομένως την συνολικά πιο σέξι Ελληνίδα όλων των εποχών. Υπό την έννοια ότι τα σωματικά της προσόντα ήταν εντελώς λατινοαμερικάνικα. Επιπέδου Sofia Vergara. Και οφθαλμοφανώς διεθνών προδιαγραφών.

Από εκεί και πέρα, κοιτώντας πίσω, μπαίνω σε πειρασμό να συμπεριλάβω και κάποια λιγότερο ‘φωταγωγημένα’ κορίτσια, όπως τις Φαίη Μακρή, Μάνια Ντέλου και τις αδελφές Κανονίδου. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν με πιάνει υπερβολικά η νοσταλγία.

Ή, αν, σε περιπτώσεις όπως της Άρτεμις Γεωργακάκη.

Και της Ιωάννας Παπαδημητρίου, με παραπλανούν και με θολώνουν τα συγκεκριμένα υπέροχα εξώφυλλα του Playboy.

Όπως π.χ. αντίστοιχα συμβαίνει και με την Χριστίνα Αλούπη και την φωτογράφηση της στο FHM που μας άφησε κληρονομιά μια τέτοια λήψη. Κατά τη γνώμη μου μια από τις καλύτερες που έχουν βγει ποτέ στην Ελλάδα.

Αν και εδώ μάλλον τα συγχαρητήρια πηγαίνουν στο φωτογράφο και όχι στον γλουτό.

Ο αθλητισμός χτίζει σιδερένιους γλουτούς

Έρρικα Πρεζεράκου. Η δικιά μας Anna Kournikova, υπό την έννοια ότι μπορεί να μην κατέκτησε ποτέ τεράστιους τίτλους, αλλά ήταν και παραμένει η πιο σέξι Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών. Μια γυναίκα η οποία, αν είχε γεννηθεί στην Αμερική, με τέτοια προσόντα, δεν θα υπήρχε hip hop videoclip στο οποίο να μην ήταν πρωταγωνίστρια.

Και αυτό με κάθε σεβασμό στην Νίκη Ξάνθου, την μοναδική που μπορούσε να την κοιτάξει -στο συγκεκριμένο τομέα- στα μάτια.

 

Ενώ ως αθλήτρια αντιμετωπίζω και την Μαριάντα Πιερίδη (υπήρξε άλλωστε πρωταθλήτρια στίβου), την μοναδική τραγουδίστρια που είχε την ‘πειθαρχία’ να καλλιεργήσει, εξίσου με την φωνή της, και το συγκεκριμένο μέλος της ανατομίας της. Λογικό καθώς οι περισσότερες, αντί να ιδρώνουν στα γυμναστήρια, προτιμούν να ανεβάζουν το δείκτη sex appeal τους με λίγο σιλικόνη και το σωστό (μίνι ως τους λοβούς των αυτιών) styling.

Καθώς επίσης την -πραγματική αποκάλυψη- γυμνάστρια Μαρία Παπαδοπούλου που μας τίμησε με μια σέξι φωτογράφηση στο Maxim και μετά έριξε (σε εμάς το αντρικό της κοινό) μαύρη πέτρα πίσω της. Ένα υπέροχο, αξεπέραστο πίσω της.

Το παράδοξο των λευκών με γλουτούς Βραζιλιάνας

Υπάρχει μια ειδική κατηγορία γυναικών που, ενώ από την μέση και πάνω είναι λεπτές και μοντελέ, στην περιοχή των γλουτών θυμίζουν πρωτοξάδελφες της Kardashian.

Μια σωματική ‘δυσμορφία’ που μπορεί να δυσκολεύει τις ίδιες , αν π.χ. είναι όντως μοντέλα, αλλά κάνει τους άντρες να μην μπορούν να πάρουν τα μάτια τους από πάνω τους.

Τέτοια είναι οφθαλμοφανώς η περίπτωση της Σταρ Ελλάς Αντωνίας Καλλιμούκου. Και μάλιστα σε φαντασμαγορικό βαθμό.

Αντίστοιχη και εκείνη της Αγγελίνας Ματαλιωτάκη την οποία θυμάμαι ήδη από την πρώτη φωτογραφήση που έκανε στην ζωή της. Για την ακρίβεια θυμάμαι πόσο εντύπωση μας έκανε το συγκεκριμένο φαινόμενο, όταν βλέπαμε αρετουσάριστες τις λήψεις στο ατελιέ.

Ενώ στην συγκεκριμένη κατηγορία, αν και δεν τους φαίνεται, μπαίνουν τόσο η Σταρ Άννα Πρέλεβιτς όσο και η νικήτρια του Next Top Model Σεράϊνα Καζαμία. Με την τελευταία να χρωστάει αυτό το συγκριτικό της πλεονέκτημα στο γεγονός ότι υπήρξε πρωταθλήτρια του σκουός στην Ελβετία. Ένα άθλημα-ταμάμ για ανάπτυξη γλουτών.

Τέλος εδώ οφείλουμε να συμπεριλάβουμε την μοναδική, αξεπέραστη, πραγματικά one of a kind Playmate Κωνσταντίνα Ράμπια. Την Πειραιώτισσα που, μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή όσο κάποιες άλλες στην λίστα, αλλά όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι θα έβγαινε σταρ αν υπήρχε τέτοιος διαγωνισμός.

Εκείνες που θα έπαιζαν σε κάθε videoclip

Και τώρα, που τελειώνουν σιγά σιγά τα ψέματα, ήρθε ώρα να βάλουμε στο παιχνίδι τα μεγάλα όπλα. Συγκεκριμένα την Εύα Λάσκαρη. Εκείνο το κορίτσι που στα 00s διέθετε τους καλύτερους γλουτούς στην αγορά. Επίσης τις συνολικά πιο πληθωρικές καμπύλες. Μια γυναίκα που ακόμη και η Lopez θα ζήλευε τις αναλογίες της.

Η Εύα ναι, θα μπορούσε να συμπρωταγωνιστήσει στο συγκεκριμένο videoclip. Και αν τα έβρισκε σκούρα από τη ‘συμμαχία’ Lopez-Azalea, θα μπορούσε πάντοτε να βρει στήριξη από άλλες Ελληνίδες με συγκριτικό πλεονέκτημα στο συγκεκριμένο τομέα.

Όπως την Ίνα Σιδέρη του Θέμου.

Την πάντοτε αξιόμαχη Χριστίνα Στεφανίδη.

Ή την αξέχαστη Αλίκη Καρποδίνη, υποψήφια στο Next Top Model, που γνωρίσαμε για ελάχιστο χρόνο (έχει αφιερωθεί -σύμφωνα με δημοσιεύματά της- στην οικογένειά της) αλλά πάντοτε μνημονούμε σε αντίστοιχα άρθρα.