Instagram
WOMEN

Οι Ελληνίδες βασίλισσες του καρναβαλιού που έχουν αφήσει εποχή

Γιατί ο Άλκης Στέας ζει, αυτός μας οδηγεί.

Κανονικά, βασίλισσα του καρναβαλιού, κάθε καρναβαλιού, από το Μοσχάτο, την Πάτρα και την Ξάνθη έως το Ριο και τη Βενετία, θα έπρεπε να είναι μόνιμα η Ελληκοσκοτζέζα Kristen Ciel του Ξημερώματα. Να βρεθεί, ρε παιδί μου, ένας αρμόδιος να την διορίσει. kirsten

Και όχι, δεν είναι εντελώς άκυρη η φλασιά μας, αφού το δικό της πρόσφατο post να παίζει με κάτι πυροτεχνήματα στην Πάτρα, τώρα που γύρισε ξανά στην Ελλάδα (ναι, την παραφυλάμε) ήταν που μας έδωσε την αφορμή να θυμηθούμε να ασχοληθούμε με το άθλημα.

 

Ή, αν πρέπει ντε και καλά να είναι το κορίτσι από την Πάτρα, βέρα που λέμε, τότε να διορίσουμε -επίσης σε μόνιμη βάση- την ωραιότερη Πατρινή όλων των εποχών, την πάλαι ποτέ Σταρ Ελλάς δηλαδή Ηλιάννα Παπαγεωργίου που εδώ και χρόνια κάνει γκράντε καριέρα ως μοντέλο στη Νέα Υόρκη.

 

Προσοχή. Μια χαρά εκτιμάμε την φετινή βασίλισσα, την 19χρονη φοιτήτρια στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο, Όλγα Κατσαρά, που -μετά από 4 χρόνια ως μαζορέτα- κέρδισε τη θέση μεταξύ 24 υποψηφίων και συνεχίζει μια ένδοξη παράδοση που ξεκίνησε το 1900.

 

Όπως εκτιμάμε το γεγονός ότι η επιτροπή επιλέγει ως βασίλισσα κορίτσια που όντως έχουν σχέση και με την Πάτρα και με το καρναβάλι (και όχι χορεύτριες σεξόβομβες όπως π.χ. την Αναστασία Γιούσεφ που είχε δηλώσει συμμετοχή το 2017) όπως την περσινή βασίλισσα, την 26χρονη δασκάλα χορού Άντρια Παναγιωτοπούλου που έχει διακριθεί σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς Bollywood (και έχει παίξει και ως κεντρική χορεύτρια σε ινδική ταινία).

 

Την -πάλαι ποτε Μις Αχαία- 21χρονη Δήμητρα Οικονομοπούλου, πίσω στο 2016, που συμμετείχε στην παρέλαση από τότε που ήταν στην τελευταία τάξη του δημοτικού.

 

Και, πάνω από όλα, εκείνη που έχουμε βάλει ως bookmark, την πρασινομάτα δηλαδή Νάσια Στεφανίδη (σπουδάστρια στο τμήμα Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΤΕΙ Πύργου), βασίλισσα στην Πάτρα το 2015, που ξέρει πως να κερδίζει και να κρατάει τα βλέμματα.

 

Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια αφού, αν θυμάμαι καλά, το 2011 βασίλισσα ήταν η Ναιλά του Next Top Model. Ναι, εκείνη που με το που βγήκε από το παιχνίδι χτύπησε εκείνη την αξέχαστη λεσβιακή φωτογράφηση (υπερβολικά NSFW για να μπει εδώ) στο Playboy μαζί με την Δήμητρα Αλεξανδράκη.

 

Αν και η αδυναμία μας, όσον αφορά τις Πατρινές βασίλισσες, ήταν και παραμένει με διαφορά η Πατρινή Σταρ Ελλάς 2008 Διονυσία Κουκίου, που είναι πλέον ιδιοκτήτρια σε γνωστό solarium της πόλης και την οποία επίσης βλέπουμε συχνά πυκνά στη Μύκονο.

 

Μια γυναίκα διεθνών προδιαγραφών που ποτέ δεν εκτιμήσαμε (ή φωτογραφήσαμε) όσο θα έπρεπε. Ακόμη και στο Καρναβάλι του 2009, όλα στραβά της πήγαν αφού βγήκε στην έναρξη και μετά αρρώστησε και αντικαταστάθηκε. Εντάξει, τουλάχιστον αντικαταστάτρια της Κουκίου ήταν η -φίλη της και φίλη μας- τραγουδίστρια Παυλίνα Κωσταγιού (που ποτέ δεν ξεχάσαμε από το Maxim).

 

Ψιτ, Νικολέττα. Νικολέττα Ράλλη. Το ξέρουμε ότι ήσουν και εσύ βασίλισσα το 2008. Ντυμένη μάλιστα σαν αγγελάκι. Αλλά δεν θέλουμε να σε αναφέρουμε και συνέχεια, γιατί θα καταλάβει ο κόσμος ότι την έχουμε μια καψούρα με την πάρτη σου και αυτό δεν είναι σωστό. (αν και εσένα βάλαμε κεντρική εικόνα)

Πάντως το 2009 ήταν μάλλον η καλύτερη χρονιά να είσαι βασίλισσα του καρναβαλιού στην Ελλάδα αφού, ταυτόχρονα με την Κουκίου, στο έτερο καρναβάλι με ονοματεπώνυμο, αυτό της Ξάνθης, στο άρμα ανέβηκε η Θεσσαλονικιά Κατερίνα Στικούδη (που δυο χρόνια αργότερα ήταν αρχηγός στο group των προσκόπων Μοσχάτου-Καλλιθέας στην παρέλαση στο Μοσχάτο).

Ένα καρναβάλι, αυτό της Ξάνθης, που είχε εντελώς διαφορετική λογική (βλέπε πιο μοδάτη και λαιφσταιλάδικη) στις επιλογές. Κάτι που αποδεικνύει το γεγονός ότι το 2010 το πόστο πήρε η Κρητικιά Δήμητρα Αλεξανδράκη. Η οποία, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, το διασκέδασε, αλλά δεν το ‘είχε’ απαραίτητα. alexandraki

Το 2013 η Ελληνογερμανίδια Λάουρα Νάργες που, τουλάχιστον, μια χαρά τα πήγαινε πάντοτε με το χορό και είχε γενικά την αγγελική εμφάνιση που απαιτούσε ο ρόλος με λευκό φόρεμα με όλη την πλάτη έξω, στέμμα και φούξια γόβες.

Και το 2014 άλλη μια Σταρ Ελλάς, η Λευκαδίτισσα Ευαγγελία Αραβανή στα κόκκινα. Που για άλλη μια φορά ήταν πανέμορφη μεν, όχι ο ακριβώς ο ορισμός της ‘ζεστασιάς’ δε. Τι τα θες, δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Πιο ‘αμήχανη’ επιλογή αυτή της Άξιας Ανδρεαδάκη το 2015 που δεν ήταν ακριβώς στο τοπ της φυσικής της κατάστασης.

Πιο απρόσμενη -αλλά και ευχάριστη- η περσινή, όπου επιλέχθηκε η 20χρονη φοιτήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Βάγια Χρυσού Ζέρβα από την Καβάλα με τα υπέροχα μάτια.

Και καλύτερη το τρίδυμο 2011, 2012 και 2016. Τότε που πραγματικά ωραίες γυναίκες, με καταγωγή την Ξάνθη, τίμησαν το καρναβάλι της πόλης τους. Αυτό που λέμε perfect storm.

Συγκεκριμένα το 2012 είδαμε την πάλαι ποτέ Playgirl Εμινέ Γεσίρ, Ελληνοτουρκάλα, 1,80 και πανέξυπνη, που είναι πλέον διευθύντρια παραγωγής τόσο στο ελληνικό όσο και στο Τουρκικό Survivor.

Το 2016 την ανερχόμενη μοντέλα Κωνσταντίνα Καρκάνη (εστεμμένη στο εξωτερικό) που διαθέτει όντως σπάνια ομορφιά και κλάση.

Και, πίσω στο ένδοξο 2011, ένα δικό μας, εντελώς δικό μας παιδί. Την Σάσα Μπάστα, γέννημα θρέμμα Ξάνθης, που φόρεσε ένα πράσινο γοργονέ φόρεμα που όντως της πήγαινε μια χαρά χάρμα.

Άσε που, σε προσωπικό επίπεδο, μου έκανε κάτι σαν την θριαμβευτική επιστροφή σε μια πόλη η οποία, μεγαλώνοντας, της είχε ρίξει γενναίο τρολάρισμα. Αυτό που λένε ‘καβάλα στον μονόκερο’ φάση.