WOMEN

Οι γυναίκες του Νότου στις οποίες αξίζει να φας τα λεφτά σου

Έλα μια βόλτα, τώρα που ετοιμάζεσαι να χάσεις τη δουλειά σου, αγαπητέ Ντάισελμπλουμ και θα δεις πως θα ξεχάσεις τα βάσανά σου.

Η πρόσφατα κάργα ρατσιστική δήλωση του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup, σύμφωνα με την οποία εμείς οι χώρες του Νότου (βλέπε Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα) ξοδεύουμε όλα τα χρήματά μας σε ποτά και γυναίκες (και μετά ζητάμε από τις χώρες του Βορρά οικονομική βοήθεια) προκάλεσε δικαίως μέγα σάλο.

 

Οι πάντες (νυν και πρώην βουλευτές, υπουργοί και πρωθυπουργοί) ζητάνε την παραίτησή του γιου των καθολικών δασκάλων εδώ και τώρα.

Το twitter έχει πάρει φωτιά εναντίον του.

Και υπάρχουν και εκείνοι οι κακεντρεχείς, που σχολιάζουν το πόσο αγέλαστος είναι τώρα, πόσο αγέλαστος υπήρξε στο παρελθόν και πόσο όμορφη ή όχι είναι η σύντροφός του και μητέρα των παιδιών του.

Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία αποδόμησής του.

Δεν υπάρχει λόγος, άλλωστε, αφού όλα δείχνουν ότι σύντομα θα πληρώσει πολύ ακριβά αυτή την άστοχη (εκτός και αν ήταν κάργα στοχευμένη στο κομματικό ακροατήριό του) δήλωσή του.

 

Αντιθέτως προτιμάμε, αν και εφόσον μείνει άνεργος ή, τέλος πάντων, βρεθεί με ελεύθερο χρόνο στα χέρια του, να  του προτείνουμε να κατέβει μια βόλτα από τα μέρη μας.

 

Να έρθει, όπως οι υπόλοιποι βόρειοι, να κάτσει κάτω από τον ήλιο, να πιει τα ποτάκια του και να δει μαυρισμένες γυναίκες να μην του δίνουν καμία απολύτως σημασία (ναι, αυτό ήταν κακία, αλλά μια δεν πειράζει-σωστά;) 

Έτσι μπας και συνειδητοποιήσει, έστω στα 50 του, το πραγματικό νόημα της ζωής.

Ότι δηλαδή τα σάβανα δεν έχουν τσέπες και ότι καλή η οικονομία και η λιτότητα, αλλά υπάρχουν πράγματα/ νύχτες/ γυναίκες σε αυτή τη ζωή που αξίζει να κάνεις την υπέρβαση.

Όπως, για π.χ., η παραπάνω λαχταριστή ποικιλία από επώνυμες (και κανονικές και insta) σταρ από Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα.

Προφανώς, παρότι πολύ θα το θέλαμε, δεν μπορούν να χωρέσουν όλες οι καλλονές της Μεσογείου σε ένα post.

Άλλωστε δεν περιμέναμε τον Γερούν τον αντι-νότιο να μας υπενθυμίσει τα καθαρόαιμα που έχουν έδρα εδώ.

Ξεκινώντας από
τις 30 πιο καυτές Πορτογαλίδες.
Εκεί δηλαδή που κάνει κουμάντο δικαίως
η Sara Sampaio, αλλά αξίζει
επίσης να έχεις στο νου σου την 27χρονη
Lucia Custodio που χτύπησε το jackpot στο αντρικό
συλλογικό ασυνείδητο ως το κορίτσι του
Πορτογαλέζικου ‘O τροχός της τύχης’
.

Ενώ τις καινούργιες μπορείτε συνήθως να τις δείτε στο account του πορτογαλέζικου Playboy.

Επίσης έχουμε εκφράσει αναλυτικά τη γνώμη μας και για τις Ισπανίδες. Ξεκινώντας από την Penelope Cruz, φυσικά φυσικά. Και συνεχίζοντας με την διάδοχο της, πρώτα στην καρδιά του Almodovar, μετά των Ισπανών και προσεχώς του υπόλοιπου πλανήτη, Bianca Suarez.

Ενώ μια δεδηλωμένη αδυναμία την έχουμε και στην κα Θορ Elsa Pataky, που επίσης κάνει διεθνή καριέρα.

Όχι, Μόνικα Μπελούτσι, προφανώς και δεν έχουμε ξεχάσει τη μαμά Ιταλία και τα Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα  & Μαρία Καρφάνα φρούτα της.

Κυρίως τα τηλεοπτικά. Τόσο εκείνα τα bunga bunga που πέρασαν από τα διαβόητα party του Μπερλουσκόνι, όπως η πρώην οδοντίατρος και μετέπειτα νομαρχιακή σύμβουλος Nicole Minetti (που φέρεται να ήταν το δεξί του χέρι).

 

Όσο και εκείνα τα μπουστάτα ταλέντα που βοήθησε να αναδειχθούν, όπως η εκ Σαρδηνίας Francesca Lodo με λουκ σουπερμόντελ.

Και η ξαδελφούλα της Giorgia Palmas που γνωρίσε τρελλή δημοτικότητα μετά τη συμμετοχή της στο Survivor.

Αν και εκείνη που αποτελεί τον ορισμό της Μεσογειακής Barbie, ακόμη και τώρα στα 44 της, είναι η -πτυχιούχος σεξολόγος- Sara Varone που ξέρει και από μπαλίτσα.

Όσο για την Ελλάδα, την γνώμη μας για εκείνες τις γυναίκες που είναι διεθνών προδιαγραφών σας την λέμε σε καθημερινή βάση.

Οπότε δεν έχει νόημα να σας κάνουμε επανάληψη για να δούμε αν το εμπεδώσατε.

 

Ειδική μνεία σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου ο συνδυασμός γονιδίων έρχεται και κάνει party, όπως στην περίπτωση της Ισπανικής καταγωγής (με λίγο από Ινδονησία) Ολλανδέζας Cindy Kimberly, μια 18χρονη babysitter που βρέθηκε με συμβόλαιο σε εξαιρετικό Ισπανικό πρακτορείο αφού έκανε repost φωτογραφία της ο Justin Bieber αναρωτιόμενος ποια στο καλό είναι.

Ή, προφανώς σε πολύ μικρότερο βαθμό, της δικής μας Ελληνο-Ολλανδέζας τραγουδίστριας Ιρένε Τρόστ.

Ενώ, για να μην κατηγορηθούμε για αντίστροφο ρατσισμό, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, όπως κάθε χρόνο, επίσης καλοδεχούμενες στα μέρη μας είναι και οι Ολλανδέζες.

Από supermodel, όπως η πληθωρική Lara Stone και η αψεγάδιαστη Doutzen Kroes που βλέπεται παραπάνω, ή η 21χρονη Romee Stridj, κορίτσι της Victoria’s Secret, που κάνει βόλτα εδώ.

Έως καυτές κόκκινες μάγισσες όπως η αιειθαλής Carice van Houten του Game of Thrones.