WOMEN

Οι μετανάστριες που αγαπήσαμε

Η φρέσκια ‘Ουκρανή’ Ευαγγελία Συριοπούλου στο ‘Το σπίτι της Έμμας’ ήταν η αφορμή για να θυμηθούμε τα κορίτσια με τις καυτές προφορές (και όχι μόνο).

Η απόσταση ανάμεσα στην ταλαίπωρη Μαρούσκα των ‘Δυο Ξένων’ και την Ισαβέλλα Βλασιάδου ως Ντολόρες Πεπίτα Χουάν Μιγκέλ ντε Φρανθέσκο Γκαλβάν στους ‘Αυθαίρετους’ μέχρι την αγαλματένια Άννα Ντιμιτρίεβιτς του ‘Για την Άννα’ είναι τεράστια. Κοινός παρανομαστής ότι και ‘πέρασαν και (μας) ακούμπησαν’.

Η αφορμή

Η Ευαγγελία Συριοπούλου στο ‘Το Σπίτι της Έμμας’ κέρδισε μέσα σε χρόνο dt την καρδιά του πάτερ-φαμίλια (αλλά και ταυτόχρονα ‘player’) Γιάννη Μπέζου. Το ίδιο και την δικιά μας.

 

Ουκρανή ως εθνικότητα και απροσδιόριστη ακόμη ως επαγγελματική ιδιότητα (σ.σ. μάλλον κάτι κυριλέ για να ταιριάζει και με την ενζενί που την υποδύεται) το μόνο σίγουρο είναι ότι πολύ ευχαρίστως θα θέλαμε να ξυπνάμε δίπλα της κάθε μέρα. Ότι και να έλεγαν για αυτό τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας ή η ‘Σκύλλα και Χάρυβδη’ πρώην σύζυγος μας.

Η πιο σέξι

Με τα χέρια κάτω η Άννα Ντιμιτρίεβιτς του Μανουσομανουσακικού ‘Για την Άννα’ ως η Ανατολικοευρωπαία στρίπερ την οποία ερωτεύεται ο δήμαρχος των Χανιών Θανάσης Ευθυμιάδης. Ένα ρόλο για τον οποίο η 180 κάτι εκατοστών Σέρβα, με μεγάλη καριέρα στο μόντελινγκ (από τα 18 της βρέθηκε στο Μιλάνο και μετά έζησε διαδοχικά σε Τόκιο, Παρίσι, Αμβούργο και Νέα Υόρκη) πριν έρθει στην Ελλάδα για ένα διαφημιστικό γιαουρτιού, ερωτευτεί όντως τον Θανάση Ευθυμιάδη και κάνει οικογένεια μαζί του, έκανε και τα σχετικά μαθήματα pole dancing.

 

Ειδική μνεία στον επίσης ρόλο μετανάστριας (αυτή τη φορά καθαρίστριας) που έπαιξε και στον ‘Με λένε Βαγγέλη’ δίπλα στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Η ‘αξίζει να τα βάλεις και με μαφιόζο για πάρτη της’ 

Ποιος μαφιόζος Ρένος Χαραλαμπίδης και ποια -ακόμη πιο μαφιόζα- μάνα τουq Αν είχαμε την ευκαιρία να του κλέψουμε και εμείς την Ουκρανή barwoman Τζένη Ιωακειμίδου, όπως ο λογιστάκος Κώστας Κόκλας στο ‘Βότκα Πορτοκάλι’ (2001), ευχαρίστως θα το κάναμε. Όσο πόδια/χέρια και αν μας έσπαγε στην πορεία. 

 

Τι μάτια, τι πρόσωπο, τι σώμα, τι κρίμα που έριξε τόσο γρήγορα μαύρη πέτρα πίσω της (σ.σ. η Τζένη έχει μετακομίσει από το 2008 στην  Νέα Υόρκη, όπου πλέον είναι σύζυγος μεγαλοδικηγόρου και μητέρα).

Η πιο αντιπαθητική

Όντας Γερμανίδα στην εποχή της κρίσης, η φράου Τζένη Θεωνά του ‘Πίσω στο Σπίτι’ δεν ήταν και ο πιο συμπαθητικός χαρακτήρας του κόσμου. Ειδικά από τη στιγμή που βρέθηκε ανάμεσα σε δυο αδέλφια.

 

Χαλάλι πάντως τα 500 βιντεάκια που, όπως έχει δηλώσει, είδε το Τζενάκι μας (όχι, δεν έχουμε τέτοια οικειότητα, αλλά θα το ευχόμασταν) προκειμένου να αποκτήσει πως είναι ο ήχος της γερμανικής γλώσσας. Την πέτυχε και με το παραπάνω.

Με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο

H Ιταλίδα Tζίνα Αλιμόνου στο ‘Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη’ δεν ήταν αυτό ακριβώς που λες κορίτσι για σπίτι. Πρώην αναγνωρίσιμο μοντέλο στην Ιταλία, που συνελήφθη για εμπόριο ναρκωτικών και παράνομη πορνεία. Καθώς επίσης αντίζηλος της Φαίης Κοκκινοπούλου για την καρδιά του Νίκου Σεργιανόπουλου.

 

Εννοείται πως, αν μιλάγαμε για κανονική ζωή, και όχι το σουρεαλιστικό σύμπαν των Ρήγα-Αποστόλου, το όλο θέμα θα είχε λήξει από το πρώτο επεισόδιο με τον Σεργιανόπουλο να την καψουρεύεται παράφορα και να την ανακηρύσσει σε αδιαφιλονίκητη βασίλισσα παντών των σταύλων.

Οι (κάρα) καλλονές που έρχονται 

Στον πρώτο της κινηματογραφικό ρόλο η Δούκισσα Νομικού υποδύεται -στην ομώνυμη ταινία- μια χαριτωμένη Λιμουζίνα, δηλαδή μια κάτοικο της Λιμόζ. Εξαιρετικό casting από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο για μια γυναίκα που χρόνο με το χρόνο μας παίρνει ακόμη περισσότερο τα μυαλά.

 

Mε εξίσου μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε από τέλη Δεκεμβρίου την -πάντα σε έχω στην καρδιά μου- Μάρα Δαρμουσλή που, στο artistic φουτουριστικό θεατρικό ‘Λευτεριά στη Μηδεία’, υποδύεται μια καλλονή Ουκρανή καθαρίστρια που αρνείται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

 

H υπηρέτρια που θυμόμαστε

Προφανώς υπάρχουν ‘μετανάστριες/οικιακές βοηθοί’ πριν από αυτή στην ελληνική τηλεόραση. Πιο σέξι (βλέπε όλες τις παραπάνω ή πιο αστείες (βλέπε τη Μαρούσκα των Δυο Ξένων). Αλλά πάντοτε κρατάμε μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας για τη Νίκη Σερέτη ως Δεβόρα στο ‘Εκείνες και Εγώ. Να ένα ελληνικό σίριαλ που δεν θα μας χάλαγε να δούμε ριμέικ του.

 

Βραβείο συνολικής προσφοράς

Δεν είναι ντροπή να μην θυμάσαι σε τι σίριαλ έχει παίξει ή τι εκπομπές έχει παρουσιάσει η Χριστίνα Γουλιελμίνο. Αλλά οφείλεις να παραδεχτείς ότι η χαρακτηριστική προφορά της, τόσο σέξι ιταλική όσο πρέπει, κάπου στο βάθος του μυαλού σου υπάρχει ακόμη.