WOMEN

Τα underboob που έγραψαν ιστορία

Γιατί ο καλύτερος τρόπος για να χαζεύεις ένα στήθος είναι πλέον από κάτω.

Κάτι μια συγκεκριμένη λήψη από την φωτογράφηση της Pamela Anderson για τον Mario Testino. Κάτι ακόμη η Rihanna που μόνο που δεν το έχει κάνει λάβαρο και βρήκαμε επαρκή αφορμή για να ασχοληθούμε με τον αιώνιο αντίπαλο του sideboob στον στίβο των αντρικών φαντασιώσεων.

Η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα

Για την επιδειξιομανή σοκολάτα από τα Barbados το underboob είναι σχεδόν δεύτερη φύση. Απόδειξη ότι μας το έχει χαρίσει απλόχερα στα πλαίσια διάφορων συναυλιών της, ενώ έχει φωτογραφηθεί (και βιντεοσκοπηθεί) έτσι για το βρετανικό GQ.

Και όλα αυτά πριν καν η Rihanna χτυπήσει κάτω από το στήθος της το -αφιερωμένο στην μακαρίτισσα γιαγιά της- τατού στην αιγυπτιακή θεότητα Isis που έρχεται και λειτουργεί ως νοητή παρένθεση στο όλο θέμα.

Γιατί αφού το χτύπησε άρχισε να το δείχνει με ακόμη περισσότερη μανία.

 

Μάλιστα την δόξα της ζήλεψε η Beyonce που επέλεξε ένα underboob εξώφυλλο (στο GQ) ως την πρώτη της βαρβάτη φωτογράφηση μετά τον 1 1/2 χρόνο που έμεινε εκτός ‘κουρμπετιού’ λόγω της εγκυμοσύνης της.

 

Το αποτέλεσμα, όπως βλέπετε, είναι επιεικώς μέτριο, καθώς τα χοντρά μπούτια και το σχετικά μικρό στήθος της την καθιστούν εντελώς λάθος σωματότυπο για το άθλημα.

Ουσιαστικά η μοναδική που ανταγωνίζεται στα ίσα την Rihanna είναι η Miley Cyrus που και underboob μας έχει δείξει σε συναυλία της και έχει φωτογραφηθεί πρόσφατα με αυτό τον τρόπο.

Κρίμα που το στήθος της είναι επίσης ένα τσακ μικρότερο (βλέπε φιρίκι αντί για μήλο) από ότι θα θέλαμε για να μας απογειώσει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντα.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Λίγα πράγματα καθώς το underboob προϋποθέτει μια άλφα εμπιστοσύνη ανάμεσα στο μοντέλο και τον φωτογράφο/περιοδικό αφού είναι μια λήψη στην οποία μπορεί εύκολα κάπου να ξεγλιστρήσει μια ξέμπαρκη ρώγα.

Κάτι που, στην ελληνική αγορά, σπάνια υπήρχε. Η εμπιστοσύνη, όχι η ρώγα.

Επίσης δεν είχε απαραίτητα και νόημα καθώς αν το cover girl τα έβγαζε, δεν είχες λόγω να επιχειρήσεις μεσοβέζικη λύση.

Κάπως έτσι έχουν καταλήξει να το έχουν επιχειρήσει μόνο κορίτσια που τα έχουμε δει και τα έχουμε ευχαριστηθεί γυμνά. Οπότε το underboob είναι μια έξυπνη λύση για να βγουν λίγο διαφορετικές.

Όπως συνέβη π.χ. με το πρωτοχρονιάτικο εξώφυλλο της Όλγας Φαρμάκη στο Nitro (σ.σ. το μόνο που έχει κάνει, καθώς συνήθως το περιοδικό την κράταγε καβάντζα για Αύγουστο).

 

Καθώς και το αντίστοιχο της Δήμητρας Αλεξανδράκη για το Max.

Αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, κανένα από τα παραπάνω δεν πιάνει μια μπροστά στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Μια γυναίκα που, όταν το αποφασίσει, ξέρει να μας δίνει το κάτι παραπάνω.

Τέλος, ψαχουλεύοντας αρκετά χρόνια πίσω έπεσα πάνω στην θρυλική λήψη των αδελφών Κανονίδου από φωτογράφηση τους στο Max.

Εκεί που πρωταγωνιστούν στο μοναδικό διπλό underboob στην σύγχρονη ελληνική ιστορία. Ή μήπως θα έπρεπε να πω τετραπλό;

Ποιες δεν πρέπει ποτέ να το επιχειρούν και γιατί

Η πρώτη προϋπόθεση για ένα καλό underboob είναι να υφίσταται η πρώτη ύλη, δηλαδή το boob. Γιατί αλλιώς ποια καμπύλη στήθους να (ανα) δείξεις όταν αυτή είναι ανύπαρκτη;

Case and point η -κατά άλλα συμπαθέστατη- Olivia Wilde στην πρώτη της φωτογράφηση στο GQ στα τέλη των 00s.

Ενώ εξίσου μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και το μεγάλο στήθος που αυτόματα μετατρέπει το underboob σε κάτι εντελώς τσοντέ. Με την απολύτως άσχημη, σχεδόν αντιαισθητική έννοια του όρου.
Ειδικά όταν το κορίτσι διαθέτει αληθινό στήθος, όπως η Αγγλίδα Helen Flanagan, ψηφισμένη ως τρίτη πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο φέτος.

Ή ακόμη και η Brooklyn Decker που στην συγκεκριμένη λήψη δεν φαίνεται εντελώς τραγική. Αλλά να μην ξεχνάμε ότι εδώ είναι μόλις 18 ετών. Δηλαδή όχι νταβραντισμένη ακόμη.

Γιατί στην περίπτωση του plastic is fantastic, όταν δηλαδή το στήθος μένει στο ύψος του ακόμη και όταν είναι αντιμέτωπο με τον τυφώνα Σάντι, τα πράγματα είναι εξίσου τσοντέ, αλλά πιο εντυπωσιακά.

Όπως απέδειξε άλλωστε η συγκεκριμένη λήψη της 45χρονης Pamela Anderson στο φακό του Mario Testino που στάθηκε και η αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο.

Ενώ καλό είναι να το αποφεύγουν οι άνω των 45. Εκτός αν κρατιούνται σε εξωπραγματικά καλή φόρμα, όπως π.χ. η Sharon Stone.

Η γωνιά των σουπερμόντελ

Όπως συμβαίνει συνήθως στις 9 στις 10 περιπτώσεις το σώμα της Gisele είναι ιδανικό και για αυτό τον σκοπό. Προκλητικό χωρίς να γίνεται χυδαίο, λαχταριστό χωρίς να σε λιγώνει.

 

Ενώ παραδόξως μια χαρά τα καταφέρνει και η Lara Stone, τις οποίες οι λήψεις της συνήθως βρωμάνε και ζέχνουν από αισθησιασμό.

Τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει από το παρεάκι μας και η Kate Upton που μέσα σε δυο χρόνια καριέρας έχει διαπρέψει σε οτιδήποτε έχει σχέση με boobs.

Αν και η συγκεκριμένη λήψη ήταν λίγο χαμένη στην μετάφραση σε σχέση με τις υπόλοιπες, πιο αναγνωρίσιμες και χιλιοπαιγμένες φωτογραφήσεις της.

Το νοκ άουτ από το πουθενά

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη underboob λήψη όλων των εποχών θα ερχόταν από μια 40αρα που φημίζεται για εντελώς διαφορετικό σημείο της ανατομίας της.

Εύγε  στο περιοδικό V που της το πρότεινε. Διπλό εύγε στην Jennifer Lopez  (βλέπε κεντρική φωτό) που δεν το φοβήθηκε.