WOMEN

Χειλάκια δαγκωμένα, ποτέ ξεχασμένα

Το δάγκωμα των χειλιών είναι ένα από τα σέξι πράγματα που κάνουν οι γυναίκες. Κάποιες το κάνουν καλά, άλλες καλύτερα αλλά μόνο οι παρακάτω έχουν ανάγει το άθλημα σε επιστήμη.

Είναι σαν να σου λένε ‘έλα δάγκωσε με’, ‘είμαι σέξι χωρίς να το θέλω’ ή, ενίοτε, όπως στην περίπτωση της Jolie που έχουμε βάλει κεντρική εικόνα, ‘Θα σου πιω το αίμα μέχρι τελευταίας στάλας. Και μετά θα μου πεις και ευχαριστώ από πάνω’. Τόσες πολλές διαφορετικές ερμηνείες, μια και μόνο ουσία. Ότι, όταν μια γυναίκα δαγκώνει το κάτω χείλος, μας είναι αδύνατο να σταματήσουμε να την κοιτάμε.

Η αφορμή

Ψάχνοντας να γράψω αυτό περί Emma Stone, έπεσα πάνω στο πόστερ της από το Easy A, την ταινία που απέδειξε ότι το κορίτσι μας έχει τα προσόντα για να γίνει σταρ. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όποιον γραφίστα το εμπνεύστηκε. Γιατί το συγκεκριμένο δάγκωμα των χειλιών, σε συνδυασμό με τα τεράστια πράσινα μάτια της, μας κάνει όντως να θέλουμε να δούμε την ταινία. Ανεξαρτήτως θέματος ή πλοκής.

Το βαρύ πυροβολικό

Δεν είναι ποτέ δυνατόν να μιλάμε για χείλη και να μην αναφερθούμε σε αυτά της Scarlett Johansson την οποία και πάλι την ευχαριστούμε συνολικά για την ευγενική της προσφορά στο αντρικό είδος. Αυτή τη φορά με αφορμή την παρακάτω φωτό.

Το ίδιο που συμβαίνει σε μικρότερο βαθμό και στην περίπτωση της Megan Fox που αποδεικνύει περίτρανα τίνος πράγματος είναι πρελούδιο το δάγκωμα του χειλιού.

Καθώς επίσης και στην Salma Hayek που μας δείχνει την έκφραση που έχει δυνητικά μια γυναίκα όταν της προσφέρεις ικανοποίηση. Κάνοντας της δώρο ένα μονόπετρο, χαρίζοντας της ένα πολλαπλό οργασμό ή απλά μην αφήνοντας το μπάνιο ως βομβαρδισμένο τοπίο αφού βγεις από αυτό.

Ειδική μνεία στις Amber Heard και Elisha Cuthbert που, χωρίς να φτάνουν σε δεξιοτεχνία τις παραπάνω, κάνουν ότι μπορούν για να μην μας περάσουν απαρατήρητες.

Κάνουν ότι μπορούν για να αποδείξουν ότι αξίζουν μια θέση στην λίστα.

Τα κακά κορίτσια

Η αλήθεια είναι πως ένα καλό κορίτσι που δαγκώνει το χειλάκι του, σου βγάζει περισσότερη διαστροφή από ένα κακό. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα τιμήσουμε και την τελευταία κατηγορία με αναφορές στην Lindsay Lohan, πριν τα ‘φουσκώσει’.

Ή ακόμη και στην Miley Cyrus πριν αποφασίσει ότι ο πιο κατάλληλος τρόπος να δολοφονήσει την Hannah Montana είναι με το να αρχίσει να γδύνεται όσο πιο συχνά μπορεί.

Οι Ελληνίδες που στο καλό είναι;

Μετά από ατέλειωτες ώρες στο ψάξιμο κατέληξα στην μια και μοναδική Ελληνίδα που έχει βγει φωτό να δαγκώνει τα χείλη της. Εκείνη που θυμόμουν δηλαδή έτσι και αλλιώς, αφού ήμουν παρών στην πρώτη αυτή φωτογράφηση της Μπάστα για το Maxim. Μια λήψη που την λες μέχρι και ‘ιστορική’ αφού, κάποια χρόνια μετά, αυτά τα χείλη, με το χαρακτηριστικό σημάδι, ‘φούσκωσαν’.

Στο πλευρό της, έτσι για να σπάει τη μοναξιά, μια πρόσφατη λήψη της Δέσποινας Βανδή από το instagram της που τη δείχνει να δαγκώνει τα χείλη της όσο μας ‘επιδεικνύει’ με καμάρι στήθος και κοιλιακούς.

Η εντελώς ανεπίδεκτη μαθήσεως

Μια στις τρεις φωτό της Kristen Stewart από πρεμιέρες και λοιπά κοκκινοχαλάτα event την δείχνουν να δαγκώνει τα χείλη της. Όχι, δεν προσπαθεί να δείχνει σέξι. Απλά είναι μέσα στη νευρικότητα. Το πιο αξιοπερίεργο; Μετά από τόσα χρόνια, ακόμη να μάθει να το κάνει σωστά. Μα καλά, αυτή η κοπέλα ποτέ δεν γκουγκλάρει τον εαυτό της;

Εξίσου κακή στο άθλημα είναι και η Nicole Scherzinger. Τουλάχιστον όμως αυτή φροντίζει ταυτόχρονα να φοράει ένα μπικινάκι. Οπότε το focus μας πέφτει, νομοτελειακά, αλλού.

Ενώ επιεικώς απαράδεκτη είναι και η -κατά τα άλλα- εξαιρετικά συμπαθής Olivia Wilde. Τουλάχιστον στη συγκεκριμένη εικόνα που μας μπερδεύει εντελώς. Μα που ακούστηκε να συνδυάζεις δάγκωμα χειλιού με το να φοράς στο δάχτυλο παιδικό παπουτσάκι. Κάποιος να της πει ότι η έκφραση που ψάχνει είναι η ‘oh, this is so cute’. H oπoία δεν έχει καμία σχέση με αυτή που όντως έχει.

Και, για το τέλος, μια Γαλλίδα

Το κούνημα των ώμων, οι βλεφαρίδες που πεταρίζουν, το βλέμμα που χαμηλώνει (από σεμνότητα) για ένα δευτερόλεπτο και το ταυτόχρονο δάγκωμα των χειλιών. Aν υπήρχε χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο άθλημα η Marion Cotillard θα έπρεπε να το πάρει δικαιωματικά. Τι, το θεωρείς εύκολο όλο αυτό; Για βάλε την κοπέλα σου να το κάνει για να δούμε πόσο καλά θα το καταφέρει.