ORIGINALS

10 πράγματα που θέλουμε να ξεχάσουμε από το φετινό καλοκαίρι

Η αγαπημένη(;) εποχή του χρόνου έχει μπει στην τελική της ευθεία. Ευτυχώς...

Εντάξει, δεν θα αρχίσω από τώρα τα “Καλό Χειμώνα”, δεν θέλω να κλείσεις το άρθρο εκνευρισμένος, ακόμα δεν μπήκες.

Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Το φετινό καλοκαίρι, σιγά-σιγά τελειώνει. Έφυγε ο Ιούνιος, έφυγε ο Ιούλιος, τι έμεινε; 20 μέρες Αυγούστου ακόμα και μετά Σεπτέμβρης, τα κεφάλια μέσα. Είτε πήγες ήδη διακοπές, είτε βρίσκεσαι τώρα (και μας διαβάζεις, πρέπει να τα περνάς εξαιρετικά), είτε τις άφησες για το τέλος, οι αναμνήσεις που θα κρατήσεις είναι λίγο-πολύ δεδομένες.

Τα μπάνια, τα παγωτά, τα χαλαρά ποτάκια (ΠΟΤΑΡΕΣ για κάποιους), οι μεγάλες αθλητικές στιγμές, ίσως κάποιος έρωτας, αυτά θα μείνουν και θα σου δώσουν δύναμη για το χειμώνα που έρχεται. Ναι, αλλά δεν έγιναν μόνο ωραία πράγματα αυτό το καλοκαίρι.

Δυστυχώς, συνέβησαν κι αρκετά τα οποία, αφού πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αποτρέψουμε, τουλάχιστον θα κάνουμε τα πάντα για να τα ξεχάσουμε.

Άντε και καλό χειμώνα (έλα, τρεις παράγραφοι πέρασαν, τώρα μπορώ να το πω).

Τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου στο Nammos

Εξαρχής, το ταίριασμα του Έλληνα τραγουδιστή με τους Gypsy Kings, ήταν λίγο, εχμ, παράξενο να το πούμε, παράταιρο, πρωτότυπο; Ήταν κάτι από π τέλος πάντων.

Κανείς όμως δεν περίμενε όλα αυτά που επρόκειτο να ζηστούν εκείνο το μεγαλειώδες βράδυ. Το “Fuck Ibiza”, τα “μπορεί να μπω, μπορεί να βγω”, τον DiCaprio με την τραγιάσκα του να χορεύει.

Όλα ήταν εξαιρετικά σουρεάλ, βγαλμένα από κάποια παλαιομοδίτικη κωμωδία καταστάσεων, στην οποία κάποια στιγμή λες “εντάξει, εδώ το γάμησαν”. Κι όμως, όλα συνέβησαν και τώρα προσπαθούμε να τα ξεχάσουμε και να προχωρήσουμε.

Αν και το “My Way” θα ηχεί για πάντα στα αυτιά μας, στο δικό μας, προσωπικό Κουρδιστό Πορτοκάλι, το οποίο στο Nammos μάλλον θα κόστιζε γύρω στα 200 ευρώ.

Πιθανότητες να συμβεί και του χρόνου: 99%

Τρόπος να την ξεχάσουμε: Με εντατική ακρόαση του αγαπημένου μας δίσκου, τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα.

Το πλατινέ μαλλί του Μέσι

 

Γενικά, δεν ήταν το καλοκαίρι του Λίονελ αυτό. Ποινή φυλάκισης με αναστολή για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής, ακόμη μια ήττα σε τελικό φορώντας τη φανέλα της Αργεντινής, διεθνής τίτλος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Κι εκεί που λες, εντάξει, τα δύσκολα πέρασαν, θα ηρεμήσει, πάει και κάνει αυτό το ανεκδιήγητο ντεκαπάζ στο μαλλί, για να δοκιμάσει κι άλλο τα όριά μας.

Δεν ξέρω για εμάς, πάντως απ’ το καλοκαίρι του 2016, ο Μέσι μάλλον θα θέλει να ξεχάσει τα πάντα.

Πιθανότητες να συμβεί και του χρόνου: 15%

Τρόπος να το ξεχάσουμε: Να κάνει το τρεμπλ με την Μπάρτσα δυο σερί χρονιές και να πάρει το Μουντιάλ με την Αργεντινή σε δύο χρόνια, σκοράροντας 178 γκολ.

Την παγκόσμια τρέλα

 

Εντάξει, ο πλανήτης το έχει χάσει εδώ και αρκετό καιρό. Για την ακρίβεια, ποτέ δεν ήταν φυσιολογικός ο κόσμος μας. Όμως αυτό το το καλοκαίρι, τα πράγματα ξέφυγαν.

Πραξικοπήματα, τρομοκρατικές επιθέσεις, τυχαίος κόσμος που παίρνει ένα μαχαίρι, ένα όπλο, ένα φορτηγό και θερίζει αθώο κόσμο. Ξεκολλάτε μωρέ, θα φοβόμαστε να βγούμε απ’ το σπίτι μας σε λίγο καιρό.

Κάθε φορά που ανοίγουμε την τηλεόραση, ένα νέο περιστατικό βίας μας σοκάρει, μέχρι τη στιγμή που τίποτα δεν θα μας σοκάρει πλέον. Κακή φάση.

Πιθανότητες να συμβεί και του χρόνου: 80%

Τρόπος να το ξεχάσουμε: Να κλείσουμε τηλεοράσεις και κινητά.

Το DAB

Και ειδικότερα, αυτό το αίσχος:

 

Την πρέπουσα ανάλυση, την κάναμε ήδη. Η θλίψη του παραπάνω video δεν συγκρίνεται με τίποτα με τη θλίψη που αισθανθήκαμε όμως, βλέποντας αυτό εδώ:

 

Πιθανότητες να συμβεί και του χρόνου: Κάθε φορά λέμε αποκλείεται να ξαναβγεί τέτοιο αίσχος και κάθε φορά κάποιος κάνει την έκπληξη.

Τρόπος να το ξεχάσουμε: Να πέσει ένα πιάνο στο κεφάλι μας. Νταμπ.

Την επιστροφή του ‘Independence Day’

 

Πέρασαν 20 χρόνια απ’ την πρώτη μάχη με τους εξωγήινους και μπορεί κι η “Μέρα της Ανεξαρτησίας” του 96 να μην ήταν κάποιο συγκλονιστικό αριστούργημα το οποίο άλλαξε την ιστορία του σινεμά, ήταν όμως ένα fun blockbuster το οποίο είδαμε ξανά και ξανά διασκεδάζοντας.

Αυτό πάλι, όχι. Όχι, όχι, όχι. Γενικά κάτι πρέπει να γίνει με την μανία των remake και το συγκεκριμένο είναι ένα έξοχο επιχείρημα για όλους όσους ξινίζουμε κάθε φορά που μια επιτυχία του παρελθόντος επιστρέφει.

Πιθανότητες να συμβεί και του χρόνου: Δυστυχώς, πολύ μεγάλες, αν όχι του χρόνου σε κάποιο απ’ τα προσεχή καλοκαίρια. Εξωγήινοι, σώστε μας.

Τρόπος να το ξεχάσουμε: Να ξαναδούμε το αυθεντικό σε λούπα.

Τα προκριματικά του Champions League

Φιάσκο. Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 20 χρόνια, η Ελλάδα δεν θα έχει εκπρόσωπο στους ομίλους του Champions League, αφού Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα απ’ τον καθένα.

Ο πρώτος αποκλείστηκε από Ισραηλινούς κι ο δεύτερος μετά από εκτός έδρας 1-1, μέσα στην κατάμεστη Τούμπα. Πλέον, κάθε Τρίτη και Τετάρτη, θα βλέπουμε μόνο τις ξένες ομάδες και έχουμε άλλη μια εξαιρετική δικαιολογία να αφιερωθούμε εξ ολοκλήρου στην Ευρωλίγκα.

Πιθανότητες να συμβεί και του χρόνου: 75%

Τρόπος να το ξεχάσουμε: Βλέποντας Europa League.

Τον Ντόναλντ Τραμπ

 

Έλα παιδιά, παράγινε το αστείο. Το χειρότερο είναι ότι αν βγει τον Νοέμβριο που μας έρχεται πρόεδρος, όχι απλά δεν θα τον ξεχάσουμε, αλλά θα αναπολούμε το καλοκαίρι του 2016, τότε που ήταν απλά ένας γραφικός κι επικίνδυνος ακροδεξιός.

Αυτό το καλοκαίρι, μήνα με το μήνα, ο επιχειρηματίας γίνεται όλο και πιο προκλητικός και βλέπει τη δημοτικότητά του να εκτοξεύεται. Κάτι δεν πάει καλά στον πλανήτη, τα λέγαμε και πιο πάνω.

Πιθανότητες να συμβεί και του χρόνου: Ό,τι λένε οι δημοσκοπήσεις (δυστυχώς, είναι υψηλές)

Τρόπος να το ξεχάσουμε: Ασχολούμενοι με την εγχώρια πολιτική πραγματικότητα.

Το φίλτρο του Snapchat με τον σκύλο

Παντού. Σε όλα. Μόνο τον Χριστό, τον Χίτλερ και τον Μαρκαριάν δεν είδαμε ακόμα με αυτό το εφέ, που κάνει την μούρη σου να μοιάζει με σκύλο με μεγάλα αυτιά και Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Α γλώσσα.

Τουλάχιστον, μας προσέφερε αυτό το έπος:

 

Α, μιας και το έφερε η κουβέντα: Snapchat φύγε από το Instagram, για άλλους λόγους το προτιμάμε.

Πιθανότητες να συμβεί και του χρόνου: 10%

Τρόπος να το ξεχάσουμε: Βλέποντας για μια ολόκληρη μέρα κανονικούς σκύλους. Με μικρότερες γλώσσες.

Το θέαμα στο Euro 2016

 

Ήταν συναρπαστικό, είχε συγκινήσεις, είχε ανατροπές, τελείωσε με έκπληξη. Κανένα παράπονο.

Ωραία μπάλα όμως, δεν είδαμε, στα περισσότερα παιχνίδια της διοργάνωσης. Λίγα γκολ, λίγες φάσεις, σημαντικοί παίκτες σε κακή κατάσταση και κουρασμένοι, ελάχιστα γκολ που θα μείνουν στην ιστορία στη λίστα με τα ομορφότερα που έχουμε δει σε μεγάλη διοργάνωση.

Τουλάχιστον, το σήκωσε ο Φερνάντο Σάντος.

Πιθανότητες να συμβεί και του χρόνου: Δυστυχώς, το καλοκαίρι του 2017 δεν υπάρχει κάποια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Τρόπος να το ξεχάσουμε: Βλέποντας Premier League.

Τον αποκλεισμό της Ελλάδας απ’ το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ

 

Δεν χάθηκε ο κόσμος, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουμε και μετά προς τη δόξα τραβάμε, η ομάδα έχει μέλλον, 5 εμείς 5 κι οι αντίπαλοι, κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, ναι σε όλα.

Όμως ακόμη ένα τουρνουά με Αντεντοκούνμπο και αποτυχία, είναι λίγο κρίμα. Τη θέλαμε την επίσημη αγαπημένη στο Ρίο, για να δώσει μια έξτρα γοητεία στο ήδη τρομερά ενδιαφέρον τουρνουά μπάσκετ των Αγώνων.

Πιθανότητες να συμβεί και του χρόνου: 20%

Τρόπος να το ξεχάσουμε: Βλέποντας ξανά το Ελλάδα-Η.Π.Α στη Σαϊτάμα το 2006.