OPINIONS

4 θεωρίες συνωμοσίας που αποδείχτηκαν αληθινές

Οι φαρμακευτικές χορηγούν φάρμακα που προκαλούν ασθένειες εν γνώσει τους. Ακούγεται τρομακτικό. Είναι τρομακτικό. Αλλά είναι και αλήθεια. Ποιος γελάει τώρα;

Πεθαίνουμε για θεωρίες συνωμοσίας. Πεθαίνουμε για αστικούς μύθους. Πεθαίνουμε για όλα αυτά, μάλλον γιατί επαναπαυόμαστε στο ότι είναι ψέματα. Στο ότι “έλα, αυτά δεν γίνονται ούτε στις ταινίες”. Μπορεί να είναι έτσι με όλες τις θεωρίες συνωμοσίας που ακούστηκαν ποτέ. Πιθανότατα, ο Έλβις δεν ζει πια. Αλλά οι παρακάτω θεωρίες συνωμοσίας βγήκαν αληθινές. Θα γελάσεις, αλλά θα σε πιάσει και κρύος ιδρώτας.

Συνωμοσία: Η κυβέρνηση κάνει μυστικά πειράματα σε πολίτες

Πρόκειται για μια από τις πιο παλιές θεωρίες συνωμοσίας σε κάθε επίπεδο. Η κυβέρνηση κάνει διαφόρων ειδών πειράματα σε απλούς πολίτες. Από παράνομες δοκιμές φαρμάκων, μέχρι προσπάθειες για έλεγχο μυαλού. Είναι το απόλυτο κλισέ θεωριών συνωμοσίας.

(ΣΑΣ ΛΕΩ! ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ AREA 51 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΒΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΙ!)

Η κυβέρνηση να κάνει κρυφά παράνομα πειράματα σε πολίτες; Ποιος τα σκέφτεται αυτά; Εεε.. Η CIA !

Η τρομαχτική πραγματικότητα: Κανένας θεωρητικός της συνωμοσίας δεν ήταν ποτέ παρανοϊκότερος, από τις ΗΠΑ στον ψυχρό πόλεμο. Μια περίοδο οι αρχές των ΗΠΑ εξέταζαν το ενδεχόμενο, να τους επιτίθεται η Σοβιετική Ένωση με τεχνητές δηλητηριώδεις βροχές.

(ΤΡΕΞΤΕ! ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΨΙΛΟΒΡΟΧΟ!)

Κάποιοι στιγμή σε ένα meeting της CIA , κάποιος είπε “Έι, δεν θα χε πλάκα να ξέραμε αν μπορούμε να ελέγξουμε το μυαλό ανθρώπων και να τους αποσπάσουμε ομολογίες με την χορήγηση ναρκωτικών”; Και κάποιος άλλος απάντησε, “Πλάκα θα είχε, αλλά δυστυχώς είναι παράνομο και κατάπτυστο να το κάνουμε, οπότε δεν θα μάθουμε ποτέ” και η κουβέντα έληξε εκεί. ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ! Το παράνομο πρόγραμμα της CIA υπεύθυνο για να ανακαλύψει τεχνικές βασανιστηρίων και απόσπασης ομολογιών με τη χορήγηση σκληρών ναρκωτικών και άλλων ουσιών ονομάστηκε MK ULTRA, το οποίο ακούγεται σαν υπερόπλο campy villain σε b-movie.

(Θα καταστρέψω τον κόσμο με το MK ULTRA MOY!)

To πρόγραμμα ήταν σε λειτουργία από το 1953 μέχρι το 1973 και σε αυτό το διάστημα χορηγούνταν καθημερινά διάφορες ουσίες σε πολίτες (χωρίς την άδεια ή γνώση τους), ώστε να μελετηθούν οι αντιδράσεις τους. Η CIA χρησιμοποιούσε οργανισμούς βιτρίνες για να μπορεί να κάνει παράνομα πειράματα σε ιδρύματα όπως πανεπιστήμια, νοσοκομεία ή φυλακές και στόχευε ‘ανθρώπους που δεν θα μπορέσουν να αντιδράσουν’ όπως φυλακισμένους ή ασθενείς ψυχιατρείου. Το μενού των πειραμάτων περιλάμβανε όλα τα κλισέ πειράματα καρτουνίστικα παρανοϊκών ανθρώπων, όπως στέρηση ύπνου, ψυχολογική κακοποίηση και χορήγηση ναρκωτικών (κυρίως LSD)  για μέχρι και 77 συνεχόμενες μέρες!

Το 1975, ο πρόεδρος Gerald Ford σύστησε μια επιτροπή για να κάνει έλεγχο σε δραστηριότητες της CIA την οποία εικάζω ονόμασε ‘Είστε τελείως τρελοί, δεν το πιστεύω ότι είμαι ο πρώτος άνθρωπος που κάνει τέτοια επιτροπή!’ και τα στοιχεία άρχισαν να βγαίνουν στην φόρα. Βέβαια, το 1973, ο τότε διευθυντής της CIA Ρίτσαρντ Χελμς σκέφτηκε να κάνει ανακαίνιση στα γραφεία της CIA και ξεκίνησε με ένα ‘ξεσκαρτάρισμα’ των εγγράφων που αποδεικνύουν κάθε δραστηριότητα του συγκεκριμένου προγράμματος.

(Τι κάνω; Εεε… Είναι στο πλαίσιο του νέου προγράμματος της CIA για την χρήση σερπαντίνων στην εθνική ασφάλεια)

Παρόλο που ακόμα και σήμερα διαρρέουν έγγραφα σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και που κάποια θύματα του προγράμματος κέρδισαν δικαστικά αποζημιώσεις, κανένας υπεύθυνος δεν τιμωρήθηκε πραγματικά. Το καλύτερο που πήραν τα θύματα ήταν μια έμμεση συγγνώμη του Κλίντον και μια απόφαση επιτροπής που εξέτασε το θέμα και απεφάνθη κάτι στο πλαίσιο του “Κάποτε θα τα θυμόμαστε και θα γελάμε”.

Συνωμοσία: Οι φαρμακευτικές χορηγούν φάρμακα που προκαλούν ασθένειες εν γνώσει τους

Άλλη μια συνηθισμένη θεωρία συνωμοσίας που μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Το πιο σύγχρονο παράδειγμα, είναι ο φόβος ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό σε ανήλικα παιδιά. Αλλά ο φόβος ότι πολλά από τα φάρμακα που χορηγούνται έχουν τελικά τεράστιες επιπλοκές, είναι πολύ παλιός. Αλλά είναι βλακείες έτσι; Είναι ολόκληρες φαρμακευτικές, δεν μπορούν να ρισκάρουν τέτοιο σκάνδαλο, έτσι;

Η τρομαχτική πραγματικότητα: Ένα παράρτημα του φαρμακευτικού κολοσσού Bayer ανακάλυψε κάποια στιγμή το 1981 ότι τα φάρμακα που χορηγούσε για το κουράρισμα ανθρώπων με αιμοφιλία, αύξαναν τον κίνδυνο για τους χρήστες να κολλήσουν τον ιό HIV. Το 1983 ο γενικός διευθυντής της Bayer σε ανοιχτή επιστολή του, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις, ότι όντως ο ιός HIV μεταδιδόταν μέσω των συγκεκριμένων φαρμάκων και απολογήθηκε. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες, δεν βοήθησε τα πολύ τα θύματα.

(Ζητάμε συγγνώμη αλλά εμείς στην Bayer βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο. Μην σκέφτεστε την ΜΙΑ ασθένεια που σας μεταδίδει, το φάρμακο αλλά τις χιλιάδες που ΔΕΝ σας μεταδίδει όπως γαστρεντερίτιδα)

Σε λίγα χρόνια, η ίδια φαρμακευτική ανέπτυξε ένα νέο φάρμακο για αιμοφιλικούς που ήταν αποδεδειγμένα ασφαλέστερο. Επομένως εξαφάνισε κάθε ίχνος του παλιού φαρμάκου από τις αποθήκες του και άρχισε να πουλάει το καινούριο, γιατί για τις πολυεθνικές μετράει πάνω απ όλα η ανθρώπινη ζωή ε; Αν απαντήσατε ναι, δεν έχετε καταλάβει καλά τι κάνουμε σε αυτή τη λίστα. Η εταιρεία συνέχισε όχι μόνο να πουλάει, αλλά και να παρασκευάζει το παλαιό επιβεβαιωμένα βλαβερό φάρμακο, διότι είχε ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαια για την παρασκευή και πώληση του. Μάλιστα το νέο φάρμακο πήγαινε εξ ολοκλήρου σε χώρες του δυτικού κόσμου και το παλαιό σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και Ασίας, γιατί ξέρετε, αυτοί είναι φτωχοί και επομένως οι ζωές τους αξίζουν λιγότερο.

(Τα κεντρικά γραφεία της Bayer)

Όταν γιατροί στην Ασία παρατήρησαν ότι όλο και περισσότεροι αιμοφιλικοί ασθενείς άρχισαν να κολλάνε τον ιό HIV, έστειλαν γράμμα στη Bayer με τίτλο “Ε! ΤΙ ΣΤΟ ΔΙ@39//Ο;”.

Στοιχεία άρχισαν να βγαίνουν στην φόρα ότι τα επικίνδυνο φάρμακο πουλιόταν κανονικά σε χώρες όπως Αργεντινή, Μαλαισία, Ταΐβάν και Ιαπωνία και ότι χιλιάδες άνθρωποι ήταν πια φορείς HIV εξαιτίας της χρήσης του. Η επίσημη θέση της εταιρείας ήταν ότι δεν μπορούσε να παράγει ακόμα μεγάλες ποσότητες του νέου φαρμάκου, όποτε έπρεπε να ικανοποιήσει τη ζήτηση σε χώρες που δεν είχαν πρόβλημα με το παλιό φάρμακο, γιατί έδειχναν ακόμα έδειχναν δυσπιστία στο νέο. Οι γιατροί αρνήθηκαν ότι είχαν λάβει γνώση για το τι χορηγούν σε ασθενείς στις κλινικές τους και τότε με την παρέμβαση του Οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων (ο πρόεδρος του οποίου εισηγήθηκε να λυθεί το θέμα διακριτικά) η εταιρεία αναγκάστηκε να διακόψει την πώληση του παλαιού φαρμάκου.

(Άρα… αίσιο τέλος υποθέτω).

Συνωμοσία: Η κυβέρνηση σκηνοθετεί τρομοκρατικές επιθέσεις για να δικαιολογήσει επεμβάσεις σε ξένες χώρες

Αυτό είναι είναι μια τρομακτική θεωρία συνωμοσίας. Είναι απαράδεκτο να το κάνεις. Είναι απλά απαράδεκτο και να το σκεφτείς.

Η τρομακτική αλήθεια: ΟΚ, ξεκινώντας να πω ότι δεν έχουμε επιβεβαιωμένο τέτοιο περιστατικό στην σύγχρονη ιστορία. Έχουμε όμως επιβεβαιωμένο σχέδιο για τέτοιο περιστατικό του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ και μάλιστα σε επίσημο έγγραφο. Είναι 1962. Οι φούστες είναι μακριές, τα κουρέματα γελοία και η αντικομμουνιστική τρέλα των ΗΠΑ σε απίστευτα υψηλά ύψη. H Σοβιετική Ένωση υπογράφει στην αρχή του έτους εμπορική συμφωνία με την Κούβα του Κάστρο και η Αμερική απαντάει επιβάλλοντας εμπορικό εμπάργκο στην Κούβα. Ώριμα πράγματα.

(Αν είναι να κάνεις εμπόριο με την Σοβιετική Ένωση, εγώ δεν θα κάνω εμπόριο μαζί σου. Να μάθεις)

Οι σχέσεις Σοβιετικής Ένωσης είναι στα άκρα και η Σοβιετική Ένωση πλέον έχει ένα σύμμαχο σε απόσταση αναπνοής  από τις ΗΠΑ, κάτι το οποίο δημιουργεί ανασφάλεια. Τότε γεννήθηκε η επιχείρηση Νόρθγουντ. Η επιχείρηση Νόρθγουντ ήταν μέρος ενός αντικομμουνιστικού προγράμματος που ασχολούνταν με την κατάσταση στην Κούβα και είχε τίτλο ‘Πρόγραμμα Κούβα’.  Ήθελα να είμαι εκεί, όταν σκέφτηκαν το όνομα.

(- Πώς θα ονομάσουμε το πρόγραμμα; – Έχω μια τρελή ιδέα. Είναι πρόγραμμα έτσι; Και έχει να κάνει με την Κούβα. Οπότε σκέφτηκα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΥΒΑ! – Συγκινητικό Τοντ! Θα πας μακριά)

Η επιχείρηση Νόρθγουντ ήταν μια επίσημη πρόταση του Υπουργείου Αμύνης προς το Πρόεδρο Κένεντι και υπάρχει πλέον ολόκληρη online. Η επιχείρηση προέβλεπε εικονικές και μη τρομοκρατικές επιθέσεις σε αμερικάνικο έδαφος με ενοχοποίηση της Κούβας,  ώστε να δικαιολογηθεί επέμβαση και ανατροπή του Κάστρο.

( – Ό,τι σας έλεγα για του Δίδυμους Πύργους. Ακόμα με θεωρείτε τρελή; – Ναι Κατερίνα. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη γι’ αυτό, σταμάτα να προωθείς τη συνωμοσιολογική ατζέντα σου παντού. Για αυτό δεν σε συμπαθεί κανένας)

Το μέγεθος των τρομοκρατικών χτυπημάτων ποικίλε, από μικροβόμβες σε ασφαλείς περιοχές μέσα σε πόλεις μέχρι την σκηνοθεσία επίθεσης κουβανικού μαχητικού αεροσκάφους σε αμερικάνικο εμπορικό. Το σχέδιο απορρίφθηκε από τον ίδιο τον Κένεντυ σε -είμαι σίγουρος- την πιο άβολη παρουσίαση σχεδίου όλων των εποχών.

(Ω, νευριάσατε από τις βόμβες; Δεν σας έχω πει καν για τα αεροπλάνα ακόμα)

O Κένεντι μάλιστα δυσαρεστήθηκε με το σχέδιο τόσο πολύ, που απέλυσε τον υπεύθυνο για την επιχείρηση Νόρθγουντ, στρατηγό Λίμαν Λέμνιντζερ. Ο Λέμιντζερ μετά από αυτό δεν ξαναβρήκε ποτέ δουλειά στις ΗΠΑ, πιθανότατα γιατί ήταν πολύ απασχολημένος να είναι ο νέος επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

(Αν με έμαθε κάτι η πολιτική μου καριέρα είναι αυτό: Αφού απολυθείς από μια θέση γιατί έκανες άσχημα την δουλειά σου, βρες μια καλύτερη)

Συνωμοσία: Η κυβέρνηση παρακολουθεί τα μέιλ σου, τα τηλεφωνήματα σου, τη ζωή σου

Η τρομακτική πραγματικότητα: Ει, θυμάστε εκεί την φάση με την NSA που υπέκλεπτε μέιλ και τηλεφωνήματα εκατομμυρίων Αμερικάνων;  Όχι; Πρόγραμμα Prism; Σνόουντεν; Η pole dancer κοπέλα του Σνόουντεν της οποίας φώτο μας πλάσαραν παντού για να μας αποσπάσουν την προσοχή από το θέμα; ΟΚ, τώρα κάτι θυμηθήκατε. Θα σας φρεσκάρω λίγο τη μνήμη. Το 2013 ο Σνόουντεν εργαζόταν στην Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, γνωστή ως NSΑ. Μια μέρα, έφυγε από την δουλειά του, πέταξε στο Χονγκ Κονγκ και συναντήθηκε με τρεις δημοσιογράφους. Στους δημοσιογράφους αυτούς παρέδωσε αποδείξεις και στοιχεία για ένα τεράστιο σκάνδαλο παραβίασης ηλεκτρονικών ιδιωτικών στοιχείων όπως μέιλ, τηλεφωνικές κλήσεις και ακόμα και τσατ σε σόσιαλ μίντια. Τα στοιχεία περισυλλέγονταν από τους σέρβερ μεγάλων εταιρειών όπως Google, Yahoo και AOL, οι οποίες δήλωσαν άγνοια για το γεγονός. Το ξέρω ότι αυτό θα έπρεπε να με κάνει να νοιώθω καλύτερα, αλλά δεν έπιασε.

(Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είχαμε παντελή άγνοια για την συμμετοχή μας σε αυτό το πρόγραμμα. Δεν παραδώσαμε στοιχεία σας συνειδητά στην NSA, απλά δεν είχαμε ιδέα ότι μας τα πήραν)

Ολόκληρη η ανθρωπότητα σοκαρίστηκε από τις αποκαλύψεις. Και μετά, έεε, απλά το ξεχάσαμε κάπως και γυρίσαμε στο άλλο ταμπ.

(Ω θεέ μου, η NSA ελέγχει όλα μας τα στοιχεία;! Ωπ, βίντεο με epic fails!)

Αλλά εντάξει δεν μπορεί, σίγουρα σε μεγάλο επίπεδο θα υπήρξαν αλλαγές ή κυρώσεις, μου λέτε. Αν με το ‘αλλαγές και κυρώσεις’ εννοείτε ότι τα πράγματα είναι πάνω κάτω τα ίδια, τότε πετύχατε διάνα. Ενώ καινούρια στοιχεία έρχονται συνέχεια στην φόρα για μαζικές παγκόσμιες παρακολουθήσεις και ενδείξεις για υπερυπολογιστές που σπάνε κάθε κωδικοποίηση εμφανίζονται, τα πράγματα κυλάνε πάνω κάτω στα ίδια. Είναι γεγονός ότι οι αποκαλύψεις του αυτοεξόριστου πλέον Σνόουντεν, ξεκίνησαν έναν διάλογο για το που είναι τα όρια ανάμεσα στην εθνική ασφάλεια και την παραβίαση της ιδιωτικότητας. Αλλά αυτή η υπόθεση έχει απ’ ό,τι φαίνεται πολύ δρόμο ακόμα.

( – Είναι ακριβώς σαν τους Δίδυμους Πύργους. – Όχι, δεν έχει καμία σχέση με αυτό Κατερίνα! Σταμάτα επιτέλους!)

Κεντρική φωτογραφία: Tom Pennington/ Getty Images / Ideal Image