ORIGINALS

7+1 λόγοι που με χαλάει το Survivor

Greeklish, ορθογραφικά, 'SlowBotion' και μάνατζερ ράγκμπι.

Το Survivor είναι αδιαμφισβήτητα το outsider της σεζόν, αφού ανάγκασε ακόμη και το Champions League να υποκλιθεί στα νούμερα της τηλεθέασης.

Λίγο το γεγονός ότι έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε δυνητικούς τροβαδούρους στα talent shows, λίγο το μυθικό καστ και φυσικά οι δοκιμασίες, ανάγκασαν πολλούς λάτρεις και μη των ριάλιτι να κολλάνε στην οθόνη τους για να παρακολουθήσουν διάσημους και μη, σε αλλόκοτoυς στίβους μάχης με φόντο την Καραϊβική.

Πέρα απ’ το γενικά πετυχημένο concept και το καστ όμως, όλοι έχουμε διακρίνει κάποιους λόγους οι οποίοι όχι μόνο μας το χαλάνε αλλά μπορούμε να τους θεωρήσουμε μέχρι και ανησυχητικούς.

Τα Greeklish

Υπάρχουν άτομα εκεί έξω που είναι άνω των 18 και γράφουν ακόμα με greeklish. Υπάρχει κάποια δόση λογικής σ’ αυτό, την οποία δεν μπορούμε να αντιληφθούμε εμείς οι κοινοί θνητοί; Μην είναι η πείνα, το κλίμα ή ο Άγιος Δομίνικος που κάνει τους παίκτες να νομίζουν ότι το κοινό στην ψηφοφορία είναι αλλοδαποί;

Παραθέτω τους αρχικούς στίχους από ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ του Οδυσσέα Ελύτη:

“Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική

το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου…

Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου..

Μάλλον τον Ελύτη και την ελληνική γλώσσα τα καθαίρεσαν το messenger και η ευκολία στο να μην σκέφτεσαι την ορθογραφία.

 

Για την Ιστορία ο Κινέζος της παρέας γράφει Ελληνικά:

 

Τα ορθογραφικά λάθη

Κάποια ονόματα είναι τόσο βασικά που δεν νοείται να κάνεις τέτοια ορθογραφικά λάθη. 4 γράμματα είχε το όνομα. Δεν σου ζητήσαμε να γράψεις Κλυταιμνήστρα, Σόφη είπαμε και το έκανες ουδέτερο. Το Σόφι.

 

Στο τέλος της ημέρας 4000 γυναίκες ήταν αυτές, μια Σόφη να του γράψει το όνομα μαζί με το τηλέφωνο δεν βρέθηκε;

Σόφη όπως φαίνεται δεν γνώρισε όμως ούτε ο Γιώργος.

 

Ο ορθός Λόγος

Δεν είχαμε ποτέ την απαίτηση να ακούσουμε άρτιους αγορευτές να αναλύουν την κατάσταση στην ζούγκλα και τα αγωνίσματα. Κατανοούμε ότι πολλές φορές εν τη ρύμη του λόγου όλοι κάνουμε λάθη, αλλά αγαπητή μας Λάουρα, με το να θες να βάλεις στα μαλλιά σου aircondition, ξεπερνάς μέχρι και τον Φατσέα στο ‘Καφέ της Χαράς’. Υποτίθεται ότι βγαίνεις στο γυαλί χρόνια και έχεις άνεση η οποία ξεπερνά τέτοια λάθη.

 

Απ’ την άλλη, οι Μαχητές μέσα σε όλες τις εντάσεις έχουν να αντιμετωπίσουν και τα “υπόχειρα” (θέλουμε να πιστεύουμε λόγω πείνας βλέπουν παντού χοίρους στα κάρβουνα).

 

Τανιμανίδης Style

 

Μιλάμε για μία τεράστια παραγωγή. Μοβ T- shirt με κορδονάκια; Μα μοβ T- shirt με κορδονάκια; Έτσι δεν πας ούτε για ύπνο, πόσω δε μάλλον να βγεις στην τηλεόραση.

Οι Επαγγελματίες Αθλητές

 

Στο Survivor έχουμε 2 διεθνείς αθλητές, τον Χούτο και τον Κοκκινάκη. Περιμέναμε λοιπόν πως λόγω της εμπειρίας του πρωταθλητισμού, θα ‘καταπίναν’ τους αντιπάλους τους.

Κι όμως, ο Χουτος πολλές φορές πέφτει στην ιδέα και μόνο ότι υπάρχει εμπόδιο, ενώ ο δε Κοκκινάκης, δεν κερδίζει ούτε όταν παίζει μόνος. Απογοητευτικός μέχρι και σε αθλήματα που είχαν να κάνουμε με πέταγμα μπάλας με το χέρι(!). Τι πολίστας ήταν δηλαδή;

Η slowBOtion

 

Είναι ‘παραλίας’, το δεχόμαστε. Είναι τυπάρας, μαζί σου. Αλλά ρε φίλε, διαγωνίζεσαι και πας σαν να μην σου καίγεται καρφί. Δεν είναι μόνο η αργή ταχύτητα,  είναι και το ύφος που δεν σε προϊδεάζει για καμία υπερπροσπάθεια. Δικαιωματικά ονομάζουμε την κίνηση ‘slowBOtion’.

Περί Στρατηγικής ο λόγος

Αν άκουγε σήμερα ο Σoυν Τζου ή ο Μακιαβέλι τους παίχτες του Survivor να μιλάνε για στρατηγική, θα αναθεωρούσαν τα βιβλία περί ‘Ηεμόνα’ και ‘Στρατηγικής Πολέμου’. Παίδες , δεν είναι στρατηγική αυτό αλλά φτηνό κουτσομπολιό. Το ξέρω πως κάπως θες να το ονομάσεις με φαντεζί τηλεοπτικούς όρους αλλά αυτό είναι απλό ξεκατίνιασμα.

+1 Μανατζερ Ράγκμπι

 

Κάθε παράγωγη θέλει έναν ‘ανακατώστρα’ που να έχει άποψη για όλα, από το πέταγμα της μπάλας μέχρι πως θα κοπεί ο φοίνικας. Τηλεοπτικά όμως κουράζει. Οι πραγματικοί αρχηγοί δεν μιλάνε πολύ, λένε λίγα και ουσιαστικά, άρα φίλε Πάνο δεν είσαι ένας από αυτούς.

Επίσης, ο τίτλος ‘Μάνατζερ Ράγκμπ’ι στην Ελλάδα είναι σαν να δηλώνεις πρωταθλητής παγοδρομίας στην Σαχάρα.

Σε γενικές γραμμές το Survivor έχει κερδίσει την μάχη της τηλεθέασης. Προσωπικά δεν έβλεπα reality αλλά το Survivor έχει κερδίσει το τηλεοπτικό μου δίωρο κάθε βράδυ.

Το μόνο που έχουμε να πούμε: Ο καλύτερος ας κερδίσει.