ORIGINALS

9 πράγματα που δεν είχες ιδέα ότι υπάρχουν

Βιβλίο με χορευτικές κινήσεις του Χριστού και ποίηση Τάκι Τσαν.

Λίγα λεπτά πριν τη σέντρα του αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Μίλαν, βρισκόμουν στο αμάξι, ακούγοντας από το ραδιόφωνο τον Βαγγέλη Αρναούτογλου να μεταφέρει το κλίμα που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ.

Πραγματικά πιστεύω πως ό,τι κι αν έλεγε εκείνη τη στιγμή ο συνάδελφος, δύσκολα θα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Αν για παράδειγμα άκουγα ότι στο γήπεδο έχει 300.000 κόσμο, ότι η Μίλαν παίζει με 2 εξωγήινους στη σύνθεσή της και πως στον πάγκο της ΑΕΚ κάθεται ένας ελέφαντας, απλά θα συνέχιζα να οδηγώ απτότητος και ανέκφραστος.

Όταν όμως ο Αρναούτογλου μας ενημέρωσε ότι οι δύο ομάδες έχουν παραταχθεί στο κέντρο του γηπέδου και από τα μεγάφωνα ακούγεται ο ύμνος του Europa League, σοκαρίστηκα. Τι εννοούσε ύμνος του Europa League; Από πότε υπάρχει αυτό το πράγμα και γιατί δεν το γνώριζα;

Συγκλονισμένος, αναρωτήθηκα πόσων πραγμάτων την ύπαρξη εξακολουθώ να αγνοώ. Και μετά από λίγο ψάξιμο, δηλώνω βέβαιος πως για τα περισσότερα, δεν είχες κι εσύ την παραμικρή ιδέα.

Το ελληνικό ‘Game of Thrones’

Τι είναι: Για την ακρίβεια, ήταν, αφού προ ολίγων ημερών κόπηκε οριστικά. Πρόκειται για τη σειρά ‘Παραμύθι Αλλιώς’ που προβλήθηκε πέρσι στον ΑLPHA και πλασαρίστηκε ως το ελληνικό ‘Game of Thrones’. Στην πραγματικότητα ήταν κωμωδία και αποτέλεσε την ακριβότερη ελληνική σειρά της ιστορίας, με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τους Γιάννη Μποσταντζόγλου και Νίκο Κουρή. Το κοινό όμως, προτίμησε το αυθεντικό GoT, γυρνώντας την πλάτη στο εγχώριο.

Πού θα το πετύχεις: Πλέον, μόνο διαδικτυακά, αν και δεσμεύομαι ότι σύντομα θα κάτσω να δω το πρώτο επεισόδιο για να γράψω review.

Πόσο πρέπει να στεναχωριέσαι που δεν ήξερες γι’ αυτό: Αν κρίνουμε απ’ την απήχηση, μάλλον ελάχιστα.

Χρονόμετρο μέσω του Google

Τι είναι: Αυτό ακριβώς που καταλαβαίνεις. Μπαίνεις στο google, γράφεις για παράδειγμα ‘10 minute timer’, πατάς enter και ενεργοποιείς αντίστροφη μέτρηση. Μέχρι και alarm θα χτυπήσει όταν εκπνεύσει ο χρόνος, το δοκίμασα. Λειτουργεί και σαν κανονικό χρονόμετρο.

Πού θα το πετύχεις: Στην αρχική σελίδα του Google.

Πόσο πρέπει να στεναχωριέσαι που δεν ήξερες γι’ αυτό: Αν έχεις υπάρξει κάπου που χρειαζόσουν χρονόμετρο και δεν έβρισκες, αρκετά.

Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Τι είναι: Κανονικότατο μουσείο στο Αιγάλεω, που σε ταξιδεύει στην ιστορία της τεχνολογίας, με παλιούς υπολογιστές, δισκέτες, παιχνιδομηχανές και άλλες συσκευές που σε έναν σημερινό εικοσάχρονο μοιάζουν όσο οικείες όσο ένας ιπτάμενος δίσκος.

Πού θα το πετύχεις: Λεωφόρος Κηφισού 58, Αιγάλεω, ανοιχτά Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-17.00

Πόσο πρέπει να στεναχωριέσαι που δεν ήξερες γι’ αυτό: Αν είσαι κοντά ή πάνω από 30, πάρα πολύ.

Ηλεκτρονικό Bubble Wrap

Τι είναι: Μπρελόκ με 8 ηλεκτρονικές φουσκάλες τις οποίες μπορείς να σπας συνέχεια. Έ-πος.

Πού θα το πετύχεις: Μπορείς να το παραγγείλεις online.

Πόσο πρέπει να στεναχωριέσαι που δεν ήξερες γι’ αυτό: Εγώ πάντως απορώ πώς έφτασα μέχρι τα 31 χωρίς να έχω ιδέα για την ύπαρξη αυτής της υπέροχης συσκευής.

Η Κολοπετινίτσα

Τι είναι: Η περιβόητη Κολοπετινίτσα υπάρχει, και βρίσκεται στην Τριταία Φωκίδας, μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα. Και για να μην πιστεύεις ότι σου λέμε βλακείες, πήγαμε, είδαμε και γράψαμε γι’ αυτή. Αμέ.

Πού θα την πετύχεις: Λίγο μετά την Ιτέα.

Πόσο πρέπει να στεναχωριέσαι που δεν ήξερες γι’ αυτό: Λίγο, μιας και η φράση έχει ήδη γίνει θρύλος, αλλά αξίζει μια βόλτα εκεί το καλοκαίρι.

Η εκκλησία των Jedi

Τι είναι: Θρησκεία η οποία βασίζεται στην δύναμη που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από το σύμπαν του Star Wars. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη θρησκεία, υπάρχει πράγματι μια πανίσχυρη δύναμη, η οποία κρατάει το σύμπαν ενωμένο. Για τα φωτόσπαθα δεν αναφέρεται κάτι.

Πού θα την πετύχεις:  Εδώ θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι: www.jedichurch.org

Πόσο πρέπει να στεναχωριέσαι που δεν ήξερες γι’ αυτό: Βασικά, θα πρέπει να στεναχωριέσαι αληθινά αν δεν έχεις δει τις ταινίες.

Η σύνδεση του Τάκι Τσαν με τον Σεφέρη

Τι είναι: Ένα μαγικό βιντεάκι από εκπομπή, στην οποία η παρουσιάστρια απαγγέλει τους στίχους του Τάκι Τσαν από το ‘Στην Αθήνα’, ως στίχους του Σεφέρη. Μαγεία.

Πού θα την πετύχεις: Στο YouTube.

Πόσο πρέπει να στεναχωριέσαι που δεν ήξερες γι’ αυτό: Το ίδιο με το γεγονός πως στην Αθήνα, μια πόλη 5 εκατομμυρίων, έχεις τόσους γνωστούς όσους κι εχθρούς.

Βιβλίο με χορευτικές κινήσεις εμπνευσμένες από τον Χριστό

Τι είναι: Δεν ξέρω πόσο παραπάνω να το αναλύσω. Θα σου πω απλά πως σου διδάσκει κινήσεις όπως οι ‘Water Walk’, ‘Temptation Tango’, ‘Judas Hustle’ και ‘The Apostolic Conga’.

Πού θα το πετύχεις: Στο Amazon.

(Άχαστο combo)

Πόσο πρέπει να στεναχωριέσαι που δεν ήξερες γι’ αυτό: Δεν ξέρω καν πώς μπορούσες και χόρευες χωρίς να το έχεις διαβάσει.

Τετράγωνα καρπούζια

Τι είναι: Καρπούζια σε τετράγωνο σχήμα, για κάποιο λόγο, επειδή Ιάπωνες. Πάντως στο ότι έτσι μεταφέρονται και τοποθετούνται ευκολότερα, ένα δίκιο το έχουν.

Πού θα το πετύχεις: Μάλλον πρέπει να ταξιδέψεις μέχρι την Ιαπωνία, προς το παρόν τουλάχιστον.

Πόσο πρέπει να στεναχωριέσαι που δεν ήξερες γι’ αυτό: Θα ζήσεις, πιστεύω.