ORIGINALS

Τα navy μπλουζάκια δεν χρειάζονται κότερο, μόνο γούστο

Μία δημοσιογράφος υποστηρίζει τους 'καπετανέους' του στυλ και δίνει ορισμένα -οικονομικά- παραδείγματα που μπορούν να σε κάνουν έναν από αυτούς (χωρίς να επιβαρύνεις το Ε9 σου).

Το ‘έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα’, είναι ίσως η καλύτερη ατάκα για να ξεκινήσει ένα κείμενο που σκοπεύει να υποστηρίξει ότι όπως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, έτσι και ένα κότερο δεν κερδίζει το κορίτσι. Βλέπω τον αντιρρησία που κρύβεις μέσα σου έτοιμο να μου επιτεθεί, γι αυτό επαναδιατυπώνω: Ένα κότερο από μόνο του, δεν μπορεί να κερδίσει το κορίτσι. Θα της τραβήξει το βλέμμα, θα της κεντρίσει το ενδιαφέρον, θα την κάνει ίσως να αποδεχτεί την πρόσκληση του ιδιοκτήτη του για ραντεβού, αλλά μέχρι εκεί. Για να το θέσω κάπως πιο κινηματογραφικά, θα πρέπει να έχει το ρόλο του Ντούζου και όχι του Βουτσά.

Πιθανότατα με έχεις ήδη περάσει για ρομαντική και ονειροπόλα που πιστεύω ότι όντως μία γυναίκα δεν κοιτάει τόσο το μέσο του ‘πρίγκιπα’ αλλά τον ίδιο τον πρίγκιπα. Ίσως να έχεις ήδη γράψει από κάτω σχόλιο στο κλίμα του “Αυτά τα πράγματα δεν ισχύουν στην πραγματικότητα“. Ωστόσο, επίτρεψέ μου να υποστηρίξω τα λεγόμενά μου και μετά, διαφώνησε με την ησυχία σου.

Polo “Number Nine” Enos Jeans 14,90€ >

 

Θα τραβήξω λίγο ακόμα το παράδειγμα από τα Κορίτσια για Φίλημα για να σημειώσω το εξής δεδομένο: Το κότερο μπορεί να τους εντυπωσιάσει όλους και όλες, το attitude ωστόσο είναι εκείνο που θα τους κερδίσει ή θα τους κάνει να σε προσπεράσουν επιδεικτικά. Κοινώς, η συμπεριφορά είναι σίγουρα εκείνη που θα σου χαρίσει εν τέλει το Χρυσό Πηδάλιο στα μάτια της. Που θα την κάνει να σε προσέξει και να θέλει να σε γνωρίσει.

 

Polo “Real Polo” Enos Jeans 19,90€ από 24,90€ >

 

Για να φτάσει ωστόσο να δει και να αξιολογήσει τη συμπεριφορά  και κατ’επέκταση το χαρακτήρα σου, θα πρέπει να έχεις τραβήξει το βλέμμα της. Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Μα φυσικά, με το προσωπικό σου στυλ. Και εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα.

 

Polo “Motor Car” Funky Buddha 19,90€ από 34,50€ >

 

Απαντώ εγώ για σένα: Προφανώς και όχι. Το άσπρο, το μπλε, οι όποιοι συνδυασμοί τους, πολύ δύσκολα θα ‘φτηνιαρίσουν’. Ως εκ τούτου, για να δείχνει κάποιος άσχημος ή κακόγουστος με ένα navy θα πρέπει να το προσπαθήσει πάρα πολύ. Για παράδειγμα, να υπερβάλλει, τιμώντας τη ρίγα ταυτόχρονα σε μπλουζάκι και παντελόνι -και παπούτσι. Εντάξει, εν τοιάυτη περιπτώσει είναι άξιος της μοίρας του.

T- shirt Redskins  28,70€ από 41€ >

 

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, το navy, το προσεγμένα συνδυασμένο, πάντοτε δίνει στον κάτοχό του ένα τσικ περισσότερη φινέτσα από οποιοδήποτε άλλο ρούχο. Τον κάνει σοβαρό και ταυτόχρονα άνετο να πάρει το σκάφος του και να πάει μια βόλτα. Εντάξει, πλάκα κάνω καταλαβαίνεις πώς το εννοώ.

Polo Yurban 28,80€ από 36€ >

 

Τώρα που τα συμφωνήσαμε έρχονται και οι προειδοποιήσεις.

Πρώτον: Προσοχή, παχαίνει

Το navy όταν έχει ρίγα έντονη, καλό θα είναι να μην το αγοράζεις τσίμα τσίμα στο νούμερο. Δώστου αέρα. Ακόμα καιι στο team_Spaliaras να είσαι, το κολλητό T-shirt navy, δεν πρόκειται να εκτιμηθεί. Τουλάχιστον όχι από την 4001η ερωτική σου σύντροφο, για τις προηγούμενες δεν ξέρω, δεν προλαβαίνω να τις ρωτήσω.

T- shirt Mr Marcel 81€ >

 

Δεύτερον: Δεν θέλει υπερβολές

Όπως είπα και παραπάνω, το navy θέλει μέτρο. Το όποιο ρούχο το υποστηρίζει είναι σίγουρο από μόνο του ιδιαίτερο. Και τα ιδιαίτερα ρούχα, φροντίζουμε να τα συνδυάζουμε όσο πιο απλά γίνεται. Αφενός για να τα αναδείξουμε και αφετέρου για να μη μας βάλουν σε στήλη Don’t δίπλα στις στιλιστικές επιλογές του Γιάννη Φλωρινιώτη (τον οποίο κατά τα άλλα, αγαπάμε).

T- shirt ESPRIT 20,79€ από 25,99€ >

 

Σημείωση: Αν δεν σε έπεισα με τον Φλωρινιώτη, έχω και άλλο πιο τρανταχτό παράδειγμα. Θυμάσαι εκείνο το επεισόδιο με τον Τζόι από τα Φιλαράκια και την Porche;

Βοήθεια, παρακαλώ.

Το έπιασες πιστεύω το υπονοούμενο.

Μπλούζα ESPRIT 23,99€ από 29,99€ >

 

Τρίτον: Το navy δεν έχει εποχή

Η λανθασμένη εντύπωση που έχουμε όλοι ότι το navy είναι καλοκαιρινό στυλ, πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Το navy είναι τόσο κλασικό που μπορεί να υποστηριχθεί με τα κατάλληλα ρούχα σε κάθε εποχή. Σταμάτα να υποστηρίζεις τέτοιου είδους ταμπού σε παρακαλώ.

 

T- shirt THE PROJECT 19,60€ από 49€ >

 

Bonus: Αν έχεις το σκάφος, ακόμα καλύτερα

Θα σε πουν κάπως γραφικό αν μοστράρεις τα κλειδιά της μηχανής, αν το έχεις στην οθόνη προστασίας του κινητού σου ή αν φέρνεις συνεχώς τη συζήτηση σε αυτό. Αν δεν κάνεις τίποτε τόσο εκκεντρικό και υπερβολικό δεν έχεις λόγο να μην ακολουθήσεις το δρόμο του navy μήπως και σε πουν υπερβολικό. Τι ψυχαναγκασμοί είναι αυτοί;

T- shirt G-star raw denim 47,90€ από 59,90€ >

 

Επίσης, η όλη συζήτηση μου θύμησε Ζάχο, γι αυτό θα κλείσω με αυτόν.

 

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, καπετάνιο!