ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μιλήσαμε με τους παίκτες που είχαν μάνατζερ τον Μάνατζερ Ράγκμπι

Ο Πάνος Αργιανίδης είναι ο πιο ενδιαφέρων παίκτης του Survivor. Κι όμως ως Μάνατζερ Ράγκμπι της Εθνικής λίγο έλειψε να μας στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Είναι ο πιο αναγνωρίσιμος Μάνατζερ Ράγκμπι στην Ελλάδα (παίζει να μην υπάρχει άλλος) και έχει γίνει το απόλυτο αστέρι του Survivor. Το πρόσωπο που όλοι λατρεύουν να μισούν. O Πάνος Αργιανίδης πάντα κατάφερνε να ξεχωρίζει, να ηγείται και να κατευθύνει. Το επιβεβαιώνουν και οι παίκτες της Εθνικής ομάδας Ράγκμπι που τον είχαν μάνατζερ και λίγο έλειψε να βρεθούν μαζί του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το καλοκαίρι του 2016.

Η μπλούζα με τα αστέρια είναι το σήμα κατατεθέν του. Η επιμονή του να βγαίνει μπροστά και να μιλάει εκ μέρους όλων, αλλά και το βαρύ βάδισμά του, επίσης. Όσο για το τελευταίο βέβαια έχει σταθεί και άτυχος γιατί τραυματίστηκε στο πρώτο κιόλας επεισόδιο.

‘Είναι 35 χρονών και ζει στην Αθήνα. Είναι προπονητής Rugby και personal trainer CrossFit. Επίσης, Μάνατζερ αποστολών εξωτερικού για την Πανελλήνια ομοσπονδία Ράγκμπι (σ.σ. η οποία βέβαια πλέον δεν υπάρχει). Σπούδασε Μάρκετινγκ Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης στο ΕΚΠΑ. Ασχολείται με το ping pong και με την ποδηλασία. Η προσαρμοστικότητα του πιστεύει ότι είναι αυτό που θα τον βοηθήσει περισσότερο στο παιχνίδι. Συμμετέχει στο Survivor γιατί είναι ένα από τα όνειρα του’.

Αυτό ήταν το βιογραφικό που έδωσε ο Πάνος Αργιανίδης στην παραγωγή του Survivor πριν καν επιλεγεί για να συμμετάσχει στο δημοφιλές παιχνίδι. Το στοιχείο φυσικά που κεντρίζει το ενδιαφέρον δεν είναι άλλο από το ‘Μάνατζερ Ράγκμπι’. Κι όμως πολλοί ήταν εκείνοι που δεν τον πίστεψαν εξ αρχής, μέχρι που τον είδαν στο αγώνισμα του Survivor να κατευθύνει όλους τους συμπαίκτες του, δείχνοντας πώς είναι γεννημένος… μάνατζερ.

Ναι, η κύρια ασχολία του μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ο απόλυτος έλεγχος της Εθνικής ομάδας Ράγκμπι και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία όπως τόνισαν οι τρεις διεθνείς αθλητές με τους οποίους μιλήσαμε. Ο λόγος για τους Χρήστο Αζναουρίδη, Γιάννη Καραγιάννη και Κοντρίν Νεγκούρα.

Γενικά είναι ένας άνθρωπος που παλεύει πολύ γι’ αυτό που θέλει. Είναι τελειομανής και τρομερός στο επικοινωνιακό κομμάτι

“Στην Κροατία στο προολυμπιακό Τουρνουά είχε πάρει όλη την διοργάνωση μόνος του. Το πού θα μείνουμε, το τι θα φάμε το πώς θα ντυθούμε, τις φωτογραφίες, τα πάντα. Ήταν τρομερός, κανόνιζε με τους ξένους ό,τι πρόβλημα υπήρχε και όλα αυτά μόνος του γιατί το Ράγκπι δεν είναι και ιδιαίτερα γνωστό δεν είχαμε και πολύ την βοήθεια του κράτους. Μόνο καλές αναμνήσεις έχω από τον Πάνο”, ήταν η απάντηση που βγήκε αυθόρμητα από το στόμα του Χρήστου.

(Ο τρίτος στην πάνω σειρά είναι ο Κοντρίν Νεγκούρα, οι δύο τελευταίοι στα δεξιά είναι ο Γιάννης Καραγιάννης και ο Χρήστος Αζναουρίδης).

Πριν προχωρήσουμε όμως καλό θα είναι να θυμίσουμε ή καλύτερα να ενημερώσουμε, για όσους δεν γνωρίζουν, ότι το Ράγκμπι έγινε ξανά Ολυμπιακό άθλημα το 2016. Και λέμε ξανά γιατί ήταν Ολυμπιακό σπορ στους τέσσερις πρώτους Αγώνες μέχρι και το 1924. Στο Ρίο βέβαια επέστρεψε ως Ράγκμπι Sevens, με τις ομάδες να έχουν από επτά παίκτες και να αγωνίζονται για δυο επτάλεπτα.

Η Ελλάδα λοιπόν πήρε μέρος στο πρώτο προολυμπιακό τουρνουά στην ιστορία του παγκόσμιου Ράγκμπι τον Ιούνιο του 2015 με τον Πάνο Αργιανίδη να έχει το ρόλο του γενικού επιβλέποντα, ή αλλιώς, team manager της ομάδας! Πριν κατοχυρώσει όμως το επάγγελμα του μάνατζερ ράγκπι, υπήρξε και παίκτης στην ομάδα του Αιγάλεω. Εκεί τον γνώρισε ο Κοντρίν, προτού οι δυο τους συνεργαστούν στην Εθνική.

“Ως μάνατζερ ο Πάνος έκανε πολλά πράγματα δίχως να έχει κέρδος. Και για το Ράγκμπι και για την Ελλάδα, αλλά και για εμάς τους παίκτες. Είναι πολύ δυναμικός και ξέρει τι θέλει”.

Ήταν πολύ καλός στο να μας πεισμώνει για τον επόμενο αγώνα

Μια συνήθεια άλλωστε που τη συνεχίζει και στο Survivor, προσπαθώντας διαρκώς να τονώσει το ηθικό των συμπαικτών του. Με τα λόγια του Κοντρίν συμφώνησε κι ο Γιάννης:“Είναι πολύ θετικός άνθρωπος, γεμάτος ενέργεια και πάντα δούλευε για το καλό της ομάδας. Έδινε όλο του το είναι για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των παικτών εντός και εκτός αγώνων!”

Στην Εθνική ομάδα ο Πάνος Αργιανίδης έκανε σχεδόν τα πάντα. Μέχρι και τα ηχογραφημένα μηνύματα στο τηλέφωνο της ομοσπονδίας έχουν τη φωνή του. Ήταν μαζί με τους παίκτες στα αποδυτήρια, τους εμψύχωνε, τους φώναζε, έβγαζε φωτογραφίες, έφτιαχνε το πρόγραμμα και μεσολαβούσε ώστε να είναι όλα στην εντέλεια.

Είχε δύο μεγάλα όνειρα. Το ένα ήταν να δει την Εθνική στους Ολυμπιακούς, για το οποίο το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς η ομάδα αποκλείστηκε. Το δεύτερο ήταν να πάρει μέρος και να κερδίσει το Survivor. Εκεί βρίσκεται ακόμη μέσα στο στόχο.

“Αυτό που μου έχει μείνει περισσότερο από εκείνον είναι ότι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να βοηθήσει το ράγκμπι σαν άθλημα, να το διαφημίσει”, τόνισε ο Κόντριν. Κάπως έτσι θυμηθήκαμε και μια μεγάλη ενέργεια που είχε κάνει το 2013, όταν ως μάνατζερ της Εθνικής μεταμόρφωσε την πλατεία Αριστοτέλους σε γήπεδο Ράγκμπι και έγινε θέμα συζήτησης.

Έχει τη μανία να βοηθάει τους πάντες και δεν σταματάει μέχρι να ολοκληρώσει με επιτυχία κάθε αποστολή. Όπως θυμάται ο Χρήστος: “Τον Πάνο τον γνώρισα μέσω της ομοσπονδίας. Μια μέρα μιλήσαμε στο τηλέφωνο και με κατατόπισε για το τι χρειάζεται για την Εθνική. Για κάποιο χρονικό διάστημα μιλούσαμε μέσω τηλεφώνου και με βοηθούσε, μέχρι που συναντηθήκαμε στο αεροδρόμιο με την αποστολή για την Κροατία.

Δεν μπορώ να ξεχάσω το πόσο καλόκαρδος είναι. Όποτε πέφταμε ψυχολογικά ερχόταν και μας εμψύχωνε συνεχώς. Σαν χαρακτήρας θα έλεγα πως είναι καλόβολος, ένας άνθρωπος που φέρνει τις ισορροπίες όποτε υπάρχει θέμα”.

Λειτουργεί ως βαλβίδα αποσυμπίεσης για πολλές καταστάσεις

Στο Survivor όμως από την πρώτη στιγμή ο Πάνος Αργιανίδης χαρακτηρίστηκε από πολλούς χρήστες των social media ως ύπουλος και ως ένας παίκτης ο οποίος θα έκανε τα πάντα προκειμένου να φτάσει στο έπαθλο. Ως εκείνος που σπέρνει τη διχόνοια και έχει κάνει την ίντριγκα μεσαίο του όνομα.

Το τελευταίο διάστημα βέβαια φαίνεται πως κερδίζει πόντους. Μπορεί να μην είναι τόσο καλός στα αγωνίσματα, αλλά όπως είπε ο ίδιος, περιμένει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του για να δούμε τον πραγματικό του εαυτό. Μεγάλο μέρος πάντως στο κύμα υποστήριξής του που έχει ξεσπάσει το οφείλει σε μια σελίδα στο facebook που δημιούργησαν οι φανς του, τον ‘Πανελλήνιο Σύλλογο Μάνατζερ Ράγκμπι’ που ήδη μετράει πάνω από 60.000 μέλη μέσα ένα μόλις μήνα.

Και φυσικά ό,τι video κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τον ίδιο πρωταγωνιστή γίνεται αμέσως viral. Όπως αυτό που τον είδαμε να διδάσκει aerobic σε γυμναστήριο υπό τους ήχους ηπειρώτικων τραγουδιών:

Ή εκείνο στο οποίο εμφανίστηκε με μαυρισμένο μάτι σε ‘δελτίο ειδήσεων’ σχολής δημοσιογραφίας:

Καλώς ή κακώς είναι ο πιο πολυσυζητημένος παίκτης του ριάλιτι. Μπορεί όμως να φτάσει ακόμα και στο έπαθλο; Τι πιστεύουν οι παίκτες που τον γνώρισαν στην Εθνική; “Η αλήθεια είναι πως δεν βλέπω Survivor. Αλλά ναι, μπορεί να πάει καλά”.

Είναι άνθρωπος πολύ στρατηγικός. Αυτό το στοιχείο μπορεί να τον βοηθήσει να φτάσει μέχρι το τέλος και να νικήσει

Ο Κοντρίν Νεγκούρα έχει πίστη στον Πάνο Αργιανίδη. Αντίθετη άποψη όμως έχει ο Γιάννης Καραγιάννης. “Φυσικά τον παρακολουθώ, αλλά θεωρώ ότι είναι λίγο πιο αδύναμος σε σχέση με τον Πάνο εκτός παιχνιδιού. Είναι δύσκολο να κερδίσει το έπαθλο γιατί υπάρχουν γερές κλίκες και επίσης ο τραυματισμός του είναι μεγάλο μειονέκτημα”.

Ο τρίτος της παρέας, ο Χρήστος Αζναουρίδης, μπορεί να μην παρακολουθεί ανελλιπώς τα επεισόδια λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά διαβάζει και ενημερώνεται για ό,τι συμβαίνει, ενώ όπως είπε: “Του το εύχομαι να κερδίσει από τα βάθη της καρδιάς μου. Το αξίζει. Έχει κάνει πολλά, έχει περάσει πολλά και θα είναι μια μεγάλη δικαίωση γι’ αυτόν”.

Είτε κερδίσει το έπαθλο, είτε όχι, έχει καταφέρει ως ένα μεγάλο βαθμό αυτό που είχε στο μυαλό του πριν καν μπει στο παιχνίδι. Να γίνει ο παίκτης που θα ασχολούνται όλοι μαζί του. Είχε μάλιστα και πλάνο το οποίο είναι… τυπωμένο στη μπλούζα του. Μιλάμε φυσικά για τα αστέρια, τα οποία φαίνεται πως τύπωσε κατά παραγγελία σε όλα του τα ρούχα προκειμένου να ξεχωρίζει. Έχει σπουδάσει άλλωστε μάρκετινγκ και ξέρει να πλασάρει με τον καλύτερο τρόπο τον εαυτό του.

Για όσους θέλουν να ντυθούν ‘Πάνος Αργιανίδης’ μπορούν να βρουν εδώ τη μπλούζα του σε διάφορα χρώματα και στη συνέχεια να τυπώσουν τα περίφημα αστέρια. Προς ενημέρωση πάντως, η κόκκινη μπλούζα είναι sold-out, επομένως είτε θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να επιστρέψει στα ράφια, είτε θα την αγοράσετε σε άλλο χρώμα. 

Από τα καλύτερα που διαβάσαμε στα social media για τον μάνατζερ ράγκμπι

> Μιλάμε για το δεύτερο μεγαλύτερο κίνημα στην ελληνική ιστορία μετά το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα.

> Ο μόνος που μπορεί να βάλει Μέρκελ και Σόιμπλε να τσακωθούν μεταξύ τους.

> Πάνος και Τσανγκ όταν συνεργάζονται δεν έχουν αντίπαλο. Μακάρι Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών στο μέλλον μπας και δούμε άσπρη μέρα.

> Σίγουρα θα μείνουμε στην Ε. Ε. με τον αρχηγό, γουστάρει τα αστέρια.

> Ένας μάνατζερ ράγκμπι και ένας πρώην μισθοφόρος μαλώνουν στον Άγιο Δομίνικο. Θα το λες πουθενά και δεν θα σε πιστεύουν ότι είναι Έλληνες.

> Ποια ομάδα ράγκμπι θα προλάβει να κλείσει τον μάνατζερ μόλις επιστρέψει δε ξέρω.

> Έχω να κλάψω έτσι από το Χάτσικο. Ευχαριστώ αρχηγέ γι’ αυτά τα συναισθήματα.

> Ξεκάθαρα πράγματα. Άψογη στρατηγική από τον σύγχρονο Μέγα Αλέξανδρο.

> Τσόλο Σιμεόνε, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Κάρλο Αντσελότι προσκυνούν αυτό το τεράστιο προπονητικό ταλέντο που ακούει στο όνομα Πάνος Αργιανίδης.

> Πέντε συνεχόμενες εύστοχες βολές και κερδίζει με άνεση τον BO 5-0. Τέτοιο συναίσθημα είχαμε να νιώσουμε σαν έθνος από τις βολές Καμπούρη.