ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Άλεξ Κάβδας ξέρει την Αθήνα απέξω κι ανακατωτά

Με αφορμή το City Ride της Heineken, το ΟΝΕΜΑΝ μίλησε με τον Άλεξ Κάβδα για την πόλη και τα νέα hot spots που ξεπηδούν συνέχεια σ' αυτή.

Τον Άλεξ τον έχεις δει παντού. Και δε μιλάμε μόνο για την τηλεόραση, ως τον πρώτο VJs του ελληνικού MTV Greece ή δίπλα στην Ελένη Μενεγάκη στον ALPHA, αλλά κυρίως για έξω. Ο Άλεξ κυκλοφορεί στην πόλη όσο λίγοι, βγαίνει, δοκιμάζει και φυσικά έχει άποψη για ό,τι καινούργιο συμβαίνει εκεί.

Και επειδή κανένα μυστικό της Αθήνας δε μένει κρυφό από τον Άλεξ, πρόσφατα πρόσφερε τις πολύτιμες γνώσεις του για την ενέργεια City Ride της Heineken μέσω του Daily Secret.

Το ΟΝΕΜΑΝ, αφού απόλαυσε ένα φοβερό χαμάμ χάρη στο City Ride, μίλησε με τον Άλεξ Κάβδα για τα κρυμμένα μυστικά της πόλης.

Ποιος είναι ο δικός σου ιδανικός τρόπος για να ζήσεις την πόλη στην οποία ζεις;

Τριγυρίζω, τριβελίζω, ανακαλύπτω, αποκαλύπτω και γενικά σχεδόν δεν κοιμάμαι για να προλαβαίνω να βλέπω όσα περισσότερα πράγματα γίνεται μέσα στην πόλη. Τώρα που το σκέφτομαι είναι σαν να είμαι ένας μόνιμος επισκέπτης, που τρέχει να προλάβει να δει όλα τα αξιοθέατα.

Μπορείς όταν κινείσαι με ένα αυτοκίνητο ή τα μέσα να ανακαλύψεις νέα στέκια;

Μπορώ με κάθε τρόπο να ανακαλύπτω νέα στέκια. Τις προάλλες πέρναγα βράδυ με το αμάξι από το Χαλάνδρι και έπιασα τον εαυτό μου να χαζεύει κόσμο που έκανε μάθημα χορού μέσα σε ένα μπαράκι. Φυσικά αυτό έγινε ένα Daily Secret! Όπως και να έχει, για εμένα είναι πλέον τρόπος ζωής να έχω τα μάτια μου ανοιχτά και να συλλέγω πληροφορίες, όπου κάποια στιγμή ενώνονται σαν κομμάτια παζλ και δημιουργούν μία εικόνα.

Δεν σε κουράζει το να πηγαίνεις συνέχεια σε νέα μέρη; Οι περισσότεροι έχουν τα στέκια τους, τις αγαπημένες τους περιοχές και δύσκολα δοκιμάζουν νέα πράγματα.

Δεν είχα ποτέ μου στέκια ή σταθερές περιοχές όπου κινούμουν. Εντάξει, έχω ένα καφέ/μπαρ στο Χολαργό, που ως φοιτητής με την παρέα μου μάλλον τους τελειώσαμε τις μπύρες, λιώσαμε τους καναπέδες, κάναμε όλα τα #highscore στα ηλεκτρονικά που είχε και δημιουργήσαμε τρύπες στα πατώματα από το χορό, το ομολογώ. Πέρα από αυτό όμως (και το ότι με λες θαμώνα της ευρύτερης περιοχής τους κέντρου), πηγαίνω όσο μπορώ σε διάφορες περιοχές, ή έχω τουλάχιστον τους απαραίτητους κατασκόπους, ώστε να ενημερώνομαι για τα τεκταινόμενα.

 

Έχεις ανθρώπους που εμπιστεύεσαι όταν σου προτείνουν ένα νέο μέρος για φαγητό ή ποτό; Πες μου μερικούς από αυτούς και σε τι είναι καλύτερος ο καθένας.

Κι ερχόμαστε σε αυτούς τους ανθρώπους, τους κατασκόπους, που με τον τρόπο τους μου χαρίζουν λίγες στιγμές ύπνου παραπάνω. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετοί, καθώς ο καθένας τους έχει ένα ξεχωριστό άγγιγμα (lol). Ονομαστικά μεγάλες προσφορές σε μυστικά έχουν κάνει οι φίλοι Ελιάνα Χρυσικοπούλου (degoustatrice από τις λίγες, με ξεκάθαρο γούστο), Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά (επίσης όλη μέρα κάτι ψάχνει να ανακαλύψει), η Ξένια Ζαρίτα (και οι βόλτες της στα Δυτικά), το ζεύγος κολλητών Δημήτρη Κουφάκη & Ελένης Βασιλογάμβρου (που δεν αφήνουν καινούργιο μαγαζί που να μην επισκεφθούν / ειδικά με τα burgers έχουμε ένα πάθος εδώ), οι γονείς μου Barbara και Κώστας (που πάντα συνεισφέρουν ευγενικά) και πάρα πολύς ακόμη κόσμος που απλά αρπάζω ιδέες τους μέσω του fb newsfeed. Εδώ να αναφέρω και τον “καθρέφτη” μου στην Κύπρο, Βασιλική Σαββοπούλου, που αλωνίζει το νησί για να βρει τα απαραίτητα μυστικά!”.

Υπάρχει τόση πληροφορία εκεί έξω για τα μαγαζιά σε διάφορα site. Εμείς ως Oneman προσπαθούμε να γράφουμε για εκείνα τα bar και τα φαγάδικα που έχουμε δοκιμάσει, μας αρέσουν και πιστεύουμε ότι πρέπει να τα μάθει ο κόσμος. Η λογική στο Athens Daily Secret μετά από τόσα χρόνια, ποια είναι πλέον;

Καθώς το 1 μυστικό την ημέρα, που απαιτεί η συνταγή, δεν προλαβαίνω να το δοκιμάζω προσωπικά, έχω όλο αυτό το μίνι entourage που ανέφερα παραπάνω να φροντίζει να είμαι ορθά ενημερωμένος για τα σημεία που θέλω να προτείνω. Συνηθέστερα όμως κάπως θα προκύψει και θα έχω μία προσωπική εμπειρία στον κάθε χώρο για την ίδια άποψη. Μεγάλο ρόλο παίζει και η προσωπικότητα του ιδιοκτήτη/υπεύθυνου σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πολλές φορές σε αυτή την πόλη νιώθω ότι ανάγουμε κάθε τι μυστικό σε φανταστικό, χωρίς απαραίτητα να είναι. Τη στιγμή που μερικές πολύ καλές επιλογές είναι και οι πλέον ορατές. Πόσο μπορεί να φτιάξει ένα μαγαζί το να το ξέρουν λίγοι και καλοί;

Θεωρώ ότι έχουμε πλέον μπει κι εμείς στη λογική της ταχύτητας έντονα, με αποτέλεσμα να μας χαρακτηρίζει μία αδυφαγική ανάγκη να δοκιμάζουμε συνεχώς νέες ιδέες, προτάσεις, γεύσεις, εμπειρίες κτλ. Νομίζω, ότι η αίσθηση του νέου είναι αυτή που ανάγει το “μυστικό” σε φανταστικό, ωστόσο αυτό που “φτιάχνει” ένα χώρο είναι η διάρκειά του στο χρόνο. Το πώς ιδιοκτήτες και πελάτες θα καταφέρουν να κρατήσουν το πράγμα φρέσκο και καινούργιο σαν την πρώτη φορά.

(φωτό: Κωνσταντίνος Τρυφερός)

Νιώθεις ποτέ μεγάλος; Ότι δεν ξέρεις ή δεν αντιλαμβάνεσαι απόλυτα τα στέκια ενός 20άρη;

Και πάλι πιστεύω ότι έχει να κάνει με τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν, εκείνοι θα σου μεταφέρουν το πνεύμα που επικρατεί, εκείνοι θα σου υποδείξουν το νέο cool. Γενικά, δεν έχω τέτοια ζητήματα όμως, όχι, αν θέλω θα βγω και θα παρτάρω σαν 20άρης.

Ξέρουμε ότι το Athens Daily Secret και εσύ προσωπικά συνεργαστήκατε με τη Heineken για το City Ride. Με ποια λογική επιλέχθηκαν οι άγνωστοι προορισμοί στους οποίους πήγαιναν καθημερινά τα πράσινα αυτοκίνητα της Heineken;

Οι προορισμοί έκπληξη επιλέχθηκαν μέσα από μία μεγάλη διαδικασία που διήρκησε περί τους 2 μήνες. Η λογική ήταν όλα τα σημεία να προσφέρουν κάτι το ξεχωριστό για τον επισκέπτη και να του αποκαλύψουν «θησαυρούς» κρυμμένους μέσα στην Αθήνα από τους οποίους μπορεί να περνάει κάθε μέρα αλλά ποτέ να μην είχε ανακαλύψει. Όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί μας υπήρξαν εξαιρετικά θετικοί και ανοιχτοί εξαρχής, να υποδεχτούν τους συμμετέχοντες και να τους προσφέρουν το κάτι παραπάνω.

Το αυτοκίνητο της Heineken με πήγε τις προάλλες στο Hammam Baths. Είδα φίλους μου να δοκιμάζουν ακροβατικά, να φτιάχνουν πίτσα στο Flower, να παρτάρουν στο SIX D.O.G.S., να ξυρίζονται με φαλτσέτα στο The George. Αν έπρεπε εσύ να διαλέξεις τρεις από όλους τους προορισμούς, για να πας με την παρέα σου, τι θα διάλεγες;

Οπωσδήποτε το Hammam είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά σημεία της πόλης, οπότε ξέραμε που σε στείλαμε (χαχαχα). Μου έχει μείνει άχτι που δεν πρόλαβα να πάω στο The Margi για ένα μενού γευσιγνωσίας με 3 κοκτέιλ μπύρας συνοδευόμενα από 3 gourmet πιάτα, που ετοίμασαν ειδικά για την ενέργεια. Εκκρεμεί κι ένα Athens Clue με την παρέα μου, που ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε. Τέλος, θα πήγαινα στο Φλιτζάνι στο Περιστέρι, να πουν πουν ένα χρησμό.

Αφού σε έχουμε εδώ και είσαι ο ειδικός, θέλω να μου πεις από δύο – τρία μέρη στην πόλη (ασχέτως του City Ride) που να είναι τα δικά σου αγαπημένα

για ελληνικό φαγητό: Αττικός Greek House (Μίνα), Ακρόπολη

για ethnic: Bollywood (Γκάζι)

για burger: the burger joint (Γλυφάδα και Ψυχικό)

για χαλάρωση: στη φίλη μου Ξένια για ταϋλανδέζικο μασάζ

για καφέ: Kaya (Σύνταγμα)

για ανδρική περιποίηση: Elephant & Castle (για κούρεμα, δεν ξυρίζομαι / Σύνταγμα)

για κάτι extreme: Dance Legend – In the Air (Δάφνη)