ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Justin Theroux συλλέγει με μανία ανθρώπινα δόντια (όντως)

Έχει καριέρα, μηχανές, στιλ, αδυναμία στο μαύρο χρώμα, φίλους σαν τον Ben Stiller. Εντάξει, έχει και την Jennifer Aniston, αλλά δεν θα το κάνουμε θέμα πάλι.

Ακόμη κι αν δεν ξαναδουλέψει μισό 8ωρο στη ζωή της (τέσσερις ώρες δηλαδή), η Jennifer Aniston θα είναι για πάντα πιο αναγνωρίσιμη, πιο επιτυχημένη εμπορικά και πιο δημοφιλής από τον Justin Theroux. Το ξέρει και η ίδια και ο ίδιος και όλοι. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις σχέσεις της Aniston (δεν είναι και λίγες) με εξαίρεση εκείνη με τον Brad Pitt, που τα βεληνεκή ήταν παρόμοια.

Ο Theroux λοιπόν είναι με χαρά και υπερηφάνεια το ταίρι της Jen από τον Μάιο του 2011 και μας πήρε αισίως 30 μήνες να δούμε πίσω από τον αρραβώνα τους και την σε σημείο χασμουρητού ιστορία αγάπης με την Aniston.

 

Το καλύτερο ξεκίνημα που μπορεί να κάνει κάποιος για να σε πείσει ότι ο Justin δεν είναι άλλη μια χλιαρή κοτόσουπα χωρίς λεμόνι (σ.σ. ο ορισμός μου για τη λέξη ‘βαρετός’, αν σ’ ενδιαφέρει) είναι να φωτίσει δυο-τρεις αράδες του βιογραφικού του. Μπορεί να ήξερες ότι ο Theroux είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Μπορεί να μάθεις ότι έχει παίξει -και περάσει απαρατήρητος- σε ταινίες όπως το ‘Zoolander’, το ‘Miami Vice’ ή το ‘Charlie’s Angels: Full Throttle’ και να μην αλλάξει η ζωή σου.

Τι θα έλεγες όμως για το ότι έχει ρόλο σε ολόκληρο ‘Mulholland Drive’; Για το ότι έχει γράψει το σενάριο του ‘Iron Man 2’; Για το ότι έχει συγ-γράψει το σενάριο του ‘Tropic Thunder’; Καλύτερα τώρα;

 

Σε πιο πρόσφατες αναζητήσεις του, ο Theroux γράφει μαζί με τον Stiller το ‘Zoolander 2’ (αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το δούμε), ενώ είναι αυτός που θα σκηνοθετήσει την ταινία. Το να σκηνοθετήσει μια ταινία, το έχει κάνει ήδη μια φορά στο παρελθόν και το έχει κάνει καλά. Στο ‘Dedication’ του 2007 με την Mandy Moore και τον Billy Crudup. Συμπαθές.

 

Η έξτρα γνώση γύρω απ’ τα επαγγελματικά του Theroux, που ξέραμε ότι είναι ηθοποιός, αλλά δεν το παίρναμε τοις μετρητοίς, έρχεται να κουμπώσει ιδανικά με το ανέκαθεν manly αέρα του. Όλο το θέμα του με τις μοτοσικλέτες έχει αποτυπωθεί και σε ένα πολύ αποδεκτό και skinny-biker στιλ με τον ίδιο να φοράει σχεδόν αποκλειστικά μαύρα πάνω και κάτω από τη μηχανή.

Προσωπικά, ένιωσα να συνδέομαι με τον Justin τη στιγμή που διάβασα σε πολύ φρέσκια (και δροσερή) συνέντευξή του στο GQ ότι σιχαίνεται τις ανδρικές σαγιονάρες, τα πέδιλα και γενικά ό,τι υπόδημα αφήνει έκθετο το όχι και τόσο κομψό ανδρικό πόδι. Theroux, είσαι αδερφός γι’ αυτό.

 

Στην ίδια κουβέντα και με αφορμή την έφεσή του στο γράψιμο (σ.σ. ωραία λέξη η ‘έφεση’, θυμάμαι τους γονείς μου να λένε τουλάχιστον 10 φορές το χρόνο σε κάποιον ότι είχα ‘έφεση στις ξένες γλώσσες’), o Theroux δήλωνε:

 

Δεν θέλω καθόλου να φανταστώ τον εαυτό μου να προσπαθεί να δαγκώσει ένα μπαλάκι του τένις, δεν ξέρω για σας.

Στο γυμνάσιο, τα χέρια και το μυαλό του Justin λύθηκαν όταν διάβασε το πρώτο του (ολόκληρο) βιβλίο και μες στη γενικότερη αφηρημάδα του, τον κέρδισαν οι τέχνες γενικά και αόριστα στην αρχή, και πιο εξειδικευμένα όταν μετακόμισε στο Χόλιγουντ.

Ένα μάθημα ζωής που μπορείς να πάρεις από τον Theroux και να το βάλεις στην κατάψυξη για να μη χαλάσει ποτέ (ποιος να το ‘λεγε ότι θα πάρουμε μάθημα ζωής απ’ τον αρραβωνιαστικό της Jen;), είναι ότι υπάρχει και ο αργός τρόπος σε αυτή τη ζωή.

 

Ο αργός τρόπος να κάνεις τα πράγματα, που αν έχεις τα looks ή το (όποιο) ταλέντο του Theroux, σε κάνει αυτόματα και γοητευτικό.

Παράδειγμα ένα. Πριν την Aniston, ο Justin o Theroux -που μοιάζει λίγο με τον Robert Downey Jr.- έβγαινε με την ενδυματολόγο Heidi Bivens (πανέμορφο κορίτσι η Heidi), εχμ, για 14 χρόνια. Τι είναι 14 χρόνια μωρέ; ‘Πολλά’ είναι η μόνη σωστή απάντηση εδώ. Όπως και να ‘χει, πολύ καλή περίπτωση και η Bivens.

 

Παράδειγμα δύο. Ο Justin Theroux είναι μια εξαιρετική περίπτωση loner τύπου. Με θεωρίες, με πρακτικές, με στημένη όλη αυτή τη φιλοσοφία. Η σχέση του με την Aniston θυμίζει λίγο τη φάση Kim Kardashian – Kanye West, στο κόνσεπτ ‘η celebrity και ο μονόχνωτος’, αλλά στην περίπτωση του Theroux είναι ακόμα πιο true τα πράγματα. Το πάθος του με τις μηχανές θρέφει την ανάγκη του να περνά ώρες και ώρες μόνος του, αναπτύσσοντας σπουδαία αξιώματα, όπως το παρακάτω:

 

Με τέτοια μυαλά και την Aniston μαζί σου στο κρεβάτι, η ζωή γίνεται εφτά τόνους πιο ωραία κι ας μην έχεις ούτε το 1/100 του ταλέντου ενός Sean Penn ή -αφού σ’ αρέσει και η καρέκλα του σκηνοθέτη- το 1/1000 της ματιάς ενός David Fincher.

Επειδή ο Theroux έχει ιδιαίτερο γούστο ΚΑΙ στη διακόσμηση, αξίζει να αναφερθεί ότι μεταξύ άλλων περίεργων αντικειμένων, το τραπεζάκι στο σαλόνι του σπιτιού τους κοσμεί ένα πιατάκι γεμάτο ραφιναρισμένα ανθρώπινα δόντια. Ναι. Τα οποία οι καλεσμένοι συνήθως περνάνε για μέντες και τα βάζουν στο στόμα τους και ο Theroux πρέπει να εξηγεί κάθε φορά ότι είναι ανθρώπινα δόντια που δεν τρώγονται.

Να, αν δεν μάθαινα αυτήν την ιστορία, θα έγραφα στον τίτλο ότι ο Justin Theroux είναι ο νέος πρίγκιπας του Bel Air, γιατί εκεί μένει με την Aniston, αλλά μάλλον έχω φετίχ με τα δόντια. Ας είναι.